Lasīšanas laiks: < 1 min
Vienkāršai un ātri pagatavojamai maltītei, kas tieši kā radīta svētdienas laiskajiem vakariem, piedāvājam recepti no portāla Simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas:
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 vidējs sīpols, kubiņos
- 1 tējkarote žāvētu oregano
- 1/4 tējkarotes sāls (var likt pēc garšas)
- 1/8 tējkarotes melnos piparus (var likt pēc garšas)
- 450 ml tomātus savā sulā (sagriezti gabaliņos)
- 1,5 l vistas buljonu
- 130 g kukurūzas graudus (var svaigus vai saldētus)
- 70 g parastos vai gargraudu rīsus
- 300 g vārītas, sasmalcinātas vistas filejas
- Pētersīļu lapiņas (aptuveni no pus buntītes)
- 1-2 laimi, sagriezti ceturtdaļās, garnēšanai
- Tortiljas servēšanai
Pagatavošana:
- Lielā katlā uz vidējas uguns sasilda eļļu. Pievieno sīpolus un oregano. Visu maisot, cep aptuveni 3-4 minūtes, kamēr sīpoli ir kļuvuši mīkstāki. Sīpolos iemaisa sāli un piparus.
- Pievieno tomātus, vistas buljonu, kukurūzu un rīsus. Visu uz lielas liesmas uzvāra. Tad liesmu nogriež mazāku un vāra visu aptuveni 18-20 minūtes, kamēr rīsi kļuvuši mīksti.
- Pievieno vistu un vāra vēl 1-2 minūtes, lai vista uzsiltu. Visu pagaršo un pēc garšas var pievienot vēl garšvielas.
- Zupu salej bļodās un pasniedz karstu ar svaigām pētersīļu lapiņām, laima ceturtdaļām pa virsu un siltu tortilju blakus.
Labu apetīti!