Valmieras Ziņas

Recepte: Ātri pagatavojamā meksikāņu vistas zupa ar rīsiem

Lasīšanas laiks: < 1 min

Vienkāršai un ātri pagatavojamai maltītei, kas tieši kā radīta svētdienas laiskajiem vakariem, piedāvājam recepti no portāla Simplyrecipes.com.

Sastāvdaļas:

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 vidējs sīpols, kubiņos
  • 1 tējkarote žāvētu oregano
  • 1/4 tējkarotes sāls (var likt pēc garšas)
  • 1/8 tējkarotes melnos piparus (var likt pēc garšas)
  • 450 ml tomātus savā sulā (sagriezti gabaliņos)
  • 1,5 l vistas buljonu
  • 130 g kukurūzas graudus (var svaigus vai saldētus)
  • 70 g parastos vai gargraudu rīsus
  • 300 g vārītas, sasmalcinātas vistas filejas
  • Pētersīļu lapiņas (aptuveni no pus buntītes)
  • 1-2 laimi, sagriezti ceturtdaļās, garnēšanai
  • Tortiljas servēšanai

Pagatavošana:

  1. Lielā katlā uz vidējas uguns sasilda eļļu. Pievieno sīpolus un oregano. Visu maisot, cep aptuveni 3-4 minūtes, kamēr sīpoli ir kļuvuši mīkstāki. Sīpolos iemaisa sāli un piparus.
  2. Pievieno tomātus, vistas buljonu, kukurūzu un rīsus. Visu uz lielas liesmas uzvāra. Tad liesmu nogriež mazāku un vāra visu aptuveni 18-20 minūtes, kamēr rīsi kļuvuši mīksti.
  3. Pievieno vistu un vāra vēl 1-2 minūtes, lai vista uzsiltu. Visu pagaršo un pēc garšas var pievienot vēl garšvielas.
  4. Zupu salej bļodās un pasniedz karstu ar svaigām pētersīļu lapiņām, laima ceturtdaļām pa virsu un siltu tortilju blakus.

Labu apetīti!

Aktuālais jautājums

Vai 2025. gads Jums būs veiksmīgāks par 2024. gadu?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri