Lasīšanas laiks: 2 min
Rudens mūs apveltī ar dažādām dārza veltēm, viena no tām ir ķirbis, kura izmantošanai virtuvē variāciju ir daudz, piedāvājam ātri pagatavojamu recepti no portāla simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas
- 1 ēdamkarote nesālīta sviesta
- 110 g rupji sasmalcinātu dzelteno sīpolu
- 2 sakapātas ķiploku daiviņas (apmēram 2 tējkarotes)
- 2 tējkarotes mizota, sakapāta, svaiga ingvera
- 1/2 tējkarote dzeltenā karija pulvera
- 3/4 tējkarotes maltas ķimenes
- 1/2 tējkarote malta koriandra
- Neliela šķipsniņa kanēļa
- 1 tējkaroti sāls ( var vairāk vadīties pēc garšas )
- 960 ml vistas buljona (vai dārzeņu buljonu veģetāriešiem)
- 2 lauru lapas
- 340 g grauzdētu ķirbju biezeni
- 240 ml ūdens
- 3 ēdamkarotes saldā krējuma
- 1/8 tējkarotes melno piparu
- Bezpiedevu jogurts (garnējumam)
- Grauzdētas ķirbju sēklas (garnējumam)
Pagatavošana
- Gatavošanai būs nepieciešams aptuveni 4-5 L katls. Tajā izkausē sviestu. Kad tas izkusis, tajā ber sagrieztos sīpolus un sautē, kamēr mīksti ( aptuveni 5-6 minūtes ) Pievieno sakapāto ķiploku, ingveru un sautē vēl pāris minūtes. Kad masa pāris minūtes sautējusies, tai pievieno sausās garšvielas – kariju, ķimenes, koriandru, kanēli, un sāli un sautē vēl 2 minūtes.
- Pāri visam lej vistas vai dārzeņu buljonu, pievieno lauru lapas un ķirbja biezeni, kā arī ūdeni. Ja zupa ir pārlieku bieza, pēc ieskatiem var pievienot vēl ūdeni.
- Visu uzsildīt līdz vārīšanās temperatūrai. Kad zupa vārās, uguni samazina, katlam uzliek vāku un ļauj uz lēnas uguns vārīties aptuveni 10-15 minūtes.
- Kad zupa uz lēnas uguns ir vārījusies 10-15 minūtes, no tās izņem lauru lapas un ar rokas blenderi zupu sablenderē līdz viendabīgai konsistencei.
- Īsi pirms pasniegšanas zupā iemaisa saldo krējumu. Katrā bļodiņu apkaisa ar šķipsniņu melnos piparu un grauzdētajām ķirbju sēklām.
Lai labi garšo!