Lasīšanas laiks: 2 min
Māmiņdiena un Ģimenes diena tuvojas straujiem soļiem. Lai šie svētki būtu vēl patīkamāki, piedāvājam ātri pagatavojamu artišoku un puravu fritatas recepti no portāla simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas:
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 125 g svaigi sakapātu puravu
- 120 g sakapātu artišoku
- 1/2 tējkarote žāvēta estragona
- 1/4 tējkarote sāls
- 5 olas
- 100 g labi kūstoša siera
- 100 g Parmezāna siera
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1/2 tējkarote cepamā pulvera
- Svaigi sakapāti pētersīļi dekorēšanai
Pagatavošana:
- Gatavošanai vajadzētu izmantot dziļāku pannu. Tajā izkausē sviestu. Kad tas izkusis, pievieno puravu un cep aptuveni 10 minūtes, līdz tie ir kļuvuši mīksti.
- Pievieno artišoku, estragonu un sāli. Cep, kamēr artišoki kļuvuši mazliet mīksti. Tad ņem nost no pannas un liek bļodā, ļaujot visam atdzist.
- Vidēja lieluma bļodā sajauc olu un labi kūstošu sieru. Mazākā bļodā sajauc miltus, Parmezāna sieru un cepamo pulveri. Abās bļodās esošās masas sajauc kopā. Pēc tam pievieno artišokus un puravus.
- Ar virtuves dvielīti rūpīgi izslauka pannu. Tajā atkal izkausē sviestu un izklāj pa visu pannu – arī malām. Ielej olu masu un izklāj tā, lai artišoki un puravi nebūtu tikai vienā vietā.
- Samazina uguni un ļauj visam cepties lēnām. Cep aptuveni 12 – 15 minūtes, kamēr pannas vidū esošā masa ir viegli apcepusies. Tā jāpārbauda ik pēc pāris minūtēm. Visu laiku rūpīgi jāseko līdzi, lai pannas malās esošā masa nepiedeg un nepaliek brūna.
- Uzsilda cepeškrāsni. Kad tā ir silta, uz augšējās restes novieto pannu ar gandrīz gatavu fritatu. Cep aptuveni 3 – 4 minūtes, līdz fritatas virspuse ir viegli brūna.
- Pēc tam pannu izņem no cepeškrāsns. (Uzmanīgi! Panna būs karsta.) Ar lāpstiņu atbrīvo fritatu no pannas malām un uzmanīgi sadala gabalos. Tad uzliek uz šķīvja un pārkaisa ar pētersīļiem.
Lai labi garšo!