Lasīšanas laiks: 2 min
Ziemas laikā tā vien gribas ieritināties zem siltas segas ar karstu kakao krūzi rokās. Piedāvājam dažas kakao variācijas no portāla Simplyrecipes.com.
Parastā jeb oriģinālā kakao maisījuma sastāvdaļas:
- 1 glāze cukura
- 2 tējkarotes tīra vaniļas ekstrakta
- 180 g kakao pulveris
- 1 ēdamkarote kukurūzas ciete
- 1/2 tējkarotes sāls
Meksikāņu – šokolādes kakao maisījuma sastāvdaļas:
- 1 glāze cukura
- 1 tējkarote smalki sarīvētu apelsīnu miziņu
- 2 tējkarotes tīra vaniļas ekstrakta
- 180 g kakao pulveris
- 1 ēdamkarote kukurūzas ciete
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1 ēdamkarote malta kanēļa (pēc garšas)
- 1/4 tējkarotes čili pulvera (pēc izvēles)
Piparmētru kakao maisījums
- 1 glāze cukura
- 1 ēdamkarote tīra piparmētru ekstrakta
- 180 g kakao pulveris
- 1 ēdamkarote kukurūzas ciete
- 1/2 tējkarotes sāls
Lai pagatavotu 1 krūzi karsta kakao nepieciešams:
- 4 tējkarotes kakao maisījumu
- 180 ml piena (jebkura izvēlēta piena)
- Kanēļa standziņas, pēc izvēles
- Piparmētras, pēc izvēles
- Mini-zefīriņi, pēc izvēles
- Putukrējums, pēc izvēles
Pagatavošana kakao maisījumiem:
- Bļodā ieber cukuru un ielej ekstraktu (pievieno arī apelsīna miziņu, ja taisa Meksikāņu šokolādes kakao maisījumu). Ekstraktu ar putotāju vai pirkstiem iemaisa kārtīgi cukurā, pirms liek klāt pārējās sastāvdaļas.
- Cukuram pievieno kakao pulveri, kukurūzas cieti, sāli un kanēli (ja izmanto), visu rūpīgi samaisa. Visu maisījumu glabā slēgtos traukā līdz pat trijiem mēnešiem.
Pagatavošana 1 krūzei karsta kakao:
- Karstumizturīgā traukā sajauc 4 ēdamkarotes izvēlētā kakao maisījuma ar 1 ēdamkaroti auksta piena. Kārtīgi izmaisa, lai veidotos pasta.
- Pastai pievieno atlikušo pienu, visu kārtīgi izmaisa.
- Visu piena un kakao masu ielej mazākā katliņā un silda lēnām uz plīts, vai izmanto mikroviļņu krāsni. Pasniedz uzreiz, kamēr karsts, pēc izvēles var likt klāt zefīriņus vai putukrējumu.