Lasīšanas laiks: 2 min
Valentīndiena tuvojas straujiem soļiem, tāpēc, lai pagatavotu vienkāršu, bet gardu kārumu, piedāvājam portāla Simplyrecipes.com plāno šokolādes cepumu recepti.
Sastāvdaļas:
- 195 g miltu
- 70 g kakao pulvera
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1/4 tējkarotes sāls
- 1/8 tējkarote kajennas piparu pulvera
- 1/2 tējkarote kanēļa
- 110 g nesālīta sviesta
- 150 g cukura
- 1 liela ola
- 1 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 1 tējkarote
- 1 tējkarote melases sīrupa
Pagatavošana:
- Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, kakao pulveri, kajennas piparu pulveri, sāli un kanēli.
- Mikserī sakuļ sviestu ar cukuru, kamēr izveidojusies viendabīga masa. Pievieno olu, vaniļas ekstraktu un melases sīrupu.
- Pievieno aptuveni trešdaļu no sausā sastāvdaļu maisījuma, kas sajaukts 1.solī, pie sviesta ar cukuru. Kārtīgi izmaisa. Turpina, kamēr pievienots viss. Masu izņem no miksera vai bļodas un samīca, izveidojot bumbas formu. Ja masa nav tāda, kas viegli ieņem formu, to var apsmērēt ar ūdeni. Kad masa ir gatava, to ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Kad laiks pagājis, masu izņem no ledusskapja un izrullē plānā kārtā. Uz 175° C uzsilda cepeškrāsni. Izrullēto masu uzliek uz cepampapīra un pārklāj ar pārtikas plēvi. No jauna izrullē, lai atbrīvotos no liekā mitruma.
- Izmantojot piparkūku formas vai glāzi, no mīklas sāk izspiest cepumu formas. Cepumus izkārto uz pannas, kurā ieklāts cepampapīrs. Starp cepumiem atstāj vismaz 1,5 cm lielu atstarpi.
- Cep aptuvei 8 līdz 10 minūtes. Cepšanas laiks vairāk atkarīgs no tā, cik lieli un biezi iznākuši cepumi. Gatavi un atdzesēti cepumi būs ļoti kraukšķīgi.
-
Kad cepumi izcepušies, tos izņem no krāsns un ļauj atdzist uz pannas, pirms noņemšanas.
Lai labi garšo!