Valmieras Ziņas

Pagatavo pats: trīs gardas dip mērcītes uzkodu galdam

Lasīšanas laiks: 3 min

Saviesīga pasēdēšana nav iedomājama bez apetīti rosinoša uzkodu galda, kura neatņemama sastāvdaļa ir arī gardas un bagātīgas dip mērcītes. Ar tām iespējams piešķirt jaunas un interesantas garšas nianses gan dārzeņu, gan zivju un gaļas uzkodām – atliek vien izvēlēties sev tīkamāko recepti un pagatavot to pašam! Lai smeltos iedvesmu, gaļas produktu zīmola “Rīgas Miesnieks” meistari piedāvā trīs dip mērču receptes, no kurām sev piemērotu atradīs gan pikantāku, gan maigāku garšu cienītāji.

Ābolu-sinepju mērce (~ 200 ml)

Nepieciešams:

  • divi vidēja lieluma vietējie āboli;
  • 100 ml ābolu sulas;
  • pustējkarote žāvēta timiāna;
  • viena ēdamkarote baltvīna etiķa;
  • viena līdz divas tējkarotes graudaino sinepju;
  • viena tējkarote medus;
  • jūras sāls un melnie pipari (pēc garšas).

Pagatavošana: nomizo ābolus, izgriez tiem serdes un sagriez tos gabaliņos. Ielej nelielā katliņā ābolu sulu, pievieno sagrieztos ābolus un karsē piecas līdz septiņas minūtes, līdz āboli kļuvuši mīksti. Pievieno etiķi un timiānu un karsē vēl dažas minūtes, tad sablenderē un atdzesē. Atdzesētajam ābolu biezenim pievieno medu, pēc garšas sinepes, sāli un piparus.

Garšaugu aioli mērce (~ 200 ml)

Nepieciešams:

  • viens olas dzeltenums;
  • viena tējkarote “Dijon” sinepju;
  • puse no vidēja citrona sulas;
  • 150 ml vīnogu kauliņu eļļas;
  • divas ķiploka daiviņas;
  • četras ēdamkarotes svaigu maurlociņu un pētersīļu maisījuma;
  • jūras sāls un melnie pipari (pēc garšas);
  • šķipsniņa cukura.

Pagatavošana: sakul olas dzeltenumu ar sinepēm un citrona sulu, tad, turpinot kult, lēnām pievieno eļļu. Turpini kult, līdz masa pēc konsistences līdzinās skābam krējumam. Pievieno saspiestu ķiploku, garšaugus, sāli, piparus un cukuru. Aioli pagatavošanai var izmantot arī blenderi vai mikseri. Izmantojot blenderi, tajā var sasmalcināt arī ķiplokus un garšaugus, taču to var darīt vienīgi pēc tam, kad pievienota eļļa un masa jau sabiezējusi. Ja nav pietiekami daudz laika vai trūkst kādas sastāvdaļas, tad lieliski var izmantot arī veikalā pirktu majonēzi, iemaisot tajā sasmalcinātus ķiplokus, garšaugus un nedaudz citronu sulas.

Dip mērce ar jogurtu un karamelizētiem sarkanajiem sīpoliem (~ 250 ml)

Nepieciešams:

  • divi sarkanie sīpoli;
  • viena ēdamkarote eļļas;
  • pustējkarote žāvēta timiāna;
  • viena ēdamkarote medus;
  • viena ēdamkarote sarkanvīna etiķa;
  • šķipsniņa čili piparu pārslu (pēc izvēles);
  • 150 ml grieķu jogurta;
  • jūras sāls un melnie pipari (pēc garšas).

Pagatavošana: nomizo un sakapā sīpolus. Uzkarsē pannā eļļu, pievieno sīpolus un nedaudz sāls un, pastāvīgi maisot, karsē vidējā temperatūras režīmā 10-15 minūtes, līdz sīpoli ir kļuvuši mīksti. Pievieno medu, timiānu, etiķi un čili piparus (pēc izvēles) un turpini maisīt vēl dažas minūtes. Ļauj pilnībā atdzist, tad iemaisi jogurtu un pievieno pēc garšas sāli un piparus. Daļu sīpolu masas var uzlikt uz mērces, kas piešķirs tai vēl apetīti rosinošāku izskatu.

Aktuālais jautājums

Cik šogad plāno tērēt Ziemassvētku dāvanām?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Aicinām darbā AUTOBUSA VADĪTĀJU VALMIERAS AUTOPARKĀ DARBA PIENĀKUMI: pasažieru pārvadāšana saskaņā ar darba grafiku; biļešu pārdošana; darbs ar elektronisko kases aparātu; pasažieru kvalitatīva apkalpošana. PRASĪBAS PRETENDENTIEM: D kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, vēlams 95. kods; vēlams D vai D 1 kategorijas transportlīdzekļa vadītāja stāžs vismaz divi gadi; labas saskarsmes un komunikācijas prasmes; latviešu valodas zināšanas. UZŅĒMUMS PIEDĀVĀ: darbu stabilā uzņēmumā; darba samaksu līdz 1850 EUR (pirms nodokļu nomaksas); pilnas sociālās garantijas; daļēju ceļa izdevumu apmaksu no dzīvesvietas uz darbavietu; 95. koda apmācības; apmācību pirms darba pienākumu uzsākšanas; veselības apdrošināšanas iespējas; iespēju savienot ar darbu citā uzņēmumā; ikgadējās un 95. koda apmācības. CV ar norādi vakancei „Autobusa vadītājs Valmieras autoparkā” iesniegt: sūtot elektroniski uz info@vtu-valmiera.lv personīgi SIA „VTU Valmiera” personāla daļā darba dienās no plkst.13:00 līdz 16:00 („Brandeļi”, Brandeļi, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Reģ.nr. 40003004220) Informācijai 29231565 * Iesniegtos personas datus SIA “VTU VALMIERA” izmantos, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “VTU VALMIERA” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāt citos SIA “VTU VALMIERA” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. Profesija: AUTOBUSA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-12-31 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: info@vtu-valmiera.lv, mob.t.29231565

Aicina komandai pievienoties C vai C1 transportlīdzekļu vadītājus ar iespēju iegūt D kategorijas vadītāja kvalifikāciju.  APMĀCĪBU SĀKUMS 2025. GADA 11. FEBRUĀRĪ. PRASĪBAS PRETENDENTIEM: vidējā izglītība; vismaz 24 gadi; C vai C1 kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība; vēlama pieredze, vadot B, C vai C1 kategorijas transportlīdzekli; labas saskarsmes un komunikācijas prasmes; latviešu valodas un vēlamas svešvalodas zināšanas atbilstoši darba raksturam. APMĀCĪBU PROCESS UN FINANSIĀLĀ ATBALSTA APMĒRS: uzsākot sadarbību, tiks slēgts apmācību līgums; finansiālais atbalsts: 100% sedz uzņēmums; apmācību izmaksās tiek iekļauts: skolas eksāmens, praktiskās braukšanas nodarbības 20 h (ja ir iegūta C1 kategorija) vai 12h (ja ir iegūta C kategorija), CSDD teorijas un braukšanas eksāmens un profesionālā autovadītāju periodiskā apmācība (95 kods); apmācību izmaksu pilnīgai dzēšanai, uzņēmumā nepārtraukti jānostrādā vismaz 2 gadi. DARBA PIENĀKUMI: pasažieru pārvadāšana ar autobusu saskaņā ar grafiku; darbs ar kases aparātu; biļešu pārdošana pasažieriem; kvalitatīva pasažieru apkalpošana. UZŅĒMUMS PIEDĀVĀ: darbu stabilā uzņēmumā; darbavietu pēc paša izvēles: Valmieras, Valkas, Rūjienas vai Smiltenes filiāle; darba samaksu mēnesī līdz 1850 EUR (pirms nodokļu nomaksas); daļēju ceļa izdevumu apmaksu no dzīvesvietas uz darbavietu; iespēju savienot ar darbu citā uzņēmumā; veselības apdrošināšanas iespējas; pilnas sociālās garantijas; 95. koda apmācības; apmācību pirms darba pienākumu uzsākšanas; dinamisku un profesionālu darba vidi. CV iesniegt sūtot elektroniski uz norādīto e-pasta adresi: info@vtu-valmiera.lv vai SIA „VTU Valmiera” personāla daļā darba dienās no plkst.13:00 līdz 16:00 („Brandeļi”, Brandeļi, Kocēnu pagasts,Valmieras novads, Reģ.nr. 40003004220). Informācijai zvanīt uz norādīto tālr.nr.29231565. Ar pretendentiem, kurus aicināsim uz tikšanos, lai pārrunātu sadarbības iespējas, sazināsimies personīgi! Profesija: KRAVAS AUTOMOBIĻA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-02-05 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: info@vtu-valmiera.lv, mob.t.29231565 Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

Mūsu partneri