Valmieras Ziņas

Ļaujies rudens garšu modei Valmieras novada Restorānu nedēļā!

Lasīšanas laiks: 3 min

No 18. novembra līdz 1. decembrim pieredzi rudens garšu modi Valmieras novada restorānos un kafejnīcās! Tāpat kā katrai gadalaiku sezonai ir savas dominējošās modes tendences, tā arī Restorānu nedēļas izmeklētajās ēdienkartēs izvēlēti savi rudens ražas varoņi – kraukšķīgie āboli, sulīgās bietes, latviešu iecienītie kartupeļi, vitamīniem bagātās ogas, aromātiskie un sildošie pipari, ko papildinās daudzas citas sezonālas veltes. Modē ir arī vietējo saimnieku izaudzētā un saražotā produkcija, tamdēļ tiek izcelta katra restorāna un kafejnīcas sadarbība, veicinot plašāku vietējo ražotāju atpazīstamību un ilgtspēju. Restorānu nedēļas apmeklētājiem būs lieliska iespēja baudīt trīs kārtu maltīti 30 EUR vērtībā ar pieskaņotu dzērienu izlasi par papildu samaksu. Lai nobaudītu īpašos piedāvājumus, nepieciešams veikt iepriekšēju rezervāciju.

Iepazīsti ēdienkartes!

Prestižajā “Michelin Guide” ceļvedī pērn iekļuvušais restorāns “Akustika” ievedīs gastronomiskā ceļojumā ar niansētiem garšu kontrastiem, izceļot Matīšu pagasta uzņēmuma SIA “Cietais rieksts” produkciju – Latvijas ogas un sēnes. Ogu simfonijā izcelsies gan sātīgi gaļas un jūras velšu produkti, gan gaisīgi smalks deserts.

Viss piedāvājums ŠEIT.

Restorāns “Rātes vārti” radīs izsmalcinātus un oriģinālus ēdienus, īpaši akcentējot vietējos rudens dārgumus – smiltsērkšķus, kas maltītei piešķirs smalku krāšņumu, skābenu svaigumu un rūgtenu saldumu. Restorāna ilggadējs sadarbības partneris ir Jānis Grava no vietējās saimniecības “Bagātne”. Kā veltījumu Latvijas simtgadei Jānis iestādījis smiltsērkšķu dārzu, kur saimnieko kopā ar dēliem, ticot, ka spēj padarīt Latviju skaistāku, cilvēkus – laimīgākus un veselīgākus.

Viss piedāvājums ŠEIT.

Valmiermuižas alus virtuve piedāvās nesteidzīgi izbaudīt Latvijā darītam alum īpaši pieskaņotu, dabā sakņotu un radošumā lolotu ēdienu. Ēdienkartē tiks izcelti vietējo saimniecību labumi – rudens saknes un augļi no tuvējiem dārziem, latviešu meistaru darināti sieri, vaigā pazīstamu bitenieku medus un vietējos laukos audzētu graudu milti. Putojošs alus tiks ne vien glāzēs pildīts, bet arī pievienots sulīgas, alū noturētas cūkgaļas gatavošanai, maizes cepšanai un mērces pagatavošanai. Daudzinot ilggadējo sadarbību ar Santu Rumbu no bioloģiskās saimniecības “Mežvijas”, īpašā godā tiks celta biete, uzsverot tās saderību ar daudzveidīgām alus garšām. Viss piedāvājums ŠEIT.

Viesnīcas “Wolmar” restorāns ievedīs unikālā piparu garšas ceļojumā kopā ar Jurģi Pēteri no “Asais Pipars”. Jurģis ir restorāna pavārs, kurš papildus nodarbojas ar piparu audzēšanu, gatavojot no tiem dažādas mērces un uzkodas visa veida asuma cienītājiem. Jurģa lolotais zīmols “Asais Pipars” ir ieguvis preču zīmi “Radīts Valmieras novadā”. Katrs ēdiens veidots, lai atklātu dažādās, vitamīniem bagāto piparu nianses – sākot no maigiem, sildošiem toņiem līdz spēcīgām un izteiksmīgām garšām. Viss piedāvājums ŠEIT.

Kafejnīca “Ahh-meat” parūpēsies par brīnišķīgu gastronomisko baudījumu ģimeniskā viesmīlībā. Radošās variācijās un izteiksmīgos garšu akcentos tiks ietērpta mājas ābolu raža no vietējās saimniecības “Pumpuru drava”. Saimniecībā ar lielu rūpību un mīlestību saimnieko kafejnīcas īpašnieces māte Tatjana Lukjanova, un tieši rudenī mīļais ģimenes dārzs pārtop īstā brīnumzemē, kad ābelēs mirdz dziļi sarkani, zeltaini dzelteni, sulīgi kraukšķīgi un vitamīniem bagāti āboli. Viss piedāvājums ŠEIT.

Siltas un mājīgas noskaņas piepildītā Mazsalacas kafejnīca “Būda” pārsteigs ar jaunām garšām un tekstūrām, izceļot pazīstamo un latviešiem tik ļoti mīlēto produktu – kartupeli, kas, pateicoties veiksmīgai trīs gadu sadarbībai, ir no Gitas Dukures saimniecības. Svarīgu lomu ēdienkartē ieņems gatavošanas veids – sālīšana (lakto fermentācija), radot jaunas garšas un labvēlīgas baktērijas cilvēka organismam. Ēdieni tiks pasniegti mākslinieces Lindas Zeltas radītajos zīmola “Vidusmeži keramika” traukos. Viss piedāvājums ŠEIT.

Novembra sākumā Visit Valmiera Facebook lapā norisināsies arī konkurss, lai noskaidrotu sešus laimīgos, kuri iegūs iespēju baudīt Valmieras novada Restorānu nedēļas piedāvājumu divām personām kādā no restorāniem. Pēc Valmieras novada Restorānu nedēļas piedāvājuma baudīšanas aicinām aizpildīt īsu aptauju par savu pieredzējumu tīmekļvietnē: https://ej.uz/VNRN2024

Svini Latvijas dzimšanas dienu Valmieras novadā, rezervējot galdiņu kādā no restorāniem un kafejnīcām, un apvieno Restorānu nedēļas rudens garšu modes skati ar kādu no kultūras pasākumiem novadā! Vairāk informācijas meklē pasākumu kalendārā visit.valmiera.lv! Uz tikšanos Valmieras novada rudens garšu modes skatē!

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA “Valmieras Olimpiskais centrs” Viesnīca „Sports Hotel” aicina pievienoties savai komandai  BROKASTU VIESMĪLI uz noteiktu laiku līdz 31.08.2025. Galvenās prasības klandidātiem: augsta atbildības izjūta un precizitāte darbā; uzturēt tīru un kārtīgu darba vidi un aprīkojumu; higiēnas un paškontroles normu ievērošana un to kontrolēšana; spēja patstāvīgi plānot savu darba laiku; labas latviešu valodas zināšanas; pieredze līdzīgā amatā tiks uzskatīta par priekšrocību. Amata apraksts: plānot un organizēt viesu apkalpošanu brokastīs; organizēt pasūtījumu izpildi; pagatavot un sagatavot brokastu produkciju; nodarboties ar viesu uzņemšanu; pasūtīt produktus un citus materiālus, kontrolēt to izlietošanu un uzgalbāšanu; piedalīties saimniecības struktūrvienības darba organizēšanā; brokastu zāles un virtuves sagatavošana brokastīm. Piedāvājam: pilnas slodzes darbu; draudzīgu un atsaucīgu kolektīvu; stabilu atalgojumu un sociālās garantijas; atalgojums: stundas tarifa likme pārbaudes laikā 4,65 EUR/h, pēc pābaudes laika 5.00 EUR/h (pirms nodokļu nomaksas); summēto darba laiku, darbu maiņās (06.00-14.30); dažāda veida “bonusus” pēc pārbaudes laika; darba vieta: viesnīca "Sports Hotel", Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras novads. Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam sūtīt uz e-pastu – egita.kise@sportshotel.lv līdz 30.04.2025. Tiks izskatīti tikai tie pieteikumi, kuros būs gan CV, gan motivācijas (pieteikuma) vēstule. Informācija par piedāvāto amatu pa tālruni +371 25464433 Kontaktpersona Egita Ķīse, Informācija par viesnīcu www.sportshotel.lv Pretendentu iesūtītie dokumenti un personas dati, uz vakances laiku un noteiktu laiku pēc norādītā termiņa beigām, pārziņa leģitīmo interešu ietvaros tiks uzglabāti pārziņa lietvedībā. Iesniedzot savu pieteikumu, Jūs piekrītat savu personas datu apstrādei norādītās vakances pretendentu izvērtēšanas un atlases procesā un saziņai ar Jums. Nosūtītajos dokumentos lūgums neiekļaut sensitīvus (īpašās kategorijas) personas datus. Savu piekrišanu datu apstrādei norādītajiem mērķiem varat atsaukt jebkurā laikā, sazinoties ar pārzini. Pārzinis garantē nenodot pretendenta personas datus trešajām personām, bez pretendenta rakstveida saskaņojuma. Pārzinis SIA “Valmieras Olimpiskais centrs”, reģistrācijas Nr. 54103025871, adrese: Čempionu iela 2, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201. Profesija: VIESMĪLIS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-04-30 Kontaktpersona: Egita Ķīse

Mūsu partneri