Lasīšanas laiks: < 1 min
Lai arī aiz loga brīžiem redzams pavasarīgs laiks, vīrusi joprojām ir aktīvi, tāpēc nepieciešams profilaksei uzņemt kārtīgu vitamīnu devu, kā arī sagatavot vitamīnu krājumus katram gadījumam. Veikalā pieejamās dzērvenes pūdercukurā ir gardas, tomēr šo vitamīniem bagāto gardumu varam pagatavot arī paši. Kā to izdarīt – iesaka ārstniecības augu audzētāja, ZS “Silkalni” saimniece Zeltīte Kaviere.
Traukā ieber dzērvenes. Tās samaisa ar ļoti, loti nelielu daudzumu ķīsēļa (uz puslitru ogu vajadzēs apmēram 2 ē/k. ķīsēli). Pūdercukuru ber traukā ar augstām malām, kādā katliņā vai kastrolītī. Ķīsēļainās dzērvenes mazām porcijām ber pūdercukurā, kratot un sitot katliņu pret delnu, piedauza pūdercukuru pie ogām. Kad liekas, ka nu ir skaista kārtiņa izveidojusies, ber sietiņā, lai nobirst liekais pūdercukurs, ko ber atpakaļ kastrolītī un izmanto nākamajai porcijai. Gatavām konfektēm vajadzētu ļaut plānā kārtā izbērtām apžūt, bet var ēst arī tūlīt.
Pūdercukuram var piejaukt caur smalku sietiņu izsijātu piparmētru vai citu zālīšu pulveri, vaniļas cukuru, kanēli.