Valmieras Ziņas

Jauni eksperimenti virtuvē – četras receptes ar plucinātu gaļu

Lasīšanas laiks: 5 min

Makaronu ēdieni – tie garšo ikvienam, turklāt ir ātri pagatavojami. Sildoša zupa ziemā sniedz glābiņu no aukstuma aiz loga. Veselīgi salāti var būt ne tikai piedeva, bet arī spēcinoša pamatmaltīte. Savukārt jebkurā steidzīgā dienā ēstgribu remdēs sātīga sviestmaize.

Kas visiem šiem ēdieniem ir kopīgs? Tos ir pavisam vienkārši papildināt un kombinēt ar plucinātu gaļu! To pierāda gaļas zīmola “Rakvere” ekspertu sarūpētās receptes, kas katram virtuves burvim ļaus radīt jaunas garšas variācijas un iepriecināt mājiniekus.

Gards makaronu ēdiens ar sēnēm un liellopu gaļu

 Sastāvdaļas (četrām porcijām):

  • 200 g “Rakvere” liellopa cepetis sarkanvīna marinādē;
  • 300 g “pappardelle” vai “tagliatelle” makaronu;
  • 200 g šķēlītēs sagrieztu sēņu (piem., austersēnes, šampinjoni);
  • divas kapātas ķiploka daiviņas;
  • četras ēd.k. kaperu;
  • četras ēd.k. kapātu pētersīļu;
  • 20 g parmezāna siera skaidiņu;
  • viena ēd.k. olīveļļas;
  • sāls, pipari.

Gatavošana:

Ieliec liellopa gaļu 180 grādu karstā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Ieber makaronus sāļā, vārošā ūdenī un vāri atbilstoši norādījumiem, līdz tie ir pusmīksti. Sakarsē uz pannas eļļu un apmēram piecas minūtes apcep tajā kapātus ķiplokus, kaperus un sēnes, nepārtraukti tos maisot. Pievieno sāli un piparus. Ar dakšiņu saplucini liellopa gaļu šķiedrās un pievieno sēņu maisījumam kopā ar dažām ēdamkarotēm pannā satecējušā šķidruma. Nokās gatavos makaronus un kārtīgi samaisi ar sēnēm un gaļu, apkaisi ar pētersīļiem un sāli, pipariem. Saliec uz šķīvjiem, apkaisi ar parmezāna siera skaidiņām un cel galdā!

Nedaudz pikanta tomātu-turku zirņu zupa ar cūkgaļas cepeti

Sastāvdaļas (četrām porcijām):

  • 400 g “Rakvere” cūkgaļas cepeša ar grauzdētiem sīpoliem;
  • viens mizots un gabaliņos sagriezts saldais kartupelis;
  • 20 uz pusēm pārgriezti ķiršu tomāti;
  • viena ēd.k. olīveļļas;
  • 10 cm šķēlītēs sagriezta purava;
  • divas kapātas ķiploka daiviņas;
  • viena tēj.k. (kūpinātas) paprikas pulvera;
  • viena kanēļa standziņa;
  • šķipsniņa čili pārslu vai pulvera;
  • viena tēj.k. maltu koriandra sēklu;
  • viena tēj.k. maltu ķimeņu;
  • 400 g tomātu gabaliņos (konservu);
  • 800 ml dārzeņu buljona;
  • viena bundžiņa turku zirņu (konservu);
  • pasniegšanai: svaigs koriandrs, citrona šķēlītes un, ja ir vēlēšanās, pabiezs bezpiedevu jogurts.

Gatavošana:

Izvieto gaļu, sagrieztu saldo kartupeli un ķiršu tomātus uz pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru, un cep 180 grādos aptuveni 20 minūtes. Katlā eļļā sakarsē puravu un ķiplokus, pievieno garšvielas un pāris minūtes virs uguns kārtīgi maisi. Pievieno tomātu konservus, pāris minūtes vēl karsē un tad pievieno karstu buljonu. Ļauj pavārīties 10 minūtes. Izņem kanēļa standziņu un ielej maisījumu kopā ar ceptu saldo kartupeli blenderī. Sablenderē un atlej atpakaļ katlā. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz buljona vai ūdens. Pievieno nokāstus un noskalotus turku zirņus un grilētus tomātus, tad vēlreiz uzsildi. Salej zupu šķīvjos, pa virsu uzliec ar dakšu saplucinātu cūkgaļu. Apkaisi ar koriandra lapām un, ja vēlies, pievieno nedaudz citrona sulas un jogurta.

Liellopa gaļas salāti ar grauzdētu ķirbi un bietēm

Sastāvdaļas (četrām porcijām):

  • 300 g “Rakvere” liellopa cepetis sarkanvīna marinādē;
  • 74 ml miežu grūbu (mērcētas pusstundu);
  • četras pāris centimetrus biezas muskatķirbja šķēles, kas attīrītas no sēklām;
  • divas līdz trīs bietes;
  • 75 g salātu maisījuma;
  • četras ēd.k. (saldētu) brūkleņu;
  • četras ēd.k. grauzdētu ķirbja sēklu vai sēklu maisījuma.

Mērce:

  • 50 ml olīveļļas;
  • divas ēd.k. šķidra medus;
  • krietna deva citrona sulas;
  • viena ēd.k. svaiga timiāna lapu;
  • sāls, pipari.

Gatavošana:

Vāri iepriekš izmērcētas grūbas 15 līdz 20 minūtes. Sakrati burciņā ar vāku visas mērces sastāvdaļas. Nomizo bietes un sagriez daļās. Uzliec ķirbjus un bietes uz pannas, kas apklāta ar cepamo papīru, un aplej ar pāris ēdamkarotēm salātu mērces. Cep 180 grādos apmēram 20 minūtes, puslaikā apgriežot uz otru pusi. Vienlaikus uz citas cepešpannas cep arī liellopa gaļu. Nokās grūbas un pievieno tām nedaudz sāls. Sajauc grauzdētu bieti, grūbas un salātus ar atlikušo mērci. Uzliec uz katra šķīvja ķirbja šķēli un uz tās biešu-grūbu-salātu maisījumu, visam pa virsu uzliec saplucinātu un ar gaļas sulu sajauktu liellopa gaļu. Apkaisi ar sēklu maisījumu un brūklenēm un cel galdā!

Sviestmaize ar plucinātu cūkgaļu un sarkanajiem sīpoliem

Sastāvdaļas (četrām porcijām):

  • 400 g “Rakvere” cūkgaļas cepeša ar grauzdētiem sīpoliem;
  • viena liela čabata;
  • viena ēd.k. eļļas;
  • trīs sarkanie sīpoli;
  • puse sarkanā čili;
  • divas ēd.k. vīna etiķa;
  • viena ēd.k. medus;
  • viena ēd.k. kapāta timiāna;
  • pāris saujas salātu maisījuma;
  • viens šķēlītēs sagriezts marinēts gurķis;
  • sāls, pipari.

Mērce:

  • viena ēd.k. graudaino sinepju;
  • trīs ēd.k. majonēzes.

Gatavošana:

Cep gaļu 180 grādos apmēram 20 minūtes. Tikmēr sagriez sīpolu plānās šķēlītēs, attīri čili no sēklām un sagriez šķēlītēs arī to. Sakarsē pannā eļļu, pievieno sīpolus un čili, apkaisi ar sāli un pipariem. Karsē vidējā temperatūrā, nepārtraukti maisot, apmēram septiņas līdz 10 minūtes līdz sīpoli ir mīksti. Pievieno medu un etiķi, karsē vēl pāris minūtes. Sajauc mērces sastāvdaļas. Pārgriez čabatu gareniski uz pusēm un ieliec uz pāris minūtēm krāsnī sasildīties. Uzsmērē uz abām maizes pusītēm mērci. Pēc tam uz apakšējās daļas uzliec salātus, sīpolu maisījumu un ar divu dakšiņu palīdzību saplucinātu un ar gaļas sulu samaisītu gaļu. Pa virsu liec gurķa šķēlītes un otru maizes pusīti. Sagriez četrās daļās un sauc pie galda izsalkušos mājiniekus!

Aktuālais jautājums

Cik šogad plāno tērēt Ziemassvētku dāvanām?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras bibliotēka (turpmāk – bibliotēka) aicina darbā vecāko bibliotekāru/-i (1 slodze) uz noteiktu laiku. Ja Tev ir vēlme: ● kvalitatīvi veikt bibliotēkas klientu bibliotekāro un informacionālo apkalpošanu Valmieras bibliotēkas Pieaugušo apkalpošanas nodaļā; ● palīdzēt iedzīvotājiem digitālo rīku lietošanā un izglītot iedzīvotāju grupas digitālajās prasmēs; ● piedalīties literatūru popularizējošu pasākumu un aktivitāšu veidošanā un īstenošanā; un ja Tev ir: ● augstākā izglītība; ● valsts valodas prasme atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; ● spēja komunicēt angļu valodā (klientu apkalpošanā); ● teicamas zināšanas un iemaņas darbā ar informācijas tehnoloģijām un vēlme tās pilnveidot un praktizēt darbā; ● kompetences: labas komunikācijas, sadarbības un prezentācijas prasmes; teicamas darba plānošanas un organizēšanas prasmes; prasme patstāvīgi pieņemt lēmumus, atbildības sajūta, vēlme sasniegt mērķus; mēs piedāvājam: ● darba un ideju īstenošanas iespējas uz attīstību vērstā pašvaldībā; ● pamatalgu pārbaudes laikā 974,00 EUR pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika 1025,00 EUR pirms nodokļu nomaksas; ● darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu un citas sociālās garantijas atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; ● profesionālās pilnveidošanās un izaugsmes iespējas; ● interesantu, atbildīgu un dinamisku darbu.   Motivācijas vēstuli, CV, augstākās izglītības dokumenta kopiju lūdzam iesniegt elektroniski, nosūtot uz egita.saicane@vb.valmierasnovads.lv, vai personīgi Valmieras bibliotēkā, adrese: Cēsu iela 4, Valmiera, Valmieras novads, ar norādi „Pieteikums Valmieras bibliotēkas vecākā bibliotekāra/-es amatam” līdz 2024.gada 6.decembra plkst. 17.00. Tālrunis papildu informācijai: 64250830. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: VECĀKAIS BIBLIOTEKĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Cēsu iela 4, Valmiera, Valmieras nov. Darbības joma: Valsts pārvalde Pieteikto vietu skaits: 1 Aktuāla līdz: 2024-12-06 Kontaktpersona: egita.saicane@vb.valmierasnovads.lv 28620947

SIA „Firma Madara’89”- viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā, piedāvā darbu pārdevējam (-ai) veikalā “mini top!”, Rubenē,Valmieras ielā 7. Galvenie darba pienākumi: Pārtikas un nepārtikas preču tirdzniecība; Pircēju apkalpošana pie kases; Preču pieņemšana, pasūtīšana, uzskaite, izvietošana tirdzniecības zālē; Preču realizācijas termiņu, marķējuma, kvalitātes, uzglabāšanas apstākļu un atbilstošas temperatūras kontrole. Prasības kandidātiem: Vēlama pieredze pārtikas tirdzniecībā; Precizitāte, atbildības sajūta. Piedāvājam: Veselības apdrošināšanu; Papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; Svētku dāvanas; Atmaksātus papildatvaļinājumus; Profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; Interesantu darbu stabilā uzņēmumā, mūsdienīgu darba vidi; Darba alga no EUR 850 – 900 (bruto); Darba laiks maiņās no plkst. 8.00-22.00. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv, ar norādi – pārdevējs Rubenē, vai pieteikties personīgi vai WhatsApp mob.tel.nr. +371 29 363 311. Profesija: MAZUMTIRDZNIECĪBAS VEIKALA PĀRDEVĒJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Valmieras iela 7, Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-12-04 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 29363311 Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

Valmieras novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) aicina darbā Valmieras novada Dabas resursu pārvaldē vides speciālistu/-i (uz nenoteiktu laiku). Ja Tev ir vēlme: • koordinēt vietējas nozīmes īpaši aizsargājamo dabas teritoriju un objektu apsaimniekošanu, aizsargājamo biotopu un sugu aizsardzības režīma ievērošanu Pašvaldības īpašumā vai tiesiskā valdījumā esošās dabas teritorijās; • izstrādāt attīstības priekšlikumus par vietējas nozīmes īpaši aizsargājamām teritorijām un objektiem; • piedalīties Meža likumā Pašvaldībai noteiktās funkcijas izpildes jautājumos par koku ciršanu ārpus meža; • piedalīties Valmieras novada plānošanas un citu dokumentu izstrādāšanā un uzraudzībā vides aizsardzības jomā, sagatavot priekšlikumus to pilnveidošanai; • sagatavot informāciju par vides stāvokli, vides kvalitāti un aizsardzību pēc pieprasījuma; un ja Tev ir: • otrā līmeņa profesionālā vai akadēmiskā augstākā izglītība (vai tai pielīdzināma augstākā izglītība) dabaszinātnēs, vides zinātnē, inženierzinātnēs, lauksaimniecības zinātnēs vai mežzinātnēs; • darba pieredze ar vides nozari saistītā jomā vismaz trīs gadus, kā arī nozares jaunāko tendenču pārzināšana; • vides aizsardzību un pārvaldību regulējošo normatīvo aktu pārzināšana; • pieredze nozares terminoloģijas, ar vides nozari saistīto normatīvo aktu pielietošanā; • izpratne par attīstības plānošanas pamatprincipiem un teritorijas attīstības plānošanas principiem; • valsts valodas prasme augstākā līmenī; • kompetences: ļoti labas organizatoriskās un saskarsmes spējas, argumentācijas un publiskās uzstāšanās prasmes, spēja loģiski domāt un analizēt datus, strādāt intensīvi, savu pilnvaru robežās patstāvīgi pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, radošums, pašiniciatīva un spēja meklēt un piedāvāt jaunus risinājumus; • labas iemaņas darbā ar datoru (MS Office) un biroja tehniku; • B kategorijas autovadītāja apliecība; mēs piedāvājam: • dinamisku, interesantu un atbildīgu darbu un ideju īstenošanas iespējas uz attīstību vērstā Pašvaldībā; • pamatalgu pārbaudes laikā 1165 EUR pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika 1226 EUR pirms nodokļu nomaksas; • iespēju saņemt atvaļinājuma pabalstu darba un dzīves līdzsvaram par labu darba sniegumu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātam un normatīvajos aktos noteiktajam; • profesionālās pilnveidošanās un izaugsmes iespējas zinošu un atsaucīgu kolēģu komandā. CV, motivācijas vēstuli (līdz vienai A4 lapai datorrakstā Arial fontā, ar burtu lielumu “11”) un augstākās izglītības dokumenta kopiju, lūdzam iesniegt elektroniski, nosūtot uz personals@valmierasnovads.lv vai personīgi Valmieras novada pašvaldības Dokumentu pārvaldības un klientu apkalpošanas centrā, adrese Lāčplēša ielā 2, Valmierā, Valmieras novadā ar norādi “Vides speciālista/-es amatam” līdz 2024.gada 2.decembrim. Tālrunis papildu informācijai: 64207148. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: VIDES PĀRVALDĪBAS SPECIĀLISTS Darba vietas adrese: LATVIJA, Lāčplēša iela 2, Valmiera, Valmieras nov. Darbības joma: Lauksaimniecība / Vide Pieteikto vietu skaits: 1 Aktuāla līdz: 2024-12-02 Kontaktpersona: personals@valmierasnovads.lv 64207148

Mūsu partneri