Valmieras Ziņas

Izgaršo pavasari Valmieras Restorānu nedēļā

Lasīšanas laiks: 4 min

Saules stariem sildot siltāk un spožāk, seja atplaukst smaidā un tā vien kārojas ieviest pavasarīgu košumu ne tikai savā ikdienā, bet arī uz šķīvja. No 7. līdz 16.aprīlim – Valmieras Restorānu nedēļas laikā – valmieriešus un pilsētas viesus ar izmeklētu, vitamīniem bagātu pavasara garšu ēdienkarti priecēs septiņi Valmieras restorāni un kafejnīcas.

Valmieras Restorānu nedēļa sāksies līdz ar Lieldienu brīvdienām un tās laikā būs baudāms pavasarīgi rotaļīgs un meistarīgi māksliniecisks pavāru izpildījums, kas apvienos daudzveidīgu garšu buķeti. Par ierastu tradīciju Valmieras restorānu nedēļā ir kļuvusi vienas izvēlētās pavasara garšas izcelšana katram ēdinātajam. Šajā pavasarī īpašs akcents tiks likts uz maurloku, redīsu, puravu, sparģeļu, topinambūra, paipalu olu un nātru garšām. Restorānu nedēļas apmeklētājiem būs lieliska iespēja baudīt trīs kārtu maltīti 30 EUR vērtībā ar pieskaņotu dzērienu izlasi par papildu samaksu. Lai nobaudītu īpašos piedāvājumus, nepieciešams veikt iepriekšēju rezervāciju.

Restorāna “Akustika” pavāri uzkodā būs izcēluši vitamīniem bagāto sakneni – topinambūru, savukārt, pamatēdienā būs baudāma izsmalcināta brieža gaļas, puravu un sīpolu garšu saspēle, ko papildinās Timutas pipari. Desertā viesi tiks lutināti ar verbenas piparu krēmu apvienojumā ar piena saldējumu un fenheļa, baltās šokolādes kraukšķi. Katrā kārtā tiks piedāvāti pieskaņoti divu veidu vīni (18 EUR). Viss piedāvājums šeit.

Ģimenes komforta restorānā “Delizia”  kā vienmēr īpaši parūpēsies arī par pašu mazāko apmeklētāju labsajūtu. Restorāna īpašā pavasara garša būs maurloki, kas apvienojumā ar spinātiem būs bagātīgi izgaršojami pankūkās, ko papildinās skābs krējums un laša tartars. Pamatēdienā pavāri lutinās ar gardu stores fileju, ko papildinās ziedkāpostu krēms un karpačo, lapu kāposti, vinegreta mērce un paipalas ola. Saldi krāšņu pavasara pieskārienu garšu kārpiņām sniegs deserts – baltā šokolāde, “gelato” un ziedi. Pie ēdieniem tiks pasniegti pieskaņoti vīna darītavas “Matilde” vīni (12 EUR). Restorāns būs slēgts 10.aprīlī. Viss piedāvājums šeit.

Vitamīniem un minerālvielām bagāto zaļumu – nātri savā ēdienkartē dažādos veidos izcels restorānā “Rātes vārti”. Uzkodā viesiem tiks pasniegta kārtainās mīklas tarte ar kazas piena krēmu, olu, zaļumu gremolatu, nātrēm un bērzu sulas sīrupu. Savukārt, pamatēdienā būs iespēja izvēlēties starp īpaši pagatavotiem jēra gaļas pelmeņiem vai Latvijā audzētu arktisko paliju. Desertā tiks pasniegta plāna, kraukšķīga “Putna ligzda” ar avenēm, vaniļas krēmu un sorbertu. Katrā kārtā tiks piedāvāti pieskaņoti vīni (15 EUR). Viss piedāvājums šeit.

Kā īpašs gardēdības nedēļas pārsteigums būs restorāna “Vecpuisis” jaunatvēršanās, kur darbu uzsāk jauni, entuziasma pilni saimnieki – Sanita un Jānis Siliņi. 7.aprīlī restorāna durvis būs atkal atvērtas, priecējot gardēžus ar izsmalcinātu ēdienkarti.  Restorāna īpašā pavasara garša ir redīsi, kas dažādās variācijās būs baudāmi kā uzkodā, tā pamatēdienā. Viesiem būs unikāla iespēja izvēlēties starp divām ēdienkartēm. Gastronomiski pārsteigumi būs garantēti, izvēloties gan liellopa filejas carpaccio un jūras velna filejas meistarīgo pavāra gatavojumu, gan kadiķa dūmos apdūmotu Fēru salas lasi un uz oglēm gatavotu cūkas fileju. Desertā viesiem tiks pasniegts ziedputekšņu zefīrs ar rabarberu-piparmētru saldējumu un baltiem sparģeļiem šokolādē. Pie katras kārtas tiks piedāvāti pieskaņoti un pavasarīgi krāšņi kokteiļi (17 EUR). Restorānu nedēļas piedāvājums būs spēkā nedēļas nogalēs no 7. līdz 9.aprīlim, un no 13. līdz 16. aprīlim. Viss piedāvājums šeit.

Ar saulainu pavasara piedāvājumu, īpaši izceļot Lieldienu laikam tik ļoti piestāvošo produktu – paipalu olu, viesus priecēs viesnīcas “Wolmar” restorānā. Uzkodā varēs baudīt sparģeļu duetu meistarīgā garšu apvienojumā ar paipalu olām, redīsiem un pētersīļu parmezānu. Savukārt pamatēdienā tiks piedāvāta izvēle starp foreles fileju un pavasara cāli izcilā garšu karuselī kopā ar dārzeņu terīni, purava mozaīku vai brokolini un sparģeļu uzputeni.

Desertā būs baudāms šokolādes muss ar zemeņu-šampanieša gelu, zaļās tējas biskvīta porām un citronzāles sorbertu. Pieskaņotā dzērienkartē varēs nobaudīt pavasara kokteili un pieskaņotus vīnus (13 EUR). No 11. līdz 14. aprīlim piedāvājums spēkā no plkst. 16:00 līdz 22:00. Viss piedāvājums šeit.

Par viesmīlīgu un gardu garšu ceļojumu parūpēsies arī kafejnīcā “Ahh – meat”, piedāvājot liellopa gaļas tartaru ar sezama sēklām, lēni gatavotu pīles ceturtdaļu ar puravu kroketēm, bet  desertā lutinot ar beļģu tumšās šokolādes plūmju kūku burbona-vaniļas mērcē. Pie katras kārtas tiks piedāvāti pieskaņoti Itālijas un Francijas vīni (15 EUR).  Viss piedāvājums šeit.

Kafejnīcas “Tērbata” pavāri savā ēdienkartē īpaši izcels kraukšķīgi zaļo pavasara karali – sparģeli. Viesiem tiks piedāvāta sparģeļu uzkoda ar paipalu olu, savukārt pamatēdienā sparģeļi caurvīs arī abas melnā burgera variācijas – ar liellopu gaļu no Z/S “Mazdzērvītes” vai veģetāro burgeri ar biešu plāceni. Desertā tiks pasniegts pistāciju un baltās šokolādes krēms ar riekstu griljāžu. Pieskaņotajā dzērienu kartē (12 EUR) būs iespēja izvēlēties alkoholisko un bezalkoholisko kokteiļu izlasi. Viss piedāvājums šeit.  

Aprīļa sākumā Visit Valmiera Facebook lapā norisināsies konkurss, lai noskaidrotu sešus laimīgos, kuri iegūs iespēju baudīt Valmieras Restorānu nedēļas piedāvājumu kādā restorānā.

Pēc Valmieras Restorānu nedēļas piedāvājuma baudīšanas aicinām aizpildīt īsu aptauju par savu pieredzējumu:  ej.uz/pavasarisVRN2023

Uz tikšanos Valmieras pavasara garšu ceļojumā! Varam jau pavēstīt, ka Valmieras rudens Restorānu nedēļa norisināsies no 10. līdz 19.novembrim.

SIA “Valmieras Olimpiskais centrs” Viesnīca „Sports Hotel” aicina pievienoties savai komandai  BROKASTU VIESMĪLI uz noteiktu laiku līdz 31.08.2025. Galvenās prasības klandidātiem: augsta atbildības izjūta un precizitāte darbā; uzturēt tīru un kārtīgu darba vidi un aprīkojumu; higiēnas un paškontroles normu ievērošana un to kontrolēšana; spēja patstāvīgi plānot savu darba laiku; labas latviešu valodas zināšanas; pieredze līdzīgā amatā tiks uzskatīta par priekšrocību. Amata apraksts: plānot un organizēt viesu apkalpošanu brokastīs; organizēt pasūtījumu izpildi; pagatavot un sagatavot brokastu produkciju; nodarboties ar viesu uzņemšanu; pasūtīt produktus un citus materiālus, kontrolēt to izlietošanu un uzgalbāšanu; piedalīties saimniecības struktūrvienības darba organizēšanā; brokastu zāles un virtuves sagatavošana brokastīm. Piedāvājam: pilnas slodzes darbu; draudzīgu un atsaucīgu kolektīvu; stabilu atalgojumu un sociālās garantijas; atalgojums: stundas tarifa likme pārbaudes laikā 4,65 EUR/h, pēc pābaudes laika 5.00 EUR/h (pirms nodokļu nomaksas); summēto darba laiku, darbu maiņās (06.00-14.30); dažāda veida “bonusus” pēc pārbaudes laika; darba vieta: viesnīca "Sports Hotel", Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras novads. Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam sūtīt uz e-pastu – egita.kise@sportshotel.lv līdz 30.04.2025. Tiks izskatīti tikai tie pieteikumi, kuros būs gan CV, gan motivācijas (pieteikuma) vēstule. Informācija par piedāvāto amatu pa tālruni +371 25464433 Kontaktpersona Egita Ķīse, Informācija par viesnīcu www.sportshotel.lv Pretendentu iesūtītie dokumenti un personas dati, uz vakances laiku un noteiktu laiku pēc norādītā termiņa beigām, pārziņa leģitīmo interešu ietvaros tiks uzglabāti pārziņa lietvedībā. Iesniedzot savu pieteikumu, Jūs piekrītat savu personas datu apstrādei norādītās vakances pretendentu izvērtēšanas un atlases procesā un saziņai ar Jums. Nosūtītajos dokumentos lūgums neiekļaut sensitīvus (īpašās kategorijas) personas datus. Savu piekrišanu datu apstrādei norādītajiem mērķiem varat atsaukt jebkurā laikā, sazinoties ar pārzini. Pārzinis garantē nenodot pretendenta personas datus trešajām personām, bez pretendenta rakstveida saskaņojuma. Pārzinis SIA “Valmieras Olimpiskais centrs”, reģistrācijas Nr. 54103025871, adrese: Čempionu iela 2, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201. Profesija: VIESMĪLIS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-04-30 Kontaktpersona: Egita Ķīse

Mūsu partneri