Valmieras Ziņas

Ievieš pasažieriem ērtāku pakalpojumu – pieprasījuma pieturas

Lasīšanas laiks: 2 min

23. janvārī spēkā stājušies grozījumi Ministru kabineta noteikumos Nr. 634 “Sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanas kārtība maršrutu tīklā”. Tie nosaka, ka reģionālās nozīmes maršrutos pasažieru apmaiņa būs iespējama arī pieturās pēc pieprasījuma – pieturās, kas nav tarifētas (nav iekļautas kustības sarakstos). Šādos gadījumos pasažierim, gaidot autobusu pieturā, obligāti ir jāpaceļ roka, informējot autobusa vadītāju, ka gribēs iekāpt, savukārt braukšanas maksas tarifs piemērots no iepriekšējās kustības sarakstā iekļautās pieturas, portālu “Valmieras Ziņas” informēja SIA „VTU Valmiera” Sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Bulmeistare.

Noteikumi nosaka, ka “pieprasījuma pieturā pasažieris tiek uzņemts, ja, tuvojoties autobusam, pasažieris atrodas pieturas zonā tiešā pieturas zīmes tuvumā un ir pacelta roka. Diennakts tumšajā laikā, ja ceļš nav pietiekami un vienmērīgi apgaismots, pasažierim ir jābūt pamanāmam, piemēram, jābūt tērptam atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem vai iedegtam lukturītim. Pasažierim laikus autobusa apkalpei jāpieprasa izkāpšana pieprasījuma pieturā”.

Tāpat arī “braukšanas maksas tarifs, uzņemot pasažieri pieprasījuma pieturā, tiek piemērots no iepriekšējās kustības sarakstā iekļautās pieturas. Braukšanas maksas tarifs, izlaižot pasažieri pieprasījuma pieturā, tiek piemērots līdz nākamajai kustības sarakstā iekļautajai pieturai, kas ir aiz pieprasījuma pieturas”.

Jāpiemin, ka SIA “VTU Valmiera” autobusi kursē valsts SIA “Autotransporta direkcija” noteiktos maršrutos ar noteiktām (tarifētām) pieturām, t.i., biļetes var iegādāties no tām vai līdz tām pieturām, kas ir iekļautas kustības sarakstos. Jau līdz šim SIA “VTU Valmiera” autobusu vadītāji pasažierus uzņēma un izlaida arī tajās pieturās, kas nav tarifētas (iekļautas sarakstā), ja pasažieris par to informē vadītāju – gaidot autobusu pieturā, ir pacelta roka, tādējādi parādot, ka vēlas iekāpt, bet, lai izkāptu, tuvojoties pieturai, informē autobusa vadītāju, ka gribēs izkāpt.

Izmaiņas stājušās spēkā, jo, kā informē valsts SIA “Autotransporta direkcija”, “pēdējo gadu laikā ir mainījušies pasažieru pārvietošanās paradumi, tiek novērots, ka pasažieru plūsma pa nedēļām var krasi atšķirties, tai skaitā arī pieprasījums izmantot pieturas, kuras daudzos gadījumos nav iekļautas kustības sarakstos. Latvijā reģionālo autobusu maršrutu tīklā kopumā ir aptuveni 16,5 tūkstoši pieturvietas, no kurām 9,7 tūkstoši ir iekļautas kustības sarakstā (tarifa pieturas). Analizējot pasažieru plūsmu, novērots, ka pakalpojuma sniedzēji atsevišķos gadījumos nesaskaņoti veikuši apstāšanās pieturās, kuras nav iekļautas kustības sarakstos, lai veiktu pasažieru apmaiņu, tādējādi apmierinot pasažieru faktisko pieprasījumu”.

Ieviešot pieprasījuma pieturas, tiks radīti elastīgāki nosacījumi pasažieru apkalpošanai reģionālās nozīmes maršrutos.

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Meklējam nepilna laika privāto pavāru Valmierā Mēs esam ģimene (2 pieaugušie un 1 bērns), kas meklē atbildīgu un aizrautīgu privāto pavāru regulārai sadarbībai. Pavārs parūpētos par gardām un veselīgām maltītēm mums, savukārt mēs nodrošinātu aptuveni 10 stundu darba slodzi nedēļā un iespēju papildus nopelnīt. Pavāra pienākumi: Izveidot sabalansētu un daudzveidīgu ēdienkarti, ievērojot iepriekš sagatavotus uztura speciālista ieteikumus, ģimenes individuālās vēlmes un uztura ierobežojumus. Katru nedēļu izveidot sarakstu ar produktiem, kas būs nepieciešami ēdienu pagatavošanai, norādot precīzu sastāvdaļu daudzumu Pagatavot 2 maltītes katrai dienai (pusdienas un vakariņas) divreiz nedēļā 3 dienu periodam Ik pa laikam eksperimentēt ar garšām, radot jaunas un interesantas maltītes un uzklausot ģimenes ieteikumus Sniegt norādījumus ģimenei par produktu uzglabāšanu un uzsildīšanu. Pavāra kompetences: Profesionālā pavāra izglītība, kas ietver kursu par pārtikas higiēnu un drošību Vēlama vismaz 1-2 gadu praktiskā pieredze ēst gatavošanā Izpratne par uztura plānošanu, kā arī spēja piemeklēt veselīgas produktu alternatīvas un risinājumus Pieredze ēdienu sagatavošanā vairākām maltītēm vienlaicīgi, kā arī zināšanas par tā uzglabāšanu, uzsildīšanu Spēja pielāgoties plānojot ēdienkarti, ņemot vērā atsauksmes un uztura speciālista ieteikumus Augsta atbildības sajūta, punktualitāte un spēja precīzi plānot nepieciešamo sastāvdaļu daudzumu, tādējādi optimizējot pārtikas budžetu un izvairoties no ēdiena izmešanas Zināšanas par darba higiēnu, kā arī spēja uzturēt tīru un sakārtotu vidi Laba darba ētika - pieklājīga, cieņpilna un draudzīga attieksme, kā arī vēlme sadarboties Mēs piedāvājam: Atalgojumu 7–10 eiro stundā (atkarībā no pieredzes un kvalifikācijas). Darba slodzi aptuveni 10 stundas nedēļā Iespēju plānot darba laiku un gatavot sev ērtā laikā Sadarbību ar profesionālu uztura speciālistu Veiksmīgas sadarbības rezultātā, iespējamas sadarbības arī ar citām ģimenēm Lai pieteiktos, lūdzu, nosūti uz epastu: diana.bralite@gmail.com CV; Īsu aprakstu par to, kāda ir Tava līdzšinējā pieredze ēdināšanas jomā Gaidām Tavu pieteikumu un ceram uz garšīgu sadarbību!

SIA “Valmieras Olimpiskais centrs” Viesnīca „Sports Hotel” aicina pievienoties savai komandai  BROKASTU VIESMĪLI uz noteiktu laiku līdz 31.08.2025. Galvenās prasības klandidātiem: augsta atbildības izjūta un precizitāte darbā; uzturēt tīru un kārtīgu darba vidi un aprīkojumu; higiēnas un paškontroles normu ievērošana un to kontrolēšana; spēja patstāvīgi plānot savu darba laiku; labas latviešu valodas zināšanas; pieredze līdzīgā amatā tiks uzskatīta par priekšrocību. Amata apraksts: plānot un organizēt viesu apkalpošanu brokastīs; organizēt pasūtījumu izpildi; pagatavot un sagatavot brokastu produkciju; nodarboties ar viesu uzņemšanu; pasūtīt produktus un citus materiālus, kontrolēt to izlietošanu un uzgalbāšanu; piedalīties saimniecības struktūrvienības darba organizēšanā; brokastu zāles un virtuves sagatavošana brokastīm. Piedāvājam: pilnas slodzes darbu; draudzīgu un atsaucīgu kolektīvu; stabilu atalgojumu un sociālās garantijas; atalgojums: stundas tarifa likme pārbaudes laikā 4,65 EUR/h, pēc pābaudes laika 5.00 EUR/h (pirms nodokļu nomaksas); summēto darba laiku, darbu maiņās (06.00-14.30); dažāda veida “bonusus” pēc pārbaudes laika; darba vieta: viesnīca "Sports Hotel", Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras novads. Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam sūtīt uz e-pastu – egita.kise@sportshotel.lv līdz 30.04.2025. Tiks izskatīti tikai tie pieteikumi, kuros būs gan CV, gan motivācijas (pieteikuma) vēstule. Informācija par piedāvāto amatu pa tālruni +371 25464433 Kontaktpersona Egita Ķīse, Informācija par viesnīcu www.sportshotel.lv Pretendentu iesūtītie dokumenti un personas dati, uz vakances laiku un noteiktu laiku pēc norādītā termiņa beigām, pārziņa leģitīmo interešu ietvaros tiks uzglabāti pārziņa lietvedībā. Iesniedzot savu pieteikumu, Jūs piekrītat savu personas datu apstrādei norādītās vakances pretendentu izvērtēšanas un atlases procesā un saziņai ar Jums. Nosūtītajos dokumentos lūgums neiekļaut sensitīvus (īpašās kategorijas) personas datus. Savu piekrišanu datu apstrādei norādītajiem mērķiem varat atsaukt jebkurā laikā, sazinoties ar pārzini. Pārzinis garantē nenodot pretendenta personas datus trešajām personām, bez pretendenta rakstveida saskaņojuma. Pārzinis SIA “Valmieras Olimpiskais centrs”, reģistrācijas Nr. 54103025871, adrese: Čempionu iela 2, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201. Profesija: VIESMĪLIS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-04-30 Kontaktpersona: Egita Ķīse

Mūsu partneri