Valmieras Ziņas

Ieteikumi gardumiem Latvijas dzimšanas dienas svinību galdam

Lasīšanas laiks: 3 min

Tuvojoties Latvijas valsts neatkarības proklamēšanas dienai, AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas bloga “Lindas Virtuve” autori Lindu Tellgrenu aicina atzīmēt svētkus ģimeniskā gaisotnē, kopīgi gatavojot ko gardu svētku galdam. Trīs idejas, kas lieliski iederēsies kā svinīgs akcents svētku maltītei.

Svētku burkānkūka

Izejvielas pamatnei:

  • 250 ml eļļas
  • 145 g cukura
  • 3 olas
  • 540 g burkānu (5-6 burkāni)
  • 110 g sakapātu valriekstu
  • 375 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • 2 ēd. k. cepamā pulvera
  • 5 tējk. cepamās sodas
  • 2 tējk. piparkūku garšvielu (piemēram, kanēlis, krustnagliņas, kardamons, koriandrs, muskatrieksts u.c)

Izejvielas glazūrai:

  • 30 g sviesta istabas temperatūrā
  • 80 g krēmsiera istabas temperatūrā
  • 1 tējk. citrona miziņas (var pievienot pēc izvēles)
  • 240 g pūdercukura
  • Dekorēšanai – dzērvenes un pūdercukurs

Gatavošana:

  • Sakarsējiet krāsni līdz 180 grādiem. 23 cm cepamo formu noklājiet ar cepamo papīru, maliņas ietaukojiet ar kripatiņu sviesta.
  • Nomizojiet un sarīvējiet burkānus uz rupjās rīves.
  • Ar mikseri vai virtuves kombainu saputojiet eļļu, cukuru un olas. Pievienojiet burkānus un valriekstus. Samaisiet visu ar koka karoti.
  • Bļodā kopā samaisiet miltus, cepamo pulveri, sodu un izvēlētās piparkūku garšvielas.
  • Abu bļodu saturu apvienojiet un samaisiet ar koka karoti. Mīklu lejiet iekšā sagatavotajā pannā, izlīdziniet mīklas virspusi un cepiet krāsnī 1 stundu 15 minūtes. Atdzesējiet 5 minūtes, izņemiet no formas un atdzesējiet pilnībā. Ja augšpusē kūka ir pacēlusies “ar kalniņu”, to ar maizes nazi līdzeni nogrieziet un apgrieziet kūku ar apakšu uz augšu dekorēšanai.
  • Gatavojiet glazūru – saputojiet sviestu ar krēmsieru, pievienojiet citrona miziņu. Pakāpeniski maisot, pievienojiet pūdercukuru. Pārsmērējiet kūkai. Dekorējiet ar dzērvenēm un pūdercukuru.

Cepumi ar sēkliņām

Izejvielas (20 cepumiem):

  • 100 g sviesta istabas temperatūrā
  • 50 g cukura (vislabāk – gaišais muskovado cukurs)
  • 2 ēd. k. medus vai cukura sīrupa
  • 1/2 tējk. dzeramās sodas
  • 2 ēd. k. karsta ūdens
  • 125 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • 50 g kokosriekstu skaidiņu
  • 100 g “Dobeles dzirnavnieka” pilngraudu auzu pārslu
  • 75 g dažādu sēkliņu – ķirbju, saulespuķu, sezama
  • 60 g šokolādes dekorēšanai

Gatavošana:

  • Sakarsējiet krāsni līdz 180 grādiem. Pannu izklājiet ar cepamo papīru.
  • Dziļā pannā vai katliņā lieciet sviestu, cukuru un medu vai cukura sīrupu, lēnām uzsildiet un maisot sagaidiet līdz cukurs izkusis. Mazā trauciņā sajauciet sodu ar karstu ūdeni, pievienojiet pannas saturam un samaisiet.
  • Bļodā samaisiet miltus, kokosriekstu skaidiņas un sēkliņas. Pievienojiet pannas saturam un samaisiet. Izmantojot karoti, veidojiet apaļus cepumiņus un lieciet tos vienādos attālumos uz sagatavotās pannas (2-3 cm vienu no otra).
  • Cepiet krāsnī 8-10 minūtes, līdz tie kļuvuši skaisti zeltaini. Cepšanas procesa laikā cepumu virspusīgi nedaudz pieplaciniet ar karotes apakšpusi. Atdzesējiet tos, jo uzreiz pēc izņemšanas no krāsns cepumi būs ļoti mīksti. Viegli pārslakiet ar izkausētu šokolādi.

Vafeles ar ogu mērci

Izejvielas (6-7 vafelēm):

  • 100 g sviesta istabas temperatūrā
  • 4 lauku olas, atdalīts baltums no dzeltenuma
  • 100 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • 5 ēd. k. 25% krējuma
  • 1/4 glāze piena
  • 30 g cukura
  • šķipsniņa sāls
  • izkausēts sviests cepšanai

Izejvielas mērcei:

  1. 250 g jāņogu (vai citu ogu)
  2. 1 ēd. k. citronu sulas
  3. 1 ēd. k. cukura vai medus
  4. 1 banāns

Gatavošana:

  • Uzputojiet olu baltumus stingrās putās.
  • Saputojiet sviestu un cukuru, tad pievienojiet olu dzeltenumus. Pēc tam lieciet klāt skābo krējumu, pienu un kviešu miltus. Putojiet, līdz izveidojas viendabīga masa. Iemaisiet uzputotos baltumus. Mīkla jābūt pankūku mīklas konsistencē, bet nedaudz gaisīgākai.
  • Uzkarsējiet vafeļu pannu, iesmērējiet to ar izkausēto sviestu. Vafeles cepiet zeltaini brūnas, pasniedziet siltas ar ogu mērci.
  • Mērci gatavojiet, blenderī sablendējot visas tās sastāvdaļas.

Lai gardi!

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu Auto Valmiera oficiālais Volkswagen un Škoda dīleris Vidzemē aicina komandai pievienoties Mazlietotu automašīnu pārdevējs/-a Darba apraksts: Lietoto automašīnu aktīva pārdošana; Realizēt uz klientu apmierinātību orientētu darbu; Pildīt noteiktos automobiļu pārdošanas plānus; Veikt nepieciešamo pārdošanas dokumentu savlaicīgu noformēšanu; Pārzināt lietoto automobiļu tirgus norises un tirdzniecības specifiku, ieskaitot cenu veidošanos, aprīkojumu, modeļus un konkurentu darba metodes; Atbildēt uz klientu pieprasījumiem, kas saņemti gan elektroniski, gan telefoniski. Prasības: Izglītība: vismaz vidējā izglītība; B kategorijas autovadītāja tiesības un labas auto vadīšanas iemaņas; Ļoti labas latviešu, vēlamas angļu valodas zināšanas; Pārdevēja talants, zināšanas par automašīnu uzbūvi un to ekspluatāciju; Darba pieredze pārdošanas jomā un aktīvā klientu piesaistīšanā. Iepriekšēja darba pieredze līdzīgā jomā tiks uzskatīta par priekšrocību; Azartisku un mērķtiecīgu pieeju pārdošanas procesam; Prasmes labi lietot MS Office datorprogrammas; Spēju patstāvīgi plānot un organizēt savu darbu. Mēs piedāvājam: Nepieciešamo apmācību darba pienākumu veikšanai; Darbu stabilā un augošā uzņēmumā; Labu tehnisko nodrošinājumu un darba apstākļus; Draudzīgu kolektīvu un drošu darba vidi; Piemaksas atbilstoši sasniegtajiem pārdošanas mērķiem; Atalgojumu atbilstoši sasniegtajiem pārdošanas rezultātiem sākot no 1000 eiro; Visas sociālās garantijas un veselības apdrošināšanu. Tiks izskatīti kandidāti arī bez iepriekšējas pieredzes. Pieteikuma vēstuli un CV, lūdzu, sūtīt uz e-pastu: uldis.ozolins@mmg.lv vairāk informācijas par tel. 29448806 Sazināsimies ar kandidātiem, kuri būs izturējuši 1.atlases kārtu. Profesija: PĀRDEVĒJS KONSULTANTS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 86A, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-05-30 Kontaktpersona: CV sūtīt uz uldis.ozolins@mmg.lv vai nogādāt personīgi Rīgas ielā 86A, Valmierā. Tālr.29448806. Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

Mūsu partneri