Lasīšanas laiks: 3 min
Kopīgas brokastis brīvdienu rītos ir teju katras ģimenes iecienīto tradīciju vidū, kad lēni un bez steigas tiek baudīta ne tikai garda maltīte, bet arī kopā būšanas mirkļi. “Rimi” veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka trīs vienkāršas maltītes, kuras būs pa spēkam arī bērniem, ja tie vēlēsies vecākiem brīvdienu rītā sarūpēt īpašu pārsteigumu.
Rīta enerģijas dzēriens
Pagatavošana laiks 5 minūtes. Porcija paredzēta 2 cilvēkiem.
Nepieciešams:
- Mandeļu piens – 300 g
- Mellenes – 100 g
- Avenes – 100 g
- Medus – 2 tējk.
Pagatavošana:
Ielej blenderī mandeļu pienu. Pievieno ogas, medu un sablenderē.
Aikāgaršo padoms!
Pagatavo kokteili arī no citām ogām un augļiem, piemēram, banāniem, dzērvenēm vai smiltsērkšķiem.
Grilētas brokastu maizītes
Pagatavošana laiks 15 minūtes. Porcija paredzēta 3 cilvēkiem.
Nepieciešams:
- Franču bagete – 1 gab.
- zemesriekstu sviests
- Avenes – 100 g
- ½ nelielas melones
- Medus – 2 ēdamk.
Pagatavošana:
Sagriez franču bageti 3 garenās šķēlēs. Viegli apgrilē uz grila. Uz grilētas bagetes uzsmērē zemesriekstu sviestu. Pa virsu uzkaisi ogas un sagrieztu meloni. Saldumam pievieno nedaudz medus.
Aikāgaršo padoms!
Grilētās maizītes vari pārkaisīt arī ar piparmētru lapiņām, bet ogas vari aizvietot ar banāniem vai žāvētiem augļiem.
Kesediljas
Pagatavošana laiks 15 minūtes. Porcija paredzēta 4 cilvēkiem.
Nepieciešams:
- Pilngraudu tortiljas – 4 gab.
- Pesto – 4 ēdamk.
- Siers – 150 g
- Šķiņķis – 150 g
- Ķiršu tomāti – 250 g
- Spinātu lapas
Pagatavošana:
Pilngraudu tortiljas pārsmērē ar pesto. Virsū liec nedaudz rīvēta, vai sagriezta šķēlēs siera un spinātu lapas. Sagriez ķiršu tomātus un liec pa virsu sieram un spinātu lapām. Tad liec virsū šķiņķa un siera šķēli. Pārloki tortilju uz pusēm un uz 4 minūtēm liec cepties grilā. Servē veselu, vai sagriez mazākos gabalos.
Aikāgaršo padoms!
Kesediljas vari gatavot arī no citiem produktiem, piemēram, šķiņķa vietā izvēlēties vārītu vistas gaļu. Lai grila tīrīšana pēc kesedilju gatavošanas būtu vienkāršāka, ietin tās cepampapīrā – tā siers tecēs tieši cepamā papīra “kabatiņā”. Turklāt kesediljas vari gatavot ne tikai uz grila, bet arī cept uz plīts.