Valmieras Ziņas

Grils, maltīte un atmosfēra: Kā sagatavoties grilēšanas sezonai

Lasīšanas laiks: 4 min

Tiklīdz nokūst sniegs un laiks kļūst siltāks, māju tuvumā arvien biežāk jūtama kārdinošā grilētas gaļas un dārzeņu smarža, kurai ir grūti pretoties. Nav šaubu, ka grilēšana ir aizraujošs veids, kā sarūpēt maltīti un vienlaikus arī lieliski pavadīt laiku ārpus mājas. Tā vietā, lai vienkārši pagatavotu ēdienu un to apēstu, Jūs varat pārvērst gatavošanas un baudīšanas procesu par lielisku pieredzi, kas paliks atmiņā ikvienam. Turpinājumā lasiet vērtīgus padomus, kā sagatavoties grilēšanai un palutināt mielasta baudītājus.

Sagatavošanās process

Veiksmīga barbekjū (BBQ) pamatā ir pārdomāta sagatavošanās, un šajā procesā ne tikai jāpadomā par to, kādi grili tiks izmantoti, bet arī jāizvēlas produkti un, protams, jāizveido pievilcīga zona, kur pavadīt laiku. Šie visi soļi ir svarīgi, lai viss nebūtu jāorganizē un jāsteidz izdarīt pēdējā brīdī.

1.Sarūpējiet sēdvietas

Plānojot grilēšanu, uzmanība jāpievērš viesiem un viņu komfortam. Pirmā lieta, par ko jāpadomā, ir sēdvietu nodrošināšana. Lai arī, protams, ērtākais variants var šķist vienkārša galda un krēslu novietošana dārzā vai pagalmā, padomājiet par komfortablāku un pievilcīgāku variantu. Mūsdienās daudzi cilvēki izvēlas iegādāties elegantas dārza lapenes, kas lieliski izkļaujas kopējā ainavā un nodrošina komfortablu vietu, kur atpūsties, vienlaikus arī pasargājot no laika apstākļiem, piemēram, lietus vai vēja. Ja jūs interesē šāds pirkums, interneta veikals 220.lv piedāvā iegādāties lapenes par labām cenām.

2.Nodrošiniet labu apgaismojumu

Kā zināms, grilēšanas aktivitātes nenotiek tikai ar mērķi garšīgi paēst. Tā ir iespēja patīkami pavadīt laiku ar citiem cilvēkiem, tādēļ nereti šādas tikšanas ieilgst līdz pat naktij, kad ārā jau satumst. Lai nodrošinātu viesu komfortu, padomā par atbilstošu apgaismojumu, kas ir drošs, efektīvs un vienlaikus rada jauku atmosfēru. Noderēt var gan ar saules gaismu uzlādējamie gaismekļi, gan laternas un pretodu sveces, kas palīdzēs mazināt kaitinošo insektu klātbūtni.

3.Izmantojiet kvalitatīvu grilu

Veiksmīga maltītes gatavošana ir atkarīga ne tikai no izmantotajiem produktiem un Jūsu pavārmākslas, bet arī izmantotajiem rīkiem. Mūsdienās ir pieejami dažādi grili un piederumi, kas ievērojami atvieglo gardas gaļas un dārzeņu pagatavošanu. Populāri ir gāzes un ogļu grili, taču pieejami arī tādi modeļi, kuros cepšanai tiek izmantota malka, granulas vai pat elektrība. Ja Jūs interesē kvalitatīvs dārza grils, atcerieties, ka plašs grilu piedāvājums ir 220.lv. Šeit atradīsiet arī netradicionālus modeļus, piemēram, tandirus – elegantas keramiskās krāsnis ātrai sulīgas gaļas un citu produktu pagatavošanai. Tāpat interneta veikalā pieejami arī mangali, gāzes un kokogļu grili, Kamado grili, grils kūpinātava un dažādi citi modeļi.

4.Sagatavojiet uzkodu galdu

Ēdienu gatavošana uz grila aizņem laiku, tādēļ, lai palutinātu ciemiņus gaidīšanas procesā, noteikti padomājiet par gardām uzkodām. Tie var būt dažādi dārzeņi vai čipsi ar mērcītēm, pildīti groziņi, lavaši, augļi un dažādi citi sīkumiņi, ko “uzlikt uz kārā” zoba, kamēr gaļa un dārzeņi cepas uz grila.

5.Padomājiet par dzērieniem

Runājot par iepriekšējo punktu, likumsakarīgi ir sarūpēt arī dažādus dzērienus, kurus viesi var baudīt. Atcerieties, ka cilvēku gaumes ir dažādas, tādēļ visiem izpatikt nav iespējams, taču laba ideja ir siltā laikā nodrošināt vēsu ūdeni ar citronu, gurķi, piparmētru vai ogām. Tāpat var noderēt arī vienkārša limonāde vai punšs. Nepieciešamības gadījumā varat sarūpēt arī vairāku alkoholisku dzērienu klāstu.

Cienājiet viesus ar dažādiem ēdieniem

Nav šaubu, ka barbekjū sanākšanas ir viens no iemesliem, kādēļ daudziem no mums tik ļoti patīk uzturēties ārā siltajā sezonā. Lai Jūsu piedāvātā maltīte būtu neaizmirstama, padomājiet par daudzveidību. Daži no populārākajiem ēdieniem, kurus gatavo uz grila, ir: ribiņas, šašliks, desiņas, burgeri, dārzeņi, tofu un dažādas citas variācijas. Šeit atcerieties arī par to, lai tiktu nodrošinātas arī veģetāras vai vegānas alternatīvas (ja Jūsu viesu vidū ir cilvēki, kas bauda šāda tipa pārtiku).

Tas arī viss – šie ir svarīgākie padomi, kurus paturēt prātā, uzsākot grilēšanas sezonu. Nodrošiniet ērtu vietu, kur viesiem apsēsties, padomājiet par atmosfēras radīšanu ar apgaismojumu uz mūziku, sarūpējiet daudzveidīgu maltīti, un ciemiņi Jūs vienmēr atcerēsies kā lielisku namamāti vai namatēvu. Kvalitatīvus grilus, grilēšanas piederumus, lapenes un citas preces mājai un atpūtai meklējiet 220.lv!

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA “Valmieras Olimpiskais centrs” Viesnīca „Sports Hotel” aicina pievienoties savai komandai  BROKASTU VIESMĪLI uz noteiktu laiku līdz 31.08.2025. Galvenās prasības klandidātiem: augsta atbildības izjūta un precizitāte darbā; uzturēt tīru un kārtīgu darba vidi un aprīkojumu; higiēnas un paškontroles normu ievērošana un to kontrolēšana; spēja patstāvīgi plānot savu darba laiku; labas latviešu valodas zināšanas; pieredze līdzīgā amatā tiks uzskatīta par priekšrocību. Amata apraksts: plānot un organizēt viesu apkalpošanu brokastīs; organizēt pasūtījumu izpildi; pagatavot un sagatavot brokastu produkciju; nodarboties ar viesu uzņemšanu; pasūtīt produktus un citus materiālus, kontrolēt to izlietošanu un uzgalbāšanu; piedalīties saimniecības struktūrvienības darba organizēšanā; brokastu zāles un virtuves sagatavošana brokastīm. Piedāvājam: pilnas slodzes darbu; draudzīgu un atsaucīgu kolektīvu; stabilu atalgojumu un sociālās garantijas; atalgojums: stundas tarifa likme pārbaudes laikā 4,65 EUR/h, pēc pābaudes laika 5.00 EUR/h (pirms nodokļu nomaksas); summēto darba laiku, darbu maiņās (06.00-14.30); dažāda veida “bonusus” pēc pārbaudes laika; darba vieta: viesnīca "Sports Hotel", Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras novads. Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam sūtīt uz e-pastu – egita.kise@sportshotel.lv līdz 30.04.2025. Tiks izskatīti tikai tie pieteikumi, kuros būs gan CV, gan motivācijas (pieteikuma) vēstule. Informācija par piedāvāto amatu pa tālruni +371 25464433 Kontaktpersona Egita Ķīse, Informācija par viesnīcu www.sportshotel.lv Pretendentu iesūtītie dokumenti un personas dati, uz vakances laiku un noteiktu laiku pēc norādītā termiņa beigām, pārziņa leģitīmo interešu ietvaros tiks uzglabāti pārziņa lietvedībā. Iesniedzot savu pieteikumu, Jūs piekrītat savu personas datu apstrādei norādītās vakances pretendentu izvērtēšanas un atlases procesā un saziņai ar Jums. Nosūtītajos dokumentos lūgums neiekļaut sensitīvus (īpašās kategorijas) personas datus. Savu piekrišanu datu apstrādei norādītajiem mērķiem varat atsaukt jebkurā laikā, sazinoties ar pārzini. Pārzinis garantē nenodot pretendenta personas datus trešajām personām, bez pretendenta rakstveida saskaņojuma. Pārzinis SIA “Valmieras Olimpiskais centrs”, reģistrācijas Nr. 54103025871, adrese: Čempionu iela 2, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201. Profesija: VIESMĪLIS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-04-30 Kontaktpersona: Egita Ķīse

Mūsu partneri