Valmieras Ziņas

Grils, maltīte un atmosfēra: Kā sagatavoties grilēšanas sezonai

Lasīšanas laiks: 4 min

Tiklīdz nokūst sniegs un laiks kļūst siltāks, māju tuvumā arvien biežāk jūtama kārdinošā grilētas gaļas un dārzeņu smarža, kurai ir grūti pretoties. Nav šaubu, ka grilēšana ir aizraujošs veids, kā sarūpēt maltīti un vienlaikus arī lieliski pavadīt laiku ārpus mājas. Tā vietā, lai vienkārši pagatavotu ēdienu un to apēstu, Jūs varat pārvērst gatavošanas un baudīšanas procesu par lielisku pieredzi, kas paliks atmiņā ikvienam. Turpinājumā lasiet vērtīgus padomus, kā sagatavoties grilēšanai un palutināt mielasta baudītājus.

Sagatavošanās process

Veiksmīga barbekjū (BBQ) pamatā ir pārdomāta sagatavošanās, un šajā procesā ne tikai jāpadomā par to, kādi grili tiks izmantoti, bet arī jāizvēlas produkti un, protams, jāizveido pievilcīga zona, kur pavadīt laiku. Šie visi soļi ir svarīgi, lai viss nebūtu jāorganizē un jāsteidz izdarīt pēdējā brīdī.

1.Sarūpējiet sēdvietas

Plānojot grilēšanu, uzmanība jāpievērš viesiem un viņu komfortam. Pirmā lieta, par ko jāpadomā, ir sēdvietu nodrošināšana. Lai arī, protams, ērtākais variants var šķist vienkārša galda un krēslu novietošana dārzā vai pagalmā, padomājiet par komfortablāku un pievilcīgāku variantu. Mūsdienās daudzi cilvēki izvēlas iegādāties elegantas dārza lapenes, kas lieliski izkļaujas kopējā ainavā un nodrošina komfortablu vietu, kur atpūsties, vienlaikus arī pasargājot no laika apstākļiem, piemēram, lietus vai vēja. Ja jūs interesē šāds pirkums, interneta veikals 220.lv piedāvā iegādāties lapenes par labām cenām.

2.Nodrošiniet labu apgaismojumu

Kā zināms, grilēšanas aktivitātes nenotiek tikai ar mērķi garšīgi paēst. Tā ir iespēja patīkami pavadīt laiku ar citiem cilvēkiem, tādēļ nereti šādas tikšanas ieilgst līdz pat naktij, kad ārā jau satumst. Lai nodrošinātu viesu komfortu, padomā par atbilstošu apgaismojumu, kas ir drošs, efektīvs un vienlaikus rada jauku atmosfēru. Noderēt var gan ar saules gaismu uzlādējamie gaismekļi, gan laternas un pretodu sveces, kas palīdzēs mazināt kaitinošo insektu klātbūtni.

3.Izmantojiet kvalitatīvu grilu

Veiksmīga maltītes gatavošana ir atkarīga ne tikai no izmantotajiem produktiem un Jūsu pavārmākslas, bet arī izmantotajiem rīkiem. Mūsdienās ir pieejami dažādi grili un piederumi, kas ievērojami atvieglo gardas gaļas un dārzeņu pagatavošanu. Populāri ir gāzes un ogļu grili, taču pieejami arī tādi modeļi, kuros cepšanai tiek izmantota malka, granulas vai pat elektrība. Ja Jūs interesē kvalitatīvs dārza grils, atcerieties, ka plašs grilu piedāvājums ir 220.lv. Šeit atradīsiet arī netradicionālus modeļus, piemēram, tandirus – elegantas keramiskās krāsnis ātrai sulīgas gaļas un citu produktu pagatavošanai. Tāpat interneta veikalā pieejami arī mangali, gāzes un kokogļu grili, Kamado grili, grils kūpinātava un dažādi citi modeļi.

4.Sagatavojiet uzkodu galdu

Ēdienu gatavošana uz grila aizņem laiku, tādēļ, lai palutinātu ciemiņus gaidīšanas procesā, noteikti padomājiet par gardām uzkodām. Tie var būt dažādi dārzeņi vai čipsi ar mērcītēm, pildīti groziņi, lavaši, augļi un dažādi citi sīkumiņi, ko “uzlikt uz kārā” zoba, kamēr gaļa un dārzeņi cepas uz grila.

5.Padomājiet par dzērieniem

Runājot par iepriekšējo punktu, likumsakarīgi ir sarūpēt arī dažādus dzērienus, kurus viesi var baudīt. Atcerieties, ka cilvēku gaumes ir dažādas, tādēļ visiem izpatikt nav iespējams, taču laba ideja ir siltā laikā nodrošināt vēsu ūdeni ar citronu, gurķi, piparmētru vai ogām. Tāpat var noderēt arī vienkārša limonāde vai punšs. Nepieciešamības gadījumā varat sarūpēt arī vairāku alkoholisku dzērienu klāstu.

Cienājiet viesus ar dažādiem ēdieniem

Nav šaubu, ka barbekjū sanākšanas ir viens no iemesliem, kādēļ daudziem no mums tik ļoti patīk uzturēties ārā siltajā sezonā. Lai Jūsu piedāvātā maltīte būtu neaizmirstama, padomājiet par daudzveidību. Daži no populārākajiem ēdieniem, kurus gatavo uz grila, ir: ribiņas, šašliks, desiņas, burgeri, dārzeņi, tofu un dažādas citas variācijas. Šeit atcerieties arī par to, lai tiktu nodrošinātas arī veģetāras vai vegānas alternatīvas (ja Jūsu viesu vidū ir cilvēki, kas bauda šāda tipa pārtiku).

Tas arī viss – šie ir svarīgākie padomi, kurus paturēt prātā, uzsākot grilēšanas sezonu. Nodrošiniet ērtu vietu, kur viesiem apsēsties, padomājiet par atmosfēras radīšanu ar apgaismojumu uz mūziku, sarūpējiet daudzveidīgu maltīti, un ciemiņi Jūs vienmēr atcerēsies kā lielisku namamāti vai namatēvu. Kvalitatīvus grilus, grilēšanas piederumus, lapenes un citas preces mājai un atpūtai meklējiet 220.lv!

Aktuālais jautājums

Vai 2025. gads Jums būs veiksmīgāks par 2024. gadu?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras Jaunatnes centrs “Vinda” (turpmāk – Vinda) aicina darbā direktora vietnieku administratīvi saimnieciskajā darbā uz nenoteiktu laiku. Ja Tev ir vēlme: • vadīt Vinda saimniecisko darbu; • plānot, vadīt un kontrolēt tehnisko darbinieku darbu, nodrošinot saimniecisko darbu izpildi; • piedalīties Vindas budžeta plānošanā, izpildes kontrolē un iepirkuma procedūras izstrādē un organizēšanā; • iegādāties nepieciešamo inventāru, instrumentus un citas materiālās vērtības, nepieciešamības gadījumos sastādīt tehnisko specifikāciju un veikt tirgus izpēti; • sekot darba aizsardzības un ugunsdrošības noteikumu ievērošanai Vindā; • nodrošināt Vindas inženiertīklu (elektrotīkla, signalizācijas, ūdensvada un kanalizācijas, apkures sistēmas) savlaicīgu tehnisko apkopi un profilaktisko apkalpošanu, uzturēšanu kārtībā un piedalīties šajā darbā; • organizēt, vadīt un piedalīties Vindas telpu remontdarbos; • veikt Vindas materiālo vērtību uzskaiti, kontroli, piedalīties inventarizācijas komisijas darbā; un Tev ir: • vēlama augstākā izglītība; • vēlama izglītības iestādes saimniecisko darbu pārzināšana un izmaksu sastādīšanas prasme remontdarbiem; • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • B kategorijas vadītāja apliecība; • kompetences: prasme plānot un organizēt un kvalitatīvi veikt savu darbu; atbildības sajūta, disciplinētība, precizitāte; komunikācijas un sadarbības prasmes; psiholoģiskā noturība; prasme strādāt individuāli un komandā; • labas prasmes darbam ar datoru un citu biroja tehniku; mēs piedāvājam: • pamatalgu pārbaudes laikā 999 EUR pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika 1052 EUR pirms nodokļu nomaksas; • iespēju saņemt atvaļinājuma pabalstu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātam un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu, estētisku un sakārtotu darba vidi. Iesniedzamos dokumentus ar norādi “Pieteikums Valmieras Jaunatnes centra “Vinda” vakancei - direktora vietniece/-ks administratīvi saimnieciskajā darbā” līdz 2025.gada 24.martam nosūtot uz e-pastu vinda@valmiera.edu.lv. Papildu informācija: Valmieras Jaunatnes centrs “Vinda” direktors Edijs Pētersons, tālr.nr. 67873444. Informējam, ka Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu, atbilstoši fizisko datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: SAIMNIECĪBAS VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 42, Valmiera, Valmieras nov. Darbības joma: Būvniecība / Nekustamais īpašums Pieteikto vietu skaits: 1 Aktuāla līdz: 2025-03-24 Kontaktpersona: vinda@valmiera.edu.lv 67873444

Mūsu partneri