Valmieras Ziņas

Gaspačo zupa – atsvaidzinoša maltīte karstā vasarā

Lasīšanas laiks: < 1 min

Gaspačo zupa ir kā radīta vasarai. Atsvaidzinoši auksta karstajā laikā. Piedāvājam jums portālā www.simplyrecipes.com publicēto Spānijas aukstās tomātu zupas recepti, kas apvieno labāko no vasaras dārzeņiem. Lai zupa izdotos lieliska, pārliecinieties, ka jūs izmantojat tikai svaigas, augstākās kvalitātes sastāvdaļas.

Gatavošanas laiks: 15 minūtes, 8 porcijas.

Sastāvdaļas:

  • 6 nogatavojušies tomāti, mizoti un sasmalcināti
  • 1 zilais sīpols, smalki sakapāts
  • 1 gurķis, mizots, sakapāts
  • 1 saldā paprika, sasmalcināta
  • 2 selerijas kāti, sasmalcināti
  • 1-2 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu pētersīļu
  • 2 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu maurloku
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1/4 glāze sarkanvīna etiķa
  • 1/4 tase olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes svaigi spiestas citronu sulas
  • 2 tējkarotes cukura
  • Sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
  • 6 vai vairāk pilieni Tabasco mērces pēc garšas
  • 1 tējkarote Vorčesteršīras mērces. Ja esat veģetārietis, šo nepievienojiet
  • 4 glāzes tomātu sulas

Gatavošana

Sastāvdaļas viegli sablendē līdz vēlamajai konsistencei. Ielej nemetāla, nereaktīvā uzglabāšanas traukā, nosedz cieši un ievieto ledusskapī uz nakti, ļaujot visām garšām apvienoties.

Pirms pasniegšanas zupā var iebērt kubiņos sagrieztus tomātus, gurķus un papriku, apgrauzdētu baltmaizi, kā arī zaļumus.

 

Aktuālais jautājums

Vai 2025. gads Jums būs veiksmīgāks par 2024. gadu?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri