Lasīšanas laiks: < 1 min
Gaspačo zupa ir kā radīta vasarai. Atsvaidzinoši auksta karstajā laikā. Piedāvājam jums portālā www.simplyrecipes.com publicēto Spānijas aukstās tomātu zupas recepti, kas apvieno labāko no vasaras dārzeņiem. Lai zupa izdotos lieliska, pārliecinieties, ka jūs izmantojat tikai svaigas, augstākās kvalitātes sastāvdaļas.
Gatavošanas laiks: 15 minūtes, 8 porcijas.
Sastāvdaļas:
- 6 nogatavojušies tomāti, mizoti un sasmalcināti
- 1 zilais sīpols, smalki sakapāts
- 1 gurķis, mizots, sakapāts
- 1 saldā paprika, sasmalcināta
- 2 selerijas kāti, sasmalcināti
- 1-2 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu pētersīļu
- 2 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu maurloku
- 1 daiviņa ķiploka
- 1/4 glāze sarkanvīna etiķa
- 1/4 tase olīveļļas
- 2 ēdamkarotes svaigi spiestas citronu sulas
- 2 tējkarotes cukura
- Sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
- 6 vai vairāk pilieni Tabasco mērces pēc garšas
- 1 tējkarote Vorčesteršīras mērces. Ja esat veģetārietis, šo nepievienojiet
- 4 glāzes tomātu sulas
Gatavošana
Sastāvdaļas viegli sablendē līdz vēlamajai konsistencei. Ielej nemetāla, nereaktīvā uzglabāšanas traukā, nosedz cieši un ievieto ledusskapī uz nakti, ļaujot visām garšām apvienoties.
Pirms pasniegšanas zupā var iebērt kubiņos sagrieztus tomātus, gurķus un papriku, apgrauzdētu baltmaizi, kā arī zaļumus.