Lasīšanas laiks: < 1 min
16. un 17. aprīlī “Aktīvā tūrisma centrs Eži” rīkoja “3 upju gardēžu laivojumu”. Divās dienās laivošanas entuziasti veica 39 km, sākot savu ceļojumu netālu no Mārsnēniem, dodoties pa Lisu līdz Abulam, turpinot ceļu pa Gauju un noslēdzot laivojumu Valmierā pie Vanšu tilta, portālam “Valmieras Ziņas” pastāstīja “Eži” pārstāve Linda Līce.
Kopumā laivojumā piedalījušies 35 dalībnieki no dažādām Latvijas vietām, tostarp arī trīs bērni.
Laivojuma ietvaros šefpavāra Mārtiņa Zakevica vadībā notika dabas maltītes meistarklase. Visi laivojuma dalībnieki kopīgi uz ugunskura gatavoja gan vakariņas, gan brokastis, ko ar savu produkciju atbalstīja vietējie uzņēmumi un ražotāji: “Valmiermuižas alus”, “Valmieras piens”, “R Chocolate” (Trikātas šokolāde), “Sprižas jērs” un “Brenguļu alus”.