Lasīšanas laiks: 2 min
Paprika ir dārzenis, kas ir īpaši bagāts ar C un B grupas vitamīniem, tāpēc to ieteicams lietot uzturā pēc iespējas biežāk. Lai dažādotu paprikas pasniegšanas veidus, Valmieras tehnikuma audzēkne Līga Blausa piedāvā recepti, kurā paprika tiek izmantota kā pamatsastāvdaļa, nevis kā piedeva.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Siers – 70g
Tomāts – 1gab
Paprika – 1gab.
Zaļumi – pēc izvēles
Rīsi – 150g
Šampinjoni – 4 gab
Pagatavošana:
1.solis
Liek vārīties ūdeni. Paprikai iztīra sēkliņas un, kad ūdens uzvārījies, to liek vārīties. Vāra tik ilgi, līdz paliek mīksta. Tomātus sagriež kubiņos.
2.solis
Pēc tam, liek vārīties rīsus. Noskalo šampinjonus un zaļumus. Šampinjonus sagriež stienīšos un liek uz pannas apcepties. Kad šampinjoni apcepušies, tiem pievieno kubiņos sagrieztos tomātus.
3.solis
Kad rīsi izvārījušies, uz pannas apcep kopā ar šampinjoniem un tomātiem. Tad pievieno garšvielas un samaisa.
4.solis
Pēc tam, ar masu pilda paprikas pusītes , pārkaisa ar sieru un liek cepeškrāsnī 200 grādos un cep līdz paliek brūns.
5.solis
Kad paprika gatava un siers apcepies, visu liek uz šķīvja, dekorē ar zaļumiem un majonēzi.
6.solis
Lai labi garšo !