Lasīšanas laiks: 3 min
Šodienas brokastu ēdienu gatavo Valmieras tehnikuma topošais viesnīcu speciālists Gvido Freiborns, kurš šo ēdienu iesaka tieši tā iemesla dēļ, ka to var pagatavot ikviens. Tas neprasa lielas zināšanas un daudz laika – tieši tas, kas vajadzīgs steidzīgām, bet gardām brokastīm. Gvido Valmieras tehnikumā izvēlējies apgūt viesnīcu pakalpojumu specialitāti, kas sevī iever arī nodarbības virtuvē un pavāra profesijas pamatu apgūšanu.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 2 olas
- 1 majonēze
- 1 tomāts
- Neliels gabals šķiņķis vai desa
- Garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana:
Šis ēdiens ir ļoti vienkārši pagatavojams, tāpēc tam vajadzēs tikai Jūsu čaklās rokas.
Pirmais, ko mēs veicam – paņemam olas un iesitam vidēja izmēra bļodā, pievienojam majonēzi, sāli, piparus. Pēc visa pievienošanas sakuļam.
Otrais. Sagriežam parējās sastāvdaļas. Tomātu un paredzēto šķiņķi vai desu.
Pēc tam uz pannas uzberam sagriezto tomātu un šķiņķi un apcepam. Kad tas izdarīts, lejam sakulto olas masu uz pannas.
Gaidām apmēram 30 sekundes, kamēr omletes apakšpuse apbrūninās un ieliekam cepeškrāsnī, lai omlete varētu izkarst un uzpūsties. Kad omlete gandrīz gatava uz tās virspuses uzberam sieru, tad ieliekam atpakaļ cepeškrāsnī, lai siers nedaudz izkūst.
Nu re, siers izkusis! Ņemam to ārā no cepeškrāsns un ar piederumu palīdzību pārlokam uz pusēm.
Tālākais jau ir jūsu ziņā, kā šo omleti izdekorēt. Liekam lietā savu iztēli un- uz priekšu, ceļam galdā! Labu apetīti!