Lasīšanas laiks: 2 min
18.novembrī svētku galdā jāliek ēdieni, kas gatavoti no Latvijas produktiem. Piedāvājam vienkāršu saldā ēdiena recepti no Latvijas lauku un mežu labumiem.
Sastāvdaļas divām porcijām
- Rupjmaize – divas rikas
- Saldais krējums – 100 ml
- Brūkleņu ievārījums. Der jebkurš cits skābens, tumši sarkans ievārījums
- Divas sarkanās plūmes
- Svaigas dzērvenes – puse saujas
- Žāvētas dzērvenes – puse saujas
- Cukurs – divas ēdamkarotes
Gatavošana
Rupjmaizi liek cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā un apgrauzdē apmēram 8 minūtes. Maizi atdzesē, sagriež vai saplēš gabalos un sablendē, lai iegūtu rīvmaizi.
Saldo krējumu saputo, pievienojot cukuru.
Skaistā traukā liek kārtām sagrieztas plūmes, putukrējumu, rīvmaizi un ievārījumu, pa starpu iemetot kādu svaigu un žāvētu dzērveni. Dekorē ar svaigām ogām.
Pirms pasniegšanas glāzi dekorē ar sarkanbaltsarkanu lenti.
Labu apetīti un priecīgus svētkus!