Lasīšanas laiks: 2 min
Šo ēdienu gatavo Raivo Butenieks, kurš šobrīd Valmieras tehnikuma otrajā kursā apgūst ēdināšanas pakalpojumu specialitāti. Kā viņš pats atzīst, tad ēdienus sācis gatavot no 6 gadu vecuma un, kad sapratis, ka vēlas savu dzīvi saistīt ar ēdienu gatavošanu, tad bez šaubīšanās iestājies Valmieras tehnikumā. Raivo mācību procesā visvairāk novērtē tieši praktiskās nodarbības, kā rezultātā šis ēdiens arī ir tapis.
Sastāvdaļas 2 personām:
2 olas
Siers
Vidējs sīpols
Pupiņas tomātu mērcē
Vārīti kartupeļi
Maltā gaļa
Sāls
1.solis
Kartupeļus sagriež kubiņos un liek cepties karstā eļļā uz pannas. Nomizo sīpolu, sagriež kubiņos un liek cepties kopā ar kartupeļiem.
2.solis
Olas sakuļ ar sāli un liek uz pannas cepties. Kad ola uzcepta to, noņem no pannas un sagriež gabaliņos.
3.solis
Uzcep malto gaļu. Kad maltā gaļa gatava tai pievieno pupiņas tomātu mērcē un visu masu uzkarsē. Kad tas ir izdarīts, tad pievieno kubiņos sagriezto olu un kartupeļus ar sīpolu.
- solis
Karstos salātus liek uz šķīvja un pārkaisa ar rīvētu sieru. Dekorēšanai var izmantot arī zaļumus un mērci. Labu apetīti!