Lasīšanas laiks: 2 min
Ar jauno mūziķu koncertiem un gardāko Valmieras salātu konkursu 10. maijā sākušās otrās Latvijas tirgotāju dienas. Pasākums šogad pulcē mājražotājus un amatniekus, uzņēmumus un valsts iestādes, ēdinātājus, kā arī auto un moto dīlerus.
Piektdienā lielāko interesi noteikti izpelnījās Valmieras salātu gatavošanas konkurss. Šādu rindu uz Valmieras salātu nogaršošanu pilsēta, iespējams, pieredzēja pirmo reizi.
Valmieras novada kulinārais mantojums ir milzīga vērtība, ko izmantojam un popularizējam arī mūsdienās. Katram no šiem ēdieniem un dzērieniem ir sava vēsture, ko interesanti izzināt. Tautā populārajiem Valmieras salātiem šogad aprit 55 gadi. Veselu pusgadsimtu šie salāti nav zaudējuši savu popularitāti, to pierādīja arī tirgotāju dienās notikušais gardāko Valmieras salātu konkurss.
Par gardāko salātu meistara titulu sacentās piecas komandas – ’’Kantīne B’’, Valmiermuižas alus virtuve, Veneranda Belaja, Kafejnīcas “Ahh-meat” saimnieks un šefpavārs Ahmets Baluts un Rita Vilne, kura pārstāvēja savu mājražošanas uzņēmumu “Drupaču lāde”.
Konkursa dalībniekus vērtēja gan žūrijas komisija, gan jebkurš pasākuma apmeklētājs, jo pēc noteiktā 20 minūšu gatavošanas laika salātus varēja nogaršot ikviens interesents.
Žūrijas komisija salātus vērtēja pēc četriem kritērijiem – pieturēšanās pie oriģinālās receptes, noformējuma, garšas un prezentācijas. Par uzvarētāju pirmajā Valmieras salātu gatavošanas konkursā kļuva ’’Kantīne B’’ pavāres, savukārt skatītāju simpātiju ieguva šefpavārs Ahmets Baluts, kurš bija pagatavojis Valmieras salātus turku gaumē.
Pasākums 10. maijā tika atklāts plkst. 17.00, savukārt sestdienā Latvijas tirgotāju dienas durvis apmeklētājiem ver no plkst. 10.00 – 15.00.