Lasīšanas laiks: 2 min
Svētdien, 21.augustā, pēc renovācijas tika atklāta Straupes zirgu pasta stacija. Pirmo dzīvību atjaunotajā kompleksā ienesa labi zināmais Straupes lauku labumu tirdziņš, kas tagad ir pārcēlies uz Straupes zirgu pastu un būs atvērts katra mēneša pirmajā un trešajā svētdienā. Reizē ar Jurģu dienu Straupes tirdziņš atzīmēja vēl vienu svarīgu notikumu – pirmā tirgus reize jaunajā mājvietā notika zem “Earth Market” – “Zemes tirgus” logo.
Straupes lauku labumu tirdziņš ir kļuvis par pirmo un pašlaik vienīgo zemnieku un mazo ražotāju tirdziņu Baltijas valstīs, kas, izpildot visus “Slow Food International” fonda kvalitātes kritērijus, iekļausies starptautiskajā “Earth Market” aliansē. Tas nozīmē, ka produkcija, kas nonāk tirdziņā, ir ražota atbilstoši “Slow Food” filozofijai – tā ir vietēja, droša un veselīga, kas audzēta godprātīgi, saudzējot dabas daudzveidību un domājot par vides ilgtspējību.
21.augustā Straupes tirdziņa apmeklētājus priecēja viens no Latvijas labākajiem pavāriem un restorānu īpašniekiem, novadnieks Ēriks Dreibants.
Ārpus tirdziņa norisēm ēku komplekss nākotnē tiks izmantots gan amatniecības, gan mākslas darbu izstādēm, koncertiem, semināriem un lekcijām un citiem publiskiem pasākumiem, kas nav pretrunā ar kultūras pieminekļa būtību. Uzņēmēji plāno tajā iekārtot arī zirgu pasta kompleksa vēstures ekspozīciju.
Portāls “Valmieras Ziņas” jau informēja, ka Straupes zirgu pasta kompleksa restaurāciju uzņēmušās privātpersonas Aija un Guntis Āboliņi-Āboltiņi, kuru dibinātā SIA “Brasla” 2014 gadā iegādājas šo ēku kompleksu.