Lasīšanas laiks: < 1 min
Fermentēti piena produkti ieņem aizvien nozīmīgāku lomu veselīga dzīvesveida uztura paradumos. Tāpēc “Food Union” ir investējis 60 tūkstošus eiro zīmola “Lakto” sortimenta paplašināšanā. Rezultātā uzņēmuma “Svaigo piena produktu izcilības centrā” Rīgā radīti seši inovatīvi un daudzfunkcionāli skābpiena produkti – trīs ar karoti ēdami, trīs dzerami, kuri savu svaigo un probiotisko īpašību dēļ sākotnēji būs pieejami tirdzniecībai tikai Latvijā, portālu “Valmieras Ziņas” informēja uzņēmums “Food Union”.
Pirmo reizi “Lakto” klāstā pieejama inovatīva skābpiena produktu kombinācija – vājpiena biezpiens bifido jogurtā trīs garšās. Šie trīs ar karoti ēdamie “Lakto” biezpieni bifidojogurtā tiek ražoti “Food Union” specializētajā rūpnīcā “Valmieras piens” Valmierā. Tur pirms vairāk nekā 25 gadiem Vidzemes piensaimniecības dižmeistari kopā ar Latvijas pārtikas zinātniekiem izveidoja “Lakto” receptes pamatformulu.
Ņemot vērā, ka patērētāji ir visvairāk iecienījuši tieši dzeramos “Lakto”, tāpēc ar trīs jaunumiem papildināta arī zīmola dzeramo jogurtu līnija. Tiek tiek iepakoti šķirojamās un pārstrādājamās, līdz ar to videi draudzīgās PET pudelītēs uzņēmuma galvenajā rūpnīcā “Rīgas piena kombināts”.