Valmieras Ziņas

“Food Union” ir nosūtījis produkcijas paraugus uz Irāku; šogad plāno sākt eksportu

Lasīšanas laiks: 2 min

Latvijas piena pārstrādātāju “Rīgas piena kombināts”, “Valmieras piens” un “Rīgas piensaimnieks” apvienotais uzņēmums “Food Union” ir nosūtījis pirmos produkcijas paraugus uz Irāku, kur šogad iecerēts sākt eksportu, aģentūrai BNS sacīja “Rīgas piena kombināta” valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

Viņš pastāstīja, ka “Food Union” koncentrējas uz eksporta attīstību Āzijā kopumā, tostarp Ķīnā, kā arī Vidējos Austrumos. Arī Irāka, kur nesen nosūtīti pirmie produkcijas paraugi, ir tirgus ar attīstības potenciālu. “[Irāka] tas ir viens no lielajiem tirgiem, ko mēs attīstām. (..) Viņiem ir milzīga interese par Latvijas tirgu,” viņš sacīja

Staņēvičs otrdien diskusijā par piena nozares perspektīvām atzīmēja, ka Krievijas tirgus pirms embargo veidoja 50% no “Food Union” eksporta un tās zaudējums koncernam bija satricinājums, jo “Food Union” Krievijā bija izveidojis ļoti lielu distribūcijas tīklu un šajā tirgū bija ļoti iecienīti Latvijas krēmsieri un sviesti. Pēc Krievijas tirgus aizvēršanās kompānija ieguldīja daudz darba ne tikai jaunos eksporta tirgos, bet arī attīstībā Latvijas tirgū, uzlabojot produktu kvalitāti, izveidojot jaunus produktus, īstenojot dažādas iniciatīvas un tādējādi palielinot apgrozījumu vietējā tirgū.

Pēc viņa teiktā, “Food Union” darbības pirmsākumos Latvija nebija koncerna mērķa tirgus, jo uzņēmumu grupa tajā nesaskatīja attīstības perspektīvu un izaugsmes iespējas – Latvijā starp Baltijas valstīm ir vismazākais piena produktu patēriņš, kā arī iedzīvotāji piena produktu izvēlē ir diezgan konservatīvi.

Viņš pastāstīja, ka šogad “Food Union” darbību vietējā tirgū plānots turpināt attīstīt. Arī turpmāk iecerēts ražot produktus ar augstu pievienoto vērtību. Ik gadu “Food Union” kopumā jaunu produktu izstrādē, inovācijās un dažādos testos iegulda apmēram 2,5 miljonus eiro.

Tāpat viņš atgādināja, ka “Food Union” grupai šobrīd ir ražošanas platformas trijās valstīs, kur koncerns ir līderis. “Food Union” grupai Latvijā pieder uzņēmumi “Rīgas piena kombināts”, “Valmieras piens” un “Rīgas piensaimnieks”, savukārt Igaunijā kompānija “Premia”, bet Dānijā uzņēmums “Premiers Is”. “Rīgas piena kombināts” specializējas sviesta, krējuma, krēmsieru un saldējuma ražošanā, “Valmieras piens” ražo svaigpiena un skābpiena produkciju, bet “Rīgas piensaimniekam” ir potenciāls specializēties desertu un biezpiena sieriņu ražošanā.

Staņēvičs teica, ka pagājušajā gadā “Food Union” grupas kopējais apgrozījums bija 250 miljoni eiro, kas ir pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Vienlaikus, pēc viņa teiktā, pagājušā gada apgrozījumu nav korekti salīdzināt ar iepriekšējiem gadiem, jo pieaugumu pērn veicināja vairāku piena pārstrādes uzņēmumu iegāde, kuri “Food Union” nepiederēja 2014.gadā.

“Food Union” ir lielākais piena pārstrādes uzņēmums Latvijā. “Food Union” grupa Baltijā un Ziemeļvalstīs apvieno trīs lielākos piena pārstrādes uzņēmumus Latvijā – “Rīgas piena kombinātu”, “Valmieras pienu” un “Rīgas piensaimnieku”, kā arī lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā – “Premia Foods”, un lielāko saldējuma ražotāju Dānijā – “Premier Is”.

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Meklējam nepilna laika privāto pavāru Valmierā Mēs esam ģimene (2 pieaugušie un 1 bērns), kas meklē atbildīgu un aizrautīgu privāto pavāru regulārai sadarbībai. Pavārs parūpētos par gardām un veselīgām maltītēm mums, savukārt mēs nodrošinātu aptuveni 10 stundu darba slodzi nedēļā un iespēju papildus nopelnīt. Pavāra pienākumi: Izveidot sabalansētu un daudzveidīgu ēdienkarti, ievērojot iepriekš sagatavotus uztura speciālista ieteikumus, ģimenes individuālās vēlmes un uztura ierobežojumus. Katru nedēļu izveidot sarakstu ar produktiem, kas būs nepieciešami ēdienu pagatavošanai, norādot precīzu sastāvdaļu daudzumu Pagatavot 2 maltītes katrai dienai (pusdienas un vakariņas) divreiz nedēļā 3 dienu periodam Ik pa laikam eksperimentēt ar garšām, radot jaunas un interesantas maltītes un uzklausot ģimenes ieteikumus Sniegt norādījumus ģimenei par produktu uzglabāšanu un uzsildīšanu. Pavāra kompetences: Profesionālā pavāra izglītība, kas ietver kursu par pārtikas higiēnu un drošību Vēlama vismaz 1-2 gadu praktiskā pieredze ēst gatavošanā Izpratne par uztura plānošanu, kā arī spēja piemeklēt veselīgas produktu alternatīvas un risinājumus Pieredze ēdienu sagatavošanā vairākām maltītēm vienlaicīgi, kā arī zināšanas par tā uzglabāšanu, uzsildīšanu Spēja pielāgoties plānojot ēdienkarti, ņemot vērā atsauksmes un uztura speciālista ieteikumus Augsta atbildības sajūta, punktualitāte un spēja precīzi plānot nepieciešamo sastāvdaļu daudzumu, tādējādi optimizējot pārtikas budžetu un izvairoties no ēdiena izmešanas Zināšanas par darba higiēnu, kā arī spēja uzturēt tīru un sakārtotu vidi Laba darba ētika - pieklājīga, cieņpilna un draudzīga attieksme, kā arī vēlme sadarboties Mēs piedāvājam: Atalgojumu 7–10 eiro stundā (atkarībā no pieredzes un kvalifikācijas). Darba slodzi aptuveni 10 stundas nedēļā Iespēju plānot darba laiku un gatavot sev ērtā laikā Sadarbību ar profesionālu uztura speciālistu Veiksmīgas sadarbības rezultātā, iespējamas sadarbības arī ar citām ģimenēm Lai pieteiktos, lūdzu, nosūti uz epastu: diana.bralite@gmail.com CV; Īsu aprakstu par to, kāda ir Tava līdzšinējā pieredze ēdināšanas jomā Gaidām Tavu pieteikumu un ceram uz garšīgu sadarbību!

SIA “Valmieras Olimpiskais centrs” Viesnīca „Sports Hotel” aicina pievienoties savai komandai  BROKASTU VIESMĪLI uz noteiktu laiku līdz 31.08.2025. Galvenās prasības klandidātiem: augsta atbildības izjūta un precizitāte darbā; uzturēt tīru un kārtīgu darba vidi un aprīkojumu; higiēnas un paškontroles normu ievērošana un to kontrolēšana; spēja patstāvīgi plānot savu darba laiku; labas latviešu valodas zināšanas; pieredze līdzīgā amatā tiks uzskatīta par priekšrocību. Amata apraksts: plānot un organizēt viesu apkalpošanu brokastīs; organizēt pasūtījumu izpildi; pagatavot un sagatavot brokastu produkciju; nodarboties ar viesu uzņemšanu; pasūtīt produktus un citus materiālus, kontrolēt to izlietošanu un uzgalbāšanu; piedalīties saimniecības struktūrvienības darba organizēšanā; brokastu zāles un virtuves sagatavošana brokastīm. Piedāvājam: pilnas slodzes darbu; draudzīgu un atsaucīgu kolektīvu; stabilu atalgojumu un sociālās garantijas; atalgojums: stundas tarifa likme pārbaudes laikā 4,65 EUR/h, pēc pābaudes laika 5.00 EUR/h (pirms nodokļu nomaksas); summēto darba laiku, darbu maiņās (06.00-14.30); dažāda veida “bonusus” pēc pārbaudes laika; darba vieta: viesnīca "Sports Hotel", Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras novads. Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam sūtīt uz e-pastu – egita.kise@sportshotel.lv līdz 30.04.2025. Tiks izskatīti tikai tie pieteikumi, kuros būs gan CV, gan motivācijas (pieteikuma) vēstule. Informācija par piedāvāto amatu pa tālruni +371 25464433 Kontaktpersona Egita Ķīse, Informācija par viesnīcu www.sportshotel.lv Pretendentu iesūtītie dokumenti un personas dati, uz vakances laiku un noteiktu laiku pēc norādītā termiņa beigām, pārziņa leģitīmo interešu ietvaros tiks uzglabāti pārziņa lietvedībā. Iesniedzot savu pieteikumu, Jūs piekrītat savu personas datu apstrādei norādītās vakances pretendentu izvērtēšanas un atlases procesā un saziņai ar Jums. Nosūtītajos dokumentos lūgums neiekļaut sensitīvus (īpašās kategorijas) personas datus. Savu piekrišanu datu apstrādei norādītajiem mērķiem varat atsaukt jebkurā laikā, sazinoties ar pārzini. Pārzinis garantē nenodot pretendenta personas datus trešajām personām, bez pretendenta rakstveida saskaņojuma. Pārzinis SIA “Valmieras Olimpiskais centrs”, reģistrācijas Nr. 54103025871, adrese: Čempionu iela 2, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201. Profesija: VIESMĪLIS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-04-30 Kontaktpersona: Egita Ķīse

Mūsu partneri