Lasīšanas laiks: 2 min
Piena pārstrādes uzņēmums “Food Union” uzlabojis proteīna dzēriena “Lakto Pro” sastāvu, samazinot pievienotā cukura daudzumu teju uz pusi, receptes izstrādē un jauninājuma ieviešanā ieguldot 25 000 eiro, aģentūru BNS informēja uzņēmumā.
Samazinot pievienotā cukura daudzumu teju uz pusi, “Lakto Pro” tagad ir starp proteīna dzērieniem ar viszemāko cukura daudzumu. Receptes uzlabošanā un jaunā produkta izstrādē uzņēmums ir ieguldījis vairāk nekā 25 000 eiro, savukārt kopējās investīcijas, kuras uzņēmums šogad veicis zīmola attīstībā, ir gandrīz 150 000 eiro.
Kā informēja “Lakto” zīmola vadītāja Ilona Jaroša, “Lakto Pro” ir dabiski raudzēts piena dzēriens, kas bagātināts ar dabīgu piena proteīnu. Tā sastāvā tagad ir līdz 7,8 gramiem ogļhidrātu, no kuriem ap četriem gramiem ir dabīgais piena cukurs un tikai 3,4-3,8 grami – pievienotais cukurs. Dabīga piena proteīna daudzums ir palicis iepriekšējais – 20 grami. Produkts tiek ražots no augstākās kvalitātes Latvijas piena, pievienojot pienskābās baktērijas, bet izslēdzot konservantus.
Uzņēmuma pārstāve arī norādīja, ka kopš šā gada marta, kad tika laists klajā “Lakto Pro”, būtiski augušas “Food Union” līderpozīcijas tā dēvēto līdzņemamo jeb neliela apjoma jogurtu segmentā. Nepilna pusgada laikā uzņēmums ir palielinājis šo tirgus daļu līdz 32%. Savukārt septembrī “Lakto Pro” atzīts par 2016.gada labāko jauno produktu Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības organizētajā konkursā “Riga Food” izstādē.
Kā ziņots, koncernā “Food Union” apvienoti AS “Rīgas piena kombināts”, AS “Valmieras piens”, SIA “Rīgas piensaimnieks”, kā arī saldējuma ražotāji “Premia” Igaunijā, “Premier Is” Dānijā, “Isbj¸rn Is” Norvēģijā, “Ingman Ice Cream” Baltkrievijā un “Alpin57Lux” Rumānijā.
“Food Union” grupas apgrozījums 2015.gadā sasniedza 256 miljonus eiro, no tiem 60% jeb 158 miljonu eiro apgrozījumu radīja Baltijas uzņēmumi. Grupā kopumā tiek nodarbināti vairāk nekā 2500 darbinieki, no kuriem vairāk nekā 1200 darbinieki strādā uzņēmumos Baltijā.