Lasīšanas laiks: < 1 min
Piektdien, 8.aprīlī, plkst.13 Eiropas Parlamenta (EP) Informācijas birojs aicina uz jaunās pārtikas degustāciju Valmieras tehnikumā, informē Valmieras pilsētas pašvaldībā.
Degustācijā būs iespēja nogaršot Valmieras tehnikuma jauno pārtikas tehnologu gatavoto glutēnu nesaturošo dārzeņu biezeņzupu ar kvinoju, ģenētiski modificētos organismus nesaturošo pastēti, jaunās pārtikas piemēru – žāvētās augļu konfektes ar čia sēklām un godži ogām, kā arī divējādus auzu pārslu cepumus – ar un bez glutēna.
Pasākuma laikā būs iespēja izzināt jautājumus par pārtikas drošību un ģenētiski modificētu pārtiku, tās sastopamību Latvijā. Tiks skaidrots, kas ir jaunā pārtika. Būs iespēja izprast lēmējinstitūciju, Latvijas valsts, pašvaldību un ēdināšanas nozares speciālistu lomu rūpēs par drošu pārtiku Latvijas un citu Eiropas Savienības valstu iedzīvotājiem. Tāpat tiks skaidrotas EP rūpes, uzlabojot alerģisku cilvēku dzīves kvalitāti. Pasākuma ietvaros būs iespēja apskatīt arī Valmieras tehnikuma jaunatvērtās un renovētās laboratorijas.
Dalība degustācijā ir bez maksas. Tomēr ierobežotā vietu skaita dēļ nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni 67085466 vai, rakstot e-pastu jolanta.bogustova@europarl.europa.eu. Degustācija notiks Valmieras tehnikumā Vadu ielā 3.
Pasākums tiek organizēts EP Informācijas biroja īstenotā projekta “Garšīgie likumi” ietvaros.
Plašāka informācija par projektu pieejama EP Informācijas biroja mājaslapā.