Lasīšanas laiks: < 1 min
Šogad ārstniecības augu audzētāja un zinātāja Zeltīte Kaviere Lieldienās gatavoja citronkūku, kuras recepti viņa aizguvusi viesojoties pie meitas Ligitas Kalifornijā. Šo amerikāņu citronkūku (Lemon Bars cake) varot uzskatīt par Lieldienu kūku, jo citrons ir apaļš kā ola, tajā ir baltā un dzeltenā daļa, un ir daudz dzīvības sulas.
Pamatne
- Viena krūze (220 g) mīksta sviesta
- Puse krūzes cukura
- Divas krūzes miltu
Sastāvdaļas sajauc un samīca mīklu. To ievieto cepšanas formā un izlīdzina vienmērīgā slānī, izveidojot malās nelielu paaugstinājumu, lai sanāk groziņš. Liek cepties cepeškrāsnī 15 līdz 20 minūtes 175 grādu temperatūrā.
Pildījums
- četras olas
- 3/4 krūzes svaigi spiestas citronu sulas
- Ceturtdaļa krūzes miltu
- Divas tējkarotes sarīvētas citrona miziņas
- Ceturtdaļa krūzes piena
- Pusotra krūze cukura
- Šķipsniņa sāls
Visas sastāvdaļas samaisa, neputojot. Kad pamatne izcepusies, uzlej pildījumu un liek cepties 30 līdz 40 minūtes. Kad virskārta ir kļuvusi stingra, kūka ir gatava. Ja panna ir lielāka un virskārta plānāka, kūka var izcepties ātrāk – 20 līdz 25 minūtēs, ja biezāka kārta, ir jācep apmēram stundu. Kad kūka atdzisusi, pārkaisa to ar pūdercukuru.
Labu apetīti!