Valmieras Ziņas

Valmieras tehnikumā atzīmē Erasmus dienas

Lasīšanas laiks: 3 min

Erasmus dienu (#ErasmusDays) iniciatīvas ietvaros 17. oktobrī Valmieras tehnikumā aizvadīts iedvesmojošs pasākums 4. kursa audzēkņiem un citiem interesentiem. Caur Erasmus+ vēstnešu stāstiem jaunieši uzzināja par ieguvumiem no “Erasmus+” programmas un projektiem, iespējām un pieredzi, ko šī programma sniedz, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras Tehnikuma Sabiedrisko attiecību speciāliste Inta Heidemane.

Valmieras tehnikuma 4. kursa studentiem tiek piedāvāta lieliska iespēja iegūt starptautisku pieredzi, piedaloties Erasmus+ mobilitātē. Katru gadu tiek rūpīgi atlasīti partneruzņēmumi Eiropā, lai nodrošinātu, ka audzēkņi pilnveido prasmes un zināšanas, strādājot ar mūsdienīgām tehnoloģijām un metodoloģiju modernā darba vidē. Šajā mācību gadā plānotas mācību prakses Malmē, Vīnē, Budapeštā un Lisabonā. Šī ir iespēja ne tikai iegūt vērtīgas profesionālās iemaņas, bet arī paplašināt savu redzesloku un veidot jaunus kontaktus starptautiskā vidē.

Lai iedvesmotu jauniešus izmantot iespēju doties Erasmus+ mobilitātēs, ar saviem pieredzes stāstiem dalījās Erasmus+ mobilitātes vēstneši. Valmierietis Lūkass Smelters, kurš pēc 9. klases absolvēšanas uzsāka mācības Valmieras tehnikumā, Erasmus+ mobilitātes iespējas izmantoja jau mācību laikā. Iegūtā pieredze Lūkasam palīdzējusi attīstīt profesionālās prasmes un iemaņas,  uzsverot, ka starptautiskā prakse pilnveidoja gan viņa spējas komunicēt ar ārvalstu partneriem, gan arī sniedza papildu priekšrocības darba tirgū. Lūkass aicināja jauniešus pieteikties ārzemju mobilitātēs, piebilstot: “Iespējas ir jāizmanto, jo tās var pavērt daudz jaunas iespējas, piemēram, izbaudīt ārzemju kultūru, turpat arī kaut ko jaunu iemācīties un sadraudzēties.”

Eiropas mobilitāšu vēstnese Zanda Prūse Erasmus+ programmā piedalījusies četras reizes, vienā no tām devusies apmaiņas studijās Portugāle, un trīs reizes uz Maltu, Spāniju un Portugāli. Zanda stāstīja, ka priekšrocības dodoties Erasmus+ mobilitātēs ir neskaitāmas. “Braucieniem varu pateikties par ārkārtīgi daudz skaistām atmiņām un iegūtām pieredzēm, kuras tepat mājās nespētu iegūt. Taču kā milzu priekšrocību uzskatu tieši Erasmus+ doto finansējumu, bez tā es, kā arī daudzi citi studenti nespētu atļauties ceļot un dzīvot ārvalstīs. Šī programma atver durvis studientiem, kuriem citādi šādu iespēju nebūtu, par to esmu bezgalīgi pateicīga.”

Zanda aicināja jauniešus nešaubīties un izmantot dodās iespējas iegūt zināšanas un prasmes, dodoties ārvalstu mobilitātēs: ”Nešaubies, bet dari! Pat tad ja brauciens nebūs tāds kādu to iztēlojies, no šādām pieredzēm vienmēr ir ļoti daudz ko mācīties. Galvenais ir kāpt ārā no komforta zonas un pieredzēt pasauli, un pēc tam ar šīm zināšanām ceļot mājās un pilnveidot vietējo kultūru. Un atcerēties, ka šādas iespējas tomēr lielākoties ir tieši studentiem, tāpēc izmanto tās kamēr ir – pabeidzot studijas, ceļot bez maksas būs gana sarežģītāk. Manuprāt, jebkura valsts dos neatkārtojamu pieredzi, neuzskatu, ka ir pareizās vai nepareizās vietas, kur doties.”

Pasākumu noslēdza harmoniskā dziedātāja Elizabete Gaile, kuras personības izaugsmē būtisku lomu spēlējusi studiju laikā gūtā Eiropas pieredze. “Vidusskolā daudz iesaistījos skolas aktivitātēs, un viens no projektiem, kurā piedalījos bija Eiropas Jauniešu parlamenta organizētās sesijas. Tā bija ļoti forša iespēja pilnveidot angļu valodas prasmes, attīstīt kritisko domāšanu un vienkārši atrast jaunus draugus no citām valstīm. Šādi projekti un iesaiste ļoti veicina personīgo izaugsmi, jo, lai arī tagad esmu mūziķe, šīs prasmes un pieredze mani palīdzēja izveidot sevi kā daudzpusīgāku personību ar vēl citām daudzām prasmēm.”

“Man pašai šķiet, ka esmu ļoti komunikabla un sociāla, un es domāju, ka liela ietekme bijusi tieši šiem Eiropas projektiem. Jūtu, ka šobrīd uz skatuves šīs prasmes ļoti palīdz arī labāk justies, brīvāk izteikties. Ļoti gribu iedrošināt un iedvesmot citus jauniešus sekot sirdsbalsij, meklēt un atrast savu sirdslietu, kas aizrauj un piepilda,” tā Elizabete.

Pasākuma noslēgumā mūziķe uzstājās ar muzikālu priekšnesumu, kas piešķīra pasākumam cerību pilnu gaisotni. Jāpiemin, ka Erasmus dienas Latvijā notiek jau astoto gadu ar mērķi informēt un iedvesmot jauniešus izmantot Erasmus+ piedāvātās iespējas, kā arī iepazīstināt ar Eiropas vērtībām.

KLIENTU KONSULTANTS/-TE - KASIERIS/-E Tu iegūsi - stabilu atalgojumu vienmēr laikā 5.00 EUR/h - 5.70 EUR/h (bruto), - mēs parūpēsimies par Tavu maltīti – katru dienu bezmaksas un garšīgas pusdienas; - atbalsts un apmācības, lai Tev būtu viss nepieciešamais veiksmīgam darba sākuma; - veselības apdrošināšanu (pēc nostrādātiem 3 mēnešiem); - apmaksātu pirmreizējo obligāto veselības pārbaudi; - dāvanas svētkos un stipendijas bērniem par izcilām sekmēm - mēs novērtējam un atbalstām ģimenes vērtības; - 200 EUR bonuss par katru rekomendēto kolēģi, kurš uzsāks darbu mūsu komandā. Mēs sagaidām - pamatizglītību, - latviešu valodas zināšanas atbilstoši B1 līmenim, - vēlmi un spēju aktīvi strādāt. Mēs Tev uzticēsim - laipnu un precīzu klientu apkalpošanu, - darbu kasē un informācijas centrā, - klientu konsultēšanu pie pašapkalpošanās kasēm, - izkārtot preces un produktus tirdzniecības zālē. Pieteikties vari šeit, atverot saiti! Ja ir kādi jautājumi, zvani uz bezmaksas tālruni 80000088. Profesija: VEIKALA KASIERIS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 46, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-11-06 Kontaktpersona: Tālrunis: 80000088 E-pasts: darbs@maxima.lv Izglītības līmenis: Pamatizglītība

SIA „Firma Madara’89”- viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā, piedāvā darbu  pārdevējam (-ai) veikalā “top!” Valmierā, Brīvības ielā 62. Galvenie darba pienākumi: • Pārtikas un nepārtikas preču tirdzniecība; • Pircēju apkalpošana pie kases; • Preču pieņemšana, pasūtīšana, uzskaite, izvietošana tirdzniecības zālē; • Preču realizācijas termiņu, marķējuma, kvalitātes, uzglabāšanas apstākļu un atbilstošas temperatūras kontrole. Prasības kandidātiem: • Vēlama pieredze pārtikas tirdzniecībā; • Precizitāte, atbildības sajūta. Piedāvājam: • Veselības apdrošināšana; • Papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • Svētku dāvanas; • Atmaksātus papildatvaļinājumus; • Profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas, mūsdienīgu darba vidi; • Darba alga no EUR 950- 1000 (bruto); • Darba laiks maiņās no plkst. 8.00-22.00. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv, ar norādi – pārdevējs Valmierā, Brīvības ielā vai pieteikties WhatsApp +371 29617749. Profesija: MAZUMTIRDZNIECĪBAS VEIKALA PĀRDEVĒJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brīvības iela 62, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-10-31 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 29617749

Mūsu partneri