Valmieras Ziņas

8 mūsdienīgas skolēnu ekskursijas idejas

Lasīšanas laiks: 7 min

Mūsdienu skolēni ir aizrāvušies ar jaunākajām tehnoloģijām un inovācijām. Lai klases ekskursijas izdotos ne tikai izglītojošas, bet arī interesantas un interaktīvas, vērts ieklausīties jauniešu mūsdienīgajās vēlmēs. Lāzertags, virtuālā realitāte, robotika, un citas tehnoloģiskās inovācijas piedāvā iespēju padarīt skolēnu ekskursijas aizraujošas un izglītojošas. Aplūkosim dažas modernu ekskursiju idejas Latvijā, kur skolēni var izbaudīt tehnoloģiju sniegtās iespējas.

Skolēnu ekskursijas virtuālās realitātes pieredze

VR jeb virtuālā realitāte ir viena no mūsdienu visinteresantākajām tehnoloģijām, kas spēj pārvērst izglītojošu pieredzi aizraujošā piedzīvojumā. Šī tehnoloģija ļauj lietotājam iegremdēties digitāli radītā vidē, izmantojot specializētu aparatūru un programmatūru, kas rada iespaidu, ka lietotājs atrodas trīsdimensiju virtuālajā pasaulē. Šo vidi var gan apskatīt, gan mijiedarboties ar to, radot ļoti reālistisku pieredzi. Ar VR palīdzību izdosies klases ekskursija, kurā var iepazīt vēsturi, dabas zinātnes, arhitektūru un pat kosmosu, neatstājot telpas.

Foto: freepik.com

“GUNSnLASERS”  – Juglas izklaides parks piedāvā dažādas VR spēles, kas ļauj dalībniekiem skolēnu ekskursijas ietvaros iejusties dažādos scenārijos. VR aktivitātes ir lieliski piemērotas gan bērniem, gan pieaugušajiem, padarot to par ideālu skolēnu ekskursijas pieturpunktu, skolēniem, skolotājiem un arī vecākiem. Papildus VR pieredzei šeit pieejamas arī tādas aktivitātes kā lāzertags, elektrokartingi, peintbols, airsofts, kas paplašina skolēnu ekskursijas izklaides iespējas vienuviet.

Virtuālās realitātes skolēnu ekskursijas ļauj skolēniem aktīvi piedalīties mācību procesā, izmēģinot tehnoloģijas, kas paplašina viņu izpratni par pasauli un ļauj izpētīt vietas, kuras viņi citādi nebūtu spējīgi apmeklēt.

Tehnoloģiju un inovāciju centri

Tehnoloģiju un inovāciju centri ir lielisks skolēnu ekskursijas galamērķis, kur bērni var iegūt ieskatu nākotnes tehnoloģijās, piemēram, programmēšanā, robotikā, mākslīgajā intelektā un citās jomās. Šāda pieredze mudina bērnus domāt radoši un attīsta prasmes, kas būs nepieciešamas darba tirgū nākotnē.

  • “Rīgas Tehniskās universitātes Inovāciju centrs” piedāvā dažādas izglītojošas programmas, kur skolēni klases ekskursijas ietvaros var apgūt tehnoloģiju pamatus, izpētīt robotiku un pat izmēģināt programmēšanas prasmes. Šāda klases ekskursija iepazīstinās ar STEM (zinātne, tehnoloģijas, inženierija un matemātika) jomām.
  • “TechHub Riga” – lai gan šī ir vairāk pieaugušajiem paredzēta telpa, “TechHub” bieži rīko pasākumus skolēniem, sniedzot iespēju uzzināt vairāk par jaunuzņēmumiem un inovatīviem projektiem, kas veido nākotnes tehnoloģijas.

Foto: freepik.com

Interaktīvie zinātnes centri

Mūsdienīgas skolēnu ekskursijas nevar iztikt bez zinātnes centru apmeklējuma, kur var praktiski izzināt dažādas zinātnes nozares. Šie centri bieži vien piedāvā interaktīvas izstādes, kur skolēni klases ekskursijas ietvaros var veikt eksperimentus, izmēģināt dažādus tehnoloģiskos risinājumus un pat kļūt par īstiem pētniekiem.

  • “ZINOO centri” – piedāvā izpētīt dažādas tehnoloģiju un zinātnes jomas caur interaktīviem eksponātiem. Klases ekskursija, kurā veikt eksperimentus, piedalīties darbnīcās un uzzināt par tehnoloģijas attīstību. Lielisks veids, kā ieinteresēt bērnus STEM priekšmetos.
  • “Lielvārdes interaktīvais muzejs” piedāvā izglītojošu un interaktīvu skolēnu ekskursijas pieredzi, kur skolēni var iepazīt zinātnes un inženierijas pasauli caur eksperimentiem un interaktīviem eksponātiem.

Digitālās mākslas darbnīcas un animācijas studijas

Mūsdienu digitālajā pasaulē māksla un tehnoloģijas bieži apvienojas, radot jaunas izpausmes formas. Skolēniem, kuriem patīk radošas nodarbības, klases ekskursija uz digitālās mākslas darbnīcām vai animācijas studijām būs tieši laikā.

  • “RIXC centrs jauno mediju kultūrai” iespēja piedalīties digitālās mākslas un jauno tehnoloģiju darbnīcās, kur var apgūt, kā radīt mākslu ar tehnoloģiju palīdzību, izmantojot dažādas multimediju platformas, piemēram, digitālo gleznošanu, animāciju un pat 3D modelēšanu. Klases ekskursija, kurā izmantojot tehnoloģijas, skolēni varēs izpaust savu radošumu.
  • “AnimaLab” animācijas studija Rīgā – piedāvā iepazīties ar animācijas pasauli. Skolēni klases ekskursijas ietvaros var redzēt, kā top animācijas filmas, un pat izmēģināt veidot savus animācijas projektus. Klases ekskursija, kas ļaus iepazīt digitālās mākslas radīšanas procesu, sākot no idejas līdz gala rezultātam.

Kosmosa izpētes un planetāriji

Kosmosa izpēte vienmēr ir bijusi fascinējoša. Mūsdienās tā kļuvusi pieejamāka, pateicoties planetārijiem un digitālām simulācijām. Skolēnu ekskursijas planetārijos un kosmosa izpētes centros ir lieliska iespēja iepazīt Visuma plašumus, saules sistēmu un piedalīties simulācijās, kas liek justies kā astronautam.

  • “Zvaigžņu Akadēmija” Rīgā – piedāvā izglītojošas skolēnu ekskursijas ar iespēju piedzīvot kosmosa izpēti un uzzināt par zvaigznēm, planētām un galaktikām. Skolēniem ir iespēja ne tikai iepazīt Visumu, bet arī uzzināt par jaunākajiem atklājumiem astronomijas jomā.
  • “Lielvārdes Dabaszinātņu un planetārija centrs” – piedāvā aizraujošas klases ekskursijas nodarbības par kosmosu, kā arī 3D vizualizācijas, kas rada iespaidīgu kosmosa ceļojuma pieredzi. Šādas skolēnu ekskursijas veicinās interesi par astronomiju un zinātni kopumā.

Dronu un robotikas darbnīcas

Robotika un dronu tehnoloģijas ir vieni no visstraujāk augošajiem tehnoloģiju virzieniem, kas ir īpaši populāri skolēnu vidū. Klases ekskursija uz vietām, kur var izzināt robotikas un dronu pasauli, var būt gan izglītojoša, gan jautra. Skolēni var ne tikai iepazīties ar dronu lidošanas pamatprincipiem, bet arī mēģināt paši veidot un programmēt robotus.

“Robotu Skola” Rīgā – piedāvā dažādas darbnīcas un nodarbības, kur skolēni var iepazīties ar robotu būvēšanu un programmēšanu. Šī ir lieliska iespēja bērniem mācīties STEM prasmes, veidot savus projektus un izprast tehnoloģiju attīstību.

Interaktīvas virtuālās arhitektūras un dizaina ekskursijas

Virtuālās realitātes tehnoloģijas tiek arvien biežāk izmantotas arhitektūras un dizaina pasaulē, un tās var būt aizraujošas arī skolēniem. Klases ekskursijas, kurās tiek izmantotas šīs tehnoloģijas, ļauj skolēniem “ceļot” pa dažādiem arhitektūras objektiem, veidot savus digitālos dizaina projektus un apgūt pamatus, kā tiek plānotas un celtas modernās ēkas.

  • “Latvijas Arhitektūras muzejs” – arvien vairāk tiek izmantotas interaktīvas un digitālas tehnoloģijas, kas skolēniem ļauj redzēt, kā attīstījusies arhitektūra Latvijā un pasaulē. Dažādas virtuālās ekskursijas palīdz saprast arhitektūras vēsturi un mūsdienu tendences.
  • “Rīgas Mākslas un mediju tehnikums” – piedāvā skolēnu ekskursijas, kurās tie var iepazīties ar modernām dizaina tehnoloģijām, 3D modelēšanu un citu digitālo dizainu, kas ir aizraujošs un radošs veids, kā apgūt jaunas prasmes.

Dinamiskas skolēnu ekskursijas lāzertag laukumā

Lāzertags ir sporta aktivitāte, kurā spēlētāji izmanto nekaitīgas infrasarkano staru šautenes, lai “trāpītu” citiem spēlētājiem vai mērķiem, kas aprīkoti ar sensoriem. Lāzertag spēles piedāvā ne tikai izglītojošu un aktīvu pieredzi, bet arī sniedz iespēju skolēnu ekskursijas ietvaros attīstīt stratēģisko domāšanu un prasmi sadarboties komandā.

“GUNSnLASERS” lāzertags Rīgā – piedāvā dažādus iekštelpu un brīvdabas laukumus  un scenārijus, kas ir piemēroti dažāda vecuma bērniem sākot no četriem gadiem. Lāzertags ir populārs skolēnu ekskursijas galamērķis, jo spēles laikā skolēni var izpaust savu sacensības garu, trenēt taktisko domāšanu, attīstīt komandas sadarbības prasmes, kā arī iepazīties un izmēģināt spēlē izmantotās tehnoloģijas. Šī aktivitāte ne tikai piedāvā fiziskas kustības, bet arī stimulē prāta darbību, kas padara to par lielisku papildinājumu skolēnu ekskursijas plānam.

Foto: gunsnlasers.lv

Lāzertags, kopā ar citām modernām skolēnu ekskursijas idejām, radīs dinamisku un interaktīvu vidi, kas ļaus bērniem labāk izprast mūsdienu tehnoloģiju ietekmi un iespējas.

Tehnoloģijām ir liela nozīme mūsu ikdienas dzīvē un tā tikai pieaugs. Šie skolēnu ekskursijas galamērķi tuvāk iepazīstinās ar mūsdienu pasaules tendencēm, tehnoloģiju un inovāciju iespējām un nākotnes izaicinājumiem, interaktīvā un saistošā veidā, kā arī attīstīt radošumu un tehnoloģisko izpratni.

“GUNSnLASERS” virtuālās realitātes istaba un lāzertag spēles ir pieejamas pēc iepriekš veiktas rezervācijas. Vairāk informācijas par šiem un citiem mūsdienīgiem skolēnu ekskursijas piedāvājumiem lasi mājaslapā www.gunsnalasers.lv, raksti uz e-pastu info@gunsnlasers.lv vai zvani uz tel. +371 27274646. Piesaki klases ekskursiju jau šodien!

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

KLIENTU KONSULTANTS/-TE - KASIERIS/-E Tu iegūsi - stabilu atalgojumu vienmēr laikā 5.00 EUR/h - 5.70 EUR/h (bruto), - mēs parūpēsimies par Tavu maltīti – katru dienu bezmaksas un garšīgas pusdienas; - atbalsts un apmācības, lai Tev būtu viss nepieciešamais veiksmīgam darba sākuma; - veselības apdrošināšanu (pēc nostrādātiem 3 mēnešiem); - apmaksātu pirmreizējo obligāto veselības pārbaudi; - dāvanas svētkos un stipendijas bērniem par izcilām sekmēm - mēs novērtējam un atbalstām ģimenes vērtības; - 200 EUR bonuss par katru rekomendēto kolēģi, kurš uzsāks darbu mūsu komandā. Mēs sagaidām - pamatizglītību, - latviešu valodas zināšanas atbilstoši B1 līmenim, - vēlmi un spēju aktīvi strādāt. Mēs Tev uzticēsim - laipnu un precīzu klientu apkalpošanu, - darbu kasē un informācijas centrā, - klientu konsultēšanu pie pašapkalpošanās kasēm, - izkārtot preces un produktus tirdzniecības zālē. Pieteikties vari šeit, atverot saiti! Ja ir kādi jautājumi, zvani uz bezmaksas tālruni 80000088. Profesija: VEIKALA KASIERIS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 46, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-11-06 Kontaktpersona: Tālrunis: 80000088 E-pasts: darbs@maxima.lv Izglītības līmenis: Pamatizglītība

SIA „Firma Madara’89”- viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā, piedāvā darbu  pārdevējam (-ai) veikalā “top!” Valmierā, Brīvības ielā 62. Galvenie darba pienākumi: • Pārtikas un nepārtikas preču tirdzniecība; • Pircēju apkalpošana pie kases; • Preču pieņemšana, pasūtīšana, uzskaite, izvietošana tirdzniecības zālē; • Preču realizācijas termiņu, marķējuma, kvalitātes, uzglabāšanas apstākļu un atbilstošas temperatūras kontrole. Prasības kandidātiem: • Vēlama pieredze pārtikas tirdzniecībā; • Precizitāte, atbildības sajūta. Piedāvājam: • Veselības apdrošināšana; • Papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • Svētku dāvanas; • Atmaksātus papildatvaļinājumus; • Profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas, mūsdienīgu darba vidi; • Darba alga no EUR 950- 1000 (bruto); • Darba laiks maiņās no plkst. 8.00-22.00. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv, ar norādi – pārdevējs Valmierā, Brīvības ielā vai pieteikties WhatsApp +371 29617749. Profesija: MAZUMTIRDZNIECĪBAS VEIKALA PĀRDEVĒJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brīvības iela 62, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-10-31 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 29617749

Mūsu partneri