Valmieras Ziņas

Vidzemes plānošanas reģions Briselē piedalīsies diskusijā par ilgtspējīgas pārtikas sistēmu attīstību

Lasīšanas laiks: 2 min

Otrdien, 8. oktobrī, Vidzemes plānošanas reģiona pārstāve Lienīte Priedāja-Klepere uzstāsies pasākumā “Lauksaimniecības un pārtikas vīzija reģioniem, to veidojot kopā ar reģioniem”, kas norisināsies Eiropas Reģionu un Pilsētu nedēļas 2024 ietvaros Briselē. L. Priedāja-Klepere interesentus iepazīstinās ar Vidzemes reģiona pieredzi vietējās pārtikas sistēmas attīstībā un tās ilgtspējīgas izaugsmes veicināšanā, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Kaķe.

Tiek prognozēts, ka pasākumu apmeklēs vismaz 60 interesenti, pārstāvot gan Eiropas Savienības institūcijas, gan arī dažādu ES valstu reģionus un organizācijas. Plašā interese apliecina, ka ilgtspējīga lauksaimniecība un pārtika ir aktuāls un svarīgs dienaskārtības jautājums Eiropā. Savukārt uzaicinājums Vidzemes plānošanas reģionam dalīties pieredzē liecina par reģionu spēju veicināt jaunus sadarbības veidus gan dažādu sabiedrības grupu un starpsektoru līmenī, gan arī veiksmīgi iesaistot dažādus pārvaldības līmeņus.

Vidzemes stāsts koncentrēsies uz vietējiem apstākļiem pielāgotu pieeju izmantošanu un mērķtiecīgi veidotu sadarbību starp kopienām, uzņēmējiem, nevalstisko sektoru un pašvaldību un citām institūcijām. Pasākuma apmeklētāji uzklausīs stāstu par to, kā aizsākās ideja par pirmā bioreģiona Baltijā izveidi Gaujas Nacionālā parka teritorijā un kādas aktivitātes tā izveides procesā stimulējušas nonākt pie reālām rīcībām, tostarp testējot metodi “pārmaiņu arēna (angliski – local transition arena)”, lai efektīvi iesaistītu vietējās kopienas pārmaiņu veicināšanā. Jāpiebilst, ka metode testēta, piesaistot starptautiska projekta “We Make transition!” (Interreg BSR) zināšanu un finanšu resursus, tā izceļot Eiropas Savienības finansētu projektu pievienoto vērtību un ietekmi uz vietējiem procesiem to īstenošanas valstīs.

Tāpat klātesošos Vidzemes reģiona pārstāve iepazīstinās ar  Latvijas pārtikas bioekonomikas klastera izaugsmes stāstu – organizācija no savulaik Vidzemes plānošanas reģiona iniciēta lokāla sadarbības tīkla 14 gadu laikā izaugusi par starptautiski aktīvu un atpazītu bioekonomikas klasteri Baltijas valstīs.

Pasākumā  Briselē ar savu prezentāciju piedalīsies arī komisāra Januša Voicehovska biroja pārstāve Taru Hāpaniemi (Taru Haapaniemi), kura izklāstīs Eiropas Savienības lauksaimniecības un pārtikas sistēmas redzējumu, un kāpēc reģioniem tā ir īpaši nozīmīga tēma. Tāpat  auditorijā uzstāsies Ansi Pūsinks  (Anssi Pyysing), Tērenpeli alus un destilātu darītavas izpilddirektors, kurš iepazīstinās ar Somijas Graudu klastera ilggadējas sadarbības nozīmību reģiona attīstībā.

Jāatzīmē, ka prezentāciju autori, tostarp Vidzemes plānošanas reģiona pārstāve L. Priedāja-Klepere, piedalīsies arī paneļdiskusijā. Tās laikā notiks viedokļu apmaiņa par to, kādā mērā reģioni var iesaistīties attīstības vīzijas izstrādē un īstenošanā, un  kā vietēja līmeņa aktivitātes (t.s. bottom-up pieeja) var palīdzēt sasniegt ES līmeņa mērķus.

Pasākums ir uzskatāms par platformu sadarbības stiprināšanai un jaunu kontaktu dibināšanai starp dažādiem Eiropas Savienības reģioniem un potenciāli ieinteresētajām pusēm.

Pasākums notiks Helsinku ES biroja telpās Briselē, 8. oktobrī, no plkst. 18.00 līdz 21.00.

Vairāk:https://interreg-baltic.eu/event/vision-for-agriculture-and-food-for-the-regions-brussels/

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pievienojies mūsu komandai! Burtnieku pirmsskolas izglītības iestāde “Sienāzītis” aicina darbā speciālo pedagogu (profesijas klasifikatora kods 2352 03) uz nenoteiktu laiku. Ja Jūs vēlaties: • veikt individuālo darbu ar izglītojamajiem un palīdzēt pirmsskolas izglītības skolotājam darbā ar izglītojamo, kuram nepieciešams atbalsts; • īstenot pirmsskolas izglītības programmu, nodrošinot kvalitatīvu pedagoģisko procesu, ņemot vērā katra bērna vecumu, veselības stāvokli, attīstību, individualitāti, sagatavojot izglītojamos sekmīgai pamatizglītības apguvei; • plānot un realizēt savu darbu sadarbībā ar kolēģiem, konsultēt vecākus; aktīvi iesaistīties Atbalsta komandas darbā; un Jums ir: • izglītība atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”; • atbilstība Izglītības likuma un Bērnu tiesību aizsardzības likuma noteiktajām prasībām; • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: prasme plānot, organizēt un kvalitatīvi veikt savu darbu; atbildības sajūta, disciplinētība, precizitāte; spēja analizēt un risināt konfliktsituācijas, saglabāt konfidencialitāti un toleranci; spēja cieņpilni komunicēt ar bērniem un pieaugušajiem; mēs piedāvājam: • darba laiku 3,75 stundas (0,125 likmes) nedēļā; • atalgojumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr.445 “Par pedagogu darba samaksu”; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • atbildīgu, interesantu un radošu darbu. CV un motivācijas vēstuli sūtīt Burtnieku pirmsskolas izglītības iestādes “Sienāzītis” vadītājai L.Sēnei uz e-pastu: sienazitis@valmiera.edu.lv, vai iesniedzot personīgi adresē: Parka iela 3, Burtnieki, Burtnieku pagasts, Valmieras novads ar norādi “Speciālais pedagogs” līdz 2024.gada 31.oktobrim. Tālruņa numurs papildu informācijai: 26337517. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: SPECIĀLAIS PEDAGOGS Darba vietas adrese: LATVIJA, Parka iela 3, Burtnieki, Burtnieku pag., Valmieras nov. Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Aktuāla līdz: 2024-10-31 Kontaktpersona: sienazitis@valmiera.edu.lv 26337517

Mūsu partneri