Valmieras Ziņas

Aicina atzīmēt kopā Baltijas ceļa 35. gadadienu Valmieras novadā

Lasīšanas laiks: 3 min

Šogad aprit 35 gadi kopš vēsturiskā notikuma, kad 1989. gada 23. augustā aptuveni divi miljoni Baltijas valstu iedzīvotāju sadevās rokās, veidojot cilvēku ķēdi, kas savienoja Baltijas valstu galvaspilsētas. Akcija “Baltijas ceļš” apliecināja, ka Baltijas valstu iedzīvotāji ir vienoti ticībā demokrātiskām idejām. Baltijas ceļš iekļauts UNESCO programmā “Pasaules atmiņa”, uzsverot šī notikuma nozīmīgumu un to, ka stāsti un atmiņas par Baltijas ceļu vienmēr būs mūsu atmiņās, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Aicinām sagaidīt kopā Baltijas ceļa 35. gadadienu!

Unguriņu robežpunktā

23. augustā aicinām atzīmēt Baltijas ceļa 35. gadskārtu, pulcējoties Unguriņu robežpunktā.

Plkst. 10.00 Latvijas–Igaunijas robežpunktā Unguriņi–Lilli tiksies Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un Igaunijas Republikas prezidents Alars Kariss (Alar Karis). Pie Baltijas ceļam veltītās piemiņas zīmes abi prezidenti teiks svētku uzrunu. Klātesošos priecēs muzikāli priekšnesumi. Aicināts ikviens interesents!

No plkst. 11.00 Unguriņu robežpunktā norisināsies ziedu paklāja “Baltijas ceļš – 35” veidošana. Ikviens varēs priecāties par Naukšēnu bibliotēkas darbinieču veidoto ziedu paklāju, kā arī piedalīties tā veidošanā, atvēlot ziedus no sava dārza. Precīzākai informācijai aicinām zvanīt pa tālruni 28786480 līdz 22. augusta plkst. 12.00.

Plkst. 18.00 aicinām uz Karksi–Nuija, Rūjienas un Naukšēnu amatierkolektīvu koncertu. Muzicēs igauņu folkgrupa “Lustipill”, Arturs Gruzdiņš, uzstāsies senioru deju kopa “Švunkas”.

Unguriņu robežpunktā norisināsies izstādes “Pastkartes no pierobežas” atklāšana. Rūjienai nesot titulu “Baltijas jūras reģiona kultūras pērle 2024”, viens no aktivitāšu virzieniem ir palīdzēt Rūjienas un apkārtnes iedzīvotājiem satikt savus kaimiņus un stiprināt kaimiņu attiecības. Izstāde “Pastkartes no pierobežas” vēsta par Rūjienas apvienības un Igaunijas pierobežas iedzīvotājiem un mēģina izzināt kaimiņu būšanu plašākā mērogā. Tāpat izstādē atskatāmies arī uz Baltijas ceļu, kas 1989. gada 23. augustā atainoja Baltijas tautu vienotību, iezīmējot vienu no spilgtākajiem piemēriem kaimiņvalstu sadarbībai pasaules vēsturē. Plašāk par izstādi šeit (https://www.valmierasnovads.lv/ungurinu-robezpunkta-tiks-atklata-izstade-pastkartes-no-pierobezas/). Tā būs skatāma līdz 30. septembrim.

Plkst. 19.00 sagaidīsim latviešu ekoloģiskās mūzikas grupas “Ducele” koncertu.

Jāpiemin, ka uz norisi no Mazsalacas tiek organizēts transports kopīgam turpceļam un atpakaļceļam. Izbraukšana no Mazsalacas Kultūras centra plkst. 17.00. Aicinām iepriekš pieteikties, zvanot pa tālruni 26341450.

Valmierā

20. augusta vakarā cauri Valmierai vedīs “Izskrien Baltijas ceļu 35” idejas autora Rūdolfa Birnbauma ceļš. 678 km maršruts sākts Viļņā (Lietuva), 19. augustā sasniegta Rīga, ceļam tālāk vedot uz Tallinu (Igaunija). Ikviens ir aicināts pievienoties, noskrienot vai noejot kaut dažus metrus no vērienīgā maršruta. Reģistrēties konkrētam posmam iespējams šeit sekot līdzi skrējienam šeit.

Jāpiemin, ka skrējienu par godu Baltijas ceļa 35. gadadienai rīko arī Lietuvas Amatieru skrējēju asociācija, organizējot 33. tradicionālo starptautisko skrējienu “Baltijas ceļš”. Skrējiens sāksies 23. augustā Viļņā, 24. augustā ap plkst. 13.30 dalībniekiem ierodoties Rīgā un noliekot ziedus pie Brīvības pieminekļa, ap plkst. 21.30 skrējēji ieradīsies Valmierā, kur pārnakšņos. Nākamajā dienā ceļš cauri Rūjienai un Unguriņu robežpunktam vedīs uz Tallinu.

22. augustā plkst. 13.00–15.00 stāvlaukumā aiz Valmieras Kultūras centra aicinām uz Antīko automobiļu kluba un Rīgas Motormuzeja izstādi. Būs apskatāmi aptuveni 200 klasiskie automobiļi un motocikli. Plkst. 15.00 norisināsies Baltijas ceļa 35. gadadienai veltīts parādes brauciens. Izbraucot no stāvlaukuma pie Valmieras Kultūras centra, maršruts vedīs pāri tiltam pār Gauju uz Cēsu pusi.

Pie Sapas dzirnavām

23. augustā plkst. 19.00 stāvlaukumā pie Sapas dzirnavām Kauguru pagastā (pie Miegupes tilta ceļa posmā Valmiera–Cēsis) būs Baltijas ceļam veltīta norise kopā ar folkloras kopu “Stutes” un dziesmu draugu kopu “Didam”. Iedegsim ugunskuru un dziedāsim dziesmas. Aicinām būt kopā, atcerēties vēsturisko notikumu un gūt iedvesmu, spēku un pārliecību nākotnei.

Izstādes

No 12. līdz 23. augustam Naukšēnu pagasta bibliotēkā skatāma iespieddarbu izstāde “Baltijas ceļam – 35”.

No 19. līdz 30. augustam Valmieras Integrētajā bibliotēkā skatāma izstāde “Baltijas ceļam – 35”.

No 23. līdz 31. augustam Rūjienas pilsētas bibliotēkā būs skatāma literatūras izstāde “Baltijas ceļš – brīvības un vienotības simbols”.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

VĀLE -1 , ir Sabiedrība ar ierobežotu atbildību, pamata nodarbošanās ir graudkopība un piena lopkopība. Apsaimnieko 1200 ha lauksaimniecības zemes, ir vidēji 75 slaucamas govis un jaunlopi. Praktizē piesieto turēšanu, vasarā govis ganās ganībās, slaukšana piena vadā. Uzņēmums no 2015. gada cieši sadarbojas un regulāri nodod pienu A/S Smiltene Piens. Aicina darbā dzīvniekus mīlošu un čaklu kolēģi: FERMAS OPERATORU/-i 75 slaucamām govīm,  Trikāta, Valmieras nov. (ar iespēju izmitināt ģimeni 2 ist. dzīvoklī, 1km no darba). Piedāvājam: - Stabilu darbu un sociālās garantijas. - Algu no 1100 līdz 1500 (bruto ), maiņu darbs (atkarīgs no pieredzes un darba rezultātiem). - Draudzīgu un atsaucīgu kolektīvu. - Darbam nepieciešamo nodrošinājumu. - Veselības apdrošināšana . - Ir iespēja nodrošināt dzīves vietu (~1km no darba), 2 istabu dzīvokli, bez īres maksas, (par ar komunāliem maksājumiem vidēji ~ 80 eur/mēn.) Pienākumi: - Rūpēšanās par 75 govju labklājību un veselību, teļu sākotnējo piedzimšanu un aprūpi. - Nodrošināt kvalitatīvu un higiēnisku slaukšanu 2 x dienā, augstvērtīga piena iegūšanai, ar vakuuma aparātu un piena vadu. - Tīrības un kārtības nodrošināšana iesaistītās iekārtās un telpās. - Sazināties ar vadību vai veterināru, ja konstatētas veselības problēmas, veikt elementāro aprūpi. - Sekošana nepieciešamajiem palīglīdzekļiem vai inventāra laicīga pasūtījuma nodošana atbildīgām personām. Prasības: - Vēlama iepriekšēja pieredze slaucējas darbā vai darbā ar dzīvnieku kopšanu un vēlme apgūt šo darbu. - Spēja darboties ar tehniskām iekārtām, vēlama iepriekšēja pieredze ar slaukšanas vakuuma iekārtām. - Augsta atbildības sajūta, spēja savaldīties un rūpīga attieksme pret darbu. - Vēlama latviešu valoda sarunvalodas līmenī. - Interese un patika pret dzīvniekiem. Pieteikties zvanot uz: 29178165 vai sūtot, grieze65@gmail.com Profesija: SLAUCĒJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Saulstari 1 - 4, Trikātas pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Lauksaimniecība / Vide Pieteikto vietu skaits: 2 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-09-30 Kontaktpersona: Dace Birkava

VĀLE -1 , ir Sabiedrība ar ierobežotu atbildību, pamata nodarbošanās ir graudkopība un piena lopkopība. Apsaimnieko 1200 ha lauksaimniecības zemes, ir vidēji 75 slaucamas govis un jaunlopi. Praktizē piesieto turēšanu, vasarā govis ganās ganībās, slaukšana piena vadā. Uzņēmums no 2015. gada cieši sadarbojas un regulāri nodod pienu A/S Smiltene Piens. Aicina darbā dzīvniekus mīlošu un čaklu kolēģi: FERMAS OPERATORU/-i 75 slaucamām govīm,  Trikāta, Valmieras nov. (ar iespēju izmitināt ģimeni 2 ist. dzīvoklī, 1km no darba). Piedāvājam: - Stabilu darbu un sociālās garantijas. - Algu no 1100 līdz 1500 (bruto ), maiņu darbs (atkarīgs no pieredzes un darba rezultātiem). - Draudzīgu un atsaucīgu kolektīvu. - Darbam nepieciešamo nodrošinājumu. - Veselības apdrošināšana . - Ir iespēja nodrošināt dzīves vietu (~1km no darba), 2 istabu dzīvokli, bez īres maksas, (par ar komunāliem maksājumiem vidēji ~ 80 eur/mēn.) Pienākumi: - Rūpēšanās par 75 govju labklājību un veselību, teļu sākotnējo piedzimšanu un aprūpi. - Nodrošināt kvalitatīvu un higiēnisku slaukšanu 2 x dienā, augstvērtīga piena iegūšanai, ar vakuuma aparātu un piena vadu. - Tīrības un kārtības nodrošināšana iesaistītās iekārtās un telpās. - Sazināties ar vadību vai veterināru, ja konstatētas veselības problēmas, veikt elementāro aprūpi. - Sekošana nepieciešamajiem palīglīdzekļiem vai inventāra laicīga pasūtījuma nodošana atbildīgām personām. Prasības: - Vēlama iepriekšēja pieredze slaucējas darbā vai darbā ar dzīvnieku kopšanu un vēlme apgūt šo darbu. - Spēja darboties ar tehniskām iekārtām, vēlama iepriekšēja pieredze ar slaukšanas vakuuma iekārtām. - Augsta atbildības sajūta, spēja savaldīties un rūpīga attieksme pret darbu. - Vēlama latviešu valoda sarunvalodas līmenī. - Interese un patika pret dzīvniekiem. Pieteikties zvanot uz: 29178165 vai sūtot, grieze65@gmail.com Profesija: MEHANIZĒTĀS SLAUKŠANAS OPERATORS Darba vietas adrese: LATVIJA, Saulstari 1 - 4, Trikātas pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Lauksaimniecība / Vide Pieteikto vietu skaits: 2 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-09-30 Kontaktpersona: Dace Birkava

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras novada pašvaldība aicina darbā uz nenoteiktu laiku Dienesta viesnīcas administratoru/-i (darba vietas adrese: Ausekļa iela 25B, Valmiera, Valmieras novads). Ja Tev ir vēlme: - nodrošināt Dienesta viesnīcā dzīvojošiem izglītojamajiem drošu un psiholoģiski labvēlīgu vidi; - sadarboties ar izglītojamajiem, izglītojamā vecākiem vai aizbildņiem, izglītības iestāžu sociāliem pedagogiem un Dienesta viesnīcas tehnisko personālu, lai sniegtu atbalstu izglītojamajiem socializācijas jautājumos; - kontrolēt īrnieku iekļūšanu un izkļūšanu no dienesta viesnīcas telpām; - nepieļaut nepiederošo personu uzturēšanos Dienesta viesnīcas telpās; - sekot, lai izglītojamie ievēro telpu lietošanas un iekšējās kārtības noteikumus; un ja Tev ir: - vispārējā vidējā izglītība; - vēlama pieredze līdzīga rakstura pienākumu veikšanā; - valsts valodas prasmes augstākā līmenī; - kompetences: labas komunikācijas prasmes, augsta stresa noturība, spēja strādāt komandā un pieņemt lēmumus patstāvīgi; spēja ātri reaģēt ārkārtas situācijās; mēs piedāvājam: - pamatalgu pārbaudes laikā 702 EUR pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika 731 EUR pirms nodokļu nomaksas; - summēto darba laiku pēc grafika; - iespēju saņemt atvaļinājuma pabalstu darba un dzīves līdzsvaram par labu darba sniegumu; - darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu un citas sociālās garantijas atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; - drošu, estētisku un sakārtotu darba vidi. Pieteikuma vēstuli un CV var iesniegt elektroniski, nosūtot uz personals@valmierasnovads.lv, vai personīgi Valmieras novada pašvaldības Dokumentu pārvaldības un klientu apkalpošanas centrā adrese: Lāčplēša iela 2, Valmiera, Valmieras novads ar norādi „Administratora/-es amatam” līdz 2024.gada 30.septembrim. Tālrunis papildu informācijai: 64207148. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: ADMINISTRATORS Darba vietas adrese: LATVIJA, Ausekļa iela 25B, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Valsts pārvalde Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-09-30 Kontaktpersona: personals@valmierasnovads.lv 64207148 Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

Mūsu partneri