Valmieras Ziņas

Uzlabo kaķa dzīves kvalitāti ar nagu asināmo!

Lasīšanas laiks: 3 min

Noteikti esat kādreiz domājuši, kā saglabāt mēbeļu kvalitāti, kad kaķis izpauž savas dabiskās uzvedības vajadzības? Kādam tas nozīmē saskrāpētas durvis, vēl kādam skapi, galda kājas, citiem vairākas mēbeles bojātas dēļ kaķa vajadzības asināt nagus. Atbilde slēpjas vienkāršā, bet ģeniālā risinājumā – kaķu nagu asināmais (meklē šeit). Šie nelielie, bet nozīmīgie rīki var būt atslēga uz laimīgu līdzāspastāvēšanu starp jums un jūsu mīluli. Iegādājoties kaķu nagu asināmo, jūs ne tikai aizsargājat savas mēbeles no nevēlamiem bojājumiem, bet arī veiciniet sava četrkājainā drauga labklājību un veselību.

Kaķiem nagu asināšana ir svarīga uzvedības daļa. Nagu asināmais nodrošina kaķim iespēju izpaust dabiskās uzvedības formas. Tas palīdz saglabāt veselīgus nagus un samazina mēbeļu bojājumu risku.

Ir dažādi nagu asināmie (kādu izvēlēties), ar dažādiem materiāliem un dizainiem, kas atbilst katra kaķa individuālajām vajadzībām. Piemēram, vertikālie asināmie palīdz kaķim stiept muskuļus, savukārt horizontālie – nodrošina cita veida slodzi.

Drošība, komforts un stimulējoša vide ir pamatvajadzības, kas ietekmē kaķa dzīves kvalitāti. Kaķim jūtoties droši savā vidē, tas ir mierīgāks un laimīgāks.

Nagu asināmais ir tikai viens no faktoriem, kas veicina kaķa labsajūtu. Tomēr tas spēlē lielu lomu.

Kaķu fiziskā aktivitāte

Rotaļlietas un auklas ir būtiski elementi, lai nodrošinātu kaķiem nepieciešamo fizisko aktivitāti mājas apstākļos. Šie priekšmeti veicina kaķim izpaust savu dabisko medību instinktu, kas ir svarīgi viņa labklājībai.

Kaķiem rotaļāšanās ar šādiem priekšmetiem palīdz saglabāt labu fizisko formu. Tas arī samazina stresa līmeni un veicina laimīgāku dzīvesveidu. Jāatceras, ka katram kaķim ir sava rotaļlietu un aktivitāšu vēlmju slieksnis, tāpēc ir svarīgi piedāvāt dažādas iespējas.

Kaķa izmērs

Kaķa izmērs ir būtisks faktors, izvēloties atbilstošu nagu asināmo. Lielākiem kaķiem nepieciešami stiprāki un stabilāki asināmie, lai tie nesabojātos dēļ mājdzīvnieka svara.

Maziem kaķiem piemērotāki var būt mazāki un vieglāki asināmie. Tas ļaus viņiem viegli sasniegt augstākās vietas, kur asināt nagus.

Aktīviem kaķiem vajadzēs izturīgākus nagu asināmos. Sizala virves materiāls ir ideāls tiem, kas daudz laika pavada skrāpējot.

Mazāk aktīvi kaķi var apmierināties ar vieglākiem nagu asināmajiem. Tie ir lētāki, bet joprojām nodrošina nepieciešamo funkciju.

Materiālu izvēle

Sizala virves materiāls ir ilgtspējīgs un nodrošina labu pretestību pret skrāpēšanu. Tas lieliski palīdz saglabāt kaķa nagus veselus un spēcīgus.

Kartons ir ekonomisks variants, kas īpaši patiks tiem kaķiem, kuri dod priekšroku bieži mainīt savas skrāpēšanas vietas. Tomēr tas nav tik izturīgs kā sizala virves materiāls.

Efektīva novietošana

Kaķu nagu asināmā efektīva novietošanas vieta ir atslēga, lai pasargātu mēbeles. Pareizi izvēlēta vieta nagu asināmajam nodrošina, ka kaķis to labprātāk izmantos un necentīsies meklēt alternatīvas mēbeļu izskatā.

Nagu asināmais jānovieto tur, kur kaķis visbiežāk uzturas. Tas palielina iespēju tā izmantošanas biežumam. Vēlams to novietot blakus mēbelēm, kur kaķim līdz šim ir paticis asināt nagus.

Integrēšana interjerā

Nagu asinamo integrēšana mājokļa interjerā prasa radošumu. Tomēr tas ir iespējams bez būtiskiem estētiskiem zaudējumiem.

Izvēloties dizaina ziņā pievilcīgu nagu asināmo, tas kļūst par daļu no telpas dekoratīviem elementiem. Var izmantot arī nagu asināmos, kas veidoti kā mūsdienīgas skulptūras vai nelielas mēbeles.

Tiek piedāvāti daudzi stilistiski modeļi, kas viegli iekļaujas jebkurā interjerā.

Kaķu mājas un nagu asināmie 220.lv interneta veikala katalogā plašā izvēlē. Šeit Jūs gaida liela izmēru, formu, dizainu, krāsu un izmēru daudzveidība.

Arī citi kaķu kopšanas piederumi pieejami internetveikalā 220.lv – kaķu smilti un pakaiši – https://220.lv/lv/zoo-preces/kakiem/smiltis-un-pakaisi/f/all/bentonits 

Trixie zīmola kaķu preces – https://220.lv/lv/brands/t/trixie 

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

KLIENTU KONSULTANTS/-TE - KASIERIS/-E Tu iegūsi - stabilu atalgojumu vienmēr laikā 5.00 EUR/h - 5.70 EUR/h (bruto), - mēs parūpēsimies par Tavu maltīti – katru dienu bezmaksas un garšīgas pusdienas; - atbalsts un apmācības, lai Tev būtu viss nepieciešamais veiksmīgam darba sākuma; - veselības apdrošināšanu (pēc nostrādātiem 3 mēnešiem); - apmaksātu pirmreizējo obligāto veselības pārbaudi; - dāvanas svētkos un stipendijas bērniem par izcilām sekmēm - mēs novērtējam un atbalstām ģimenes vērtības; - 200 EUR bonuss par katru rekomendēto kolēģi, kurš uzsāks darbu mūsu komandā. Mēs sagaidām - pamatizglītību, - latviešu valodas zināšanas atbilstoši B1 līmenim, - vēlmi un spēju aktīvi strādāt. Mēs Tev uzticēsim - laipnu un precīzu klientu apkalpošanu, - darbu kasē un informācijas centrā, - klientu konsultēšanu pie pašapkalpošanās kasēm, - izkārtot preces un produktus tirdzniecības zālē. Pieteikties vari šeit, atverot saiti! Ja ir kādi jautājumi, zvani uz bezmaksas tālruni 80000088. Profesija: VEIKALA KASIERIS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 46, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-11-06 Kontaktpersona: Tālrunis: 80000088 E-pasts: darbs@maxima.lv Izglītības līmenis: Pamatizglītība

SIA „Firma Madara’89”- viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā, piedāvā darbu  pārdevējam (-ai) veikalā “top!” Valmierā, Brīvības ielā 62. Galvenie darba pienākumi: • Pārtikas un nepārtikas preču tirdzniecība; • Pircēju apkalpošana pie kases; • Preču pieņemšana, pasūtīšana, uzskaite, izvietošana tirdzniecības zālē; • Preču realizācijas termiņu, marķējuma, kvalitātes, uzglabāšanas apstākļu un atbilstošas temperatūras kontrole. Prasības kandidātiem: • Vēlama pieredze pārtikas tirdzniecībā; • Precizitāte, atbildības sajūta. Piedāvājam: • Veselības apdrošināšana; • Papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • Svētku dāvanas; • Atmaksātus papildatvaļinājumus; • Profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas, mūsdienīgu darba vidi; • Darba alga no EUR 950- 1000 (bruto); • Darba laiks maiņās no plkst. 8.00-22.00. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv, ar norādi – pārdevējs Valmierā, Brīvības ielā vai pieteikties WhatsApp +371 29617749. Profesija: MAZUMTIRDZNIECĪBAS VEIKALA PĀRDEVĒJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brīvības iela 62, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-10-31 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 29617749

Mūsu partneri