Lasīšanas laiks: 2 min
Divas lietas, kurās restorānu īpašnieki negribīgi iegulda līdzekļus, ir trauku mazgājamās mašīnas un pannas.
Lielākā daļa no viņiem labprātāk maksātu lielu naudu par pavāra skaisto sejiņu vai izveidotu “latviešu olivjē”, lai parādītos uz dažām krāsaino laikrakstu lappusēm. Jā, es domāju, ka šīs lietas ir svarīgas, taču tādas ir arī trauku mazgājamās mašīnas vai pannas, kas nodrošina virtuves nevainojamu darbību. Tā ir neliela puzles daļa, bet, ja pietrūkst viena gabaliņa, diemžēl visa bilde nesakrīt kopā.
Es domāju šodien runāt par trauku mazgājamām mašīnām, bet es to pataupīju nākotnei, jo tas nebūs īsāks par paša Ļeva Tolstoja romānu “Karš un miers”. Un šoreiz par pannām, kas ir nedaudz noderīgāka tēma ikvienam, lai gan mazāk dramatiska. Tātad šodien par to, kā izvēlēties pannu mājai, un varbūt tie, kas strādā virtuvē, atradīs ko jaunu.
Pannas un restorāni
Strādājot dažādās virtuvēs, katrā no tām esmu saskāries ar daudziem izaicinājumiem. Visi tie ir atrisināti tādā vai citādā veidā, bet varu godīgi teikt, ka viens no lielākajiem izaicinājumiem bija iegūt atļauju un finansējumu no restorāna īpašniekiem, lai iegādātos jaunas pannas. Uz šādiem šefpavāra lūgumiem bieži vien saņemu vienu un to pašu atbildi – pannas tika iegādātas pavisam nesen – pirms gada. Lai gan lielākā daļa pannu tiek reklamētas kā izturīgas, ne visi saprot, ka restorāns nav vieta, kur cep šniceli reizi dienā, un panna mierīgi stāv skapī. Darba dienā pannu var izmantot aptuveni 50 reižu. 350 nedēļā. 10 000 mēnesī. Pēc katras lietošanas reizes tā ir jānotīra vai jānomazgā. Jāatzīst, ka ļoti daudz, tāpēc ir diezgan grūti nodrošināt tās pienācīgu apkopi. Galu galā, jūs taču neteiksiet viesim, ka viņam būs jāgaida steiks, jo mēs gaidām, kamēr pannas atdzisīs, lai tās varētu nomazgāt.
Panna mājas virtuvē
Panna ir viens no svarīgākajiem instrumentiem arī mājas virtuvē. Ikvienam, kas mīl gatavot, ir jābūt līdzvērtīgam palīgam. Svarīgākais ir ņemt vērā, cik daudz laika tiek pavadīts ēdiena gatavošanai. Varbūt mājās nav nepieciešama dārga un izturīga panna, bet pietiks ar vienkāršu pannu no lielveikaliem, jo to izmanto tikai reizi mēnesī. Tāpēc šeit ir aprakstīts, kā izvēlēties sev piemērotāko pannu, un mani favorīti.