Lasīšanas laiks: < 1 min
Sendienās Kokmuižā saimniekoja ar vērienu. Uz vietas tika sarūpēts viss nepieciešamais gan ikdienas galdam, gan smalkām riktēm. Kokmuižas svētkos, kas norisināsies 9. septembrī, aicinām baudīt arī šefpavāru un kulināru īpašu piedāvājumu no plkst. 10.00 Kokmuižas pils teritorijā, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.
Šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Jānis Siliņš piedāvās pēc senām receptēm tapušus trīs veidu pončikus – ar meža sēnēm, ķiršu pildījumu un gaļu. Turklāt Mārtiņš Sirmais aicina pieteikties pončiku ātrēšanas sacensībām, elektroniski pieteikumu aizpildot šeit.
Restorāna “Promenāde – garda vieta” šefpavārs Mārcis Kalniņš vasarā saimnieko Kokmuižā, tāpēc svētkos aicinās nobaudīt cūkas šmori ar grūbām, pupām un bekonu.
Savukārt gardas riktes no “Tā pirmā pavāru grāmata 414 senas receptes no 18. gadsimta” pasniegs seno ēdienu recepšu pieradinātājas Indra Vīlistere un Indra Bērziņa, gatavojot 300. rikti – vārītus zemesābolus un 367. rikti – rīšu košķeni.
9. septembrī Kocēnos norisināsies IX Kokmuižas svētki, aicinot izbaudīt muižas svētku gaisotni, lustēties, satikties, izzināt un iedvesmoties. Plašāka Kokmuižas svētku programma šeit.