Valmieras Ziņas

“EKO ZVANS” – piesaki elektrotehnikas izvešanu un laimē!

Lasīšanas laiks: 4 min

No 4. līdz 29. septembrim SIA “ZAAO” darbības reģionā dzīvojošie aicināti piedalīties akcijā “EKO ZVANS!”, kuras laikā telefoniski pieteikto, neizjaukto elektrisko un elektronisko iekārtu izvešana no adreses tiks veikta bez maksas. Akcijas dalībnieki piedalīsies arī vērtīgu balvu izlozē, portālu “Valmieras Ziņas” informēja SIA ZAAO sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Kovala Sēne.

Lai veicinātu elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu (EEIA) nodošanu atkritumu apsaimniekotājam, kas nodrošinās to nenonākšanu dabā un nodošanu pārstrādei, kā arī, lai vērstu uzmanību uz bojātu EEIA lietošanas bīstamību, kā arī ilgtspējīgu iekārtu iegādes nozīmīgumu, SIA “ZAAO” sadarbībā ar AS “Sadales tīkls” un SIA “Karcher” no 2023. gada 4. septembra līdz 29. septembrim organizē EEIA nodošanas akciju “EKO ZVANS!”, kurā var piedalīties ikviena SIA “ZAAO” darbības reģionā dzīvojoša fiziska vai juridiska persona.  

Lai piedalītos akcijā: 

  1. Pārskati, vai mājsaimniecībā ir nolietota, neizjaukta EEIA iekārta/-as, kas darbināma ar elektrību vai baterijām, ar kopējo izmēru vismaz 60X40X40 cm.
  2. No 4. līdz 29. septembrim darba dienās no plkst. 8.00 līdz 17.00  zvani uz tālruņa numuru 26132288.
  3. Piesaki izvešanu, precizējot nododamo elektroierīču skaitu, veidu un adresi.
  4. Ja vēlies piedalīties akcijas balvu izlozē, veicot pieteikumu, sniedz atļauju un nepieciešamo informāciju reģistrācijai akcijā.
  5. Vienojoties ar SIA “ZAAO” speciālistu par izvešanas laiku, nodrošini elektrotehnikas novietošanu brīvi pieejamā vietā, ārpus telpām – pie kāpņu telpas ārdurvīm, biroja ārdurvīm, iebraucamā ceļa malā, konteineru laukumā u.tml., lai SIA “ZAAO” darbinieki var nodrošināt elektrotehnikas savākšanu (klienta klātesamība savākšanas brīdī nav nepieciešama). 

Starp visiem akcijas pieteikumiem oktobra sākumā tiks veikta šādu balvu izloze:

  • CIETO GRĪDU TĪRĪTĀJS, Karcher.
  • AKUMULATORA PUTEKĻSŪCĒJS, Karcher.
  • STUMJAMA SLAUCĪŠANAS MAŠĪNA S 4 TWIN, Karcher.
  • AS “Sadales tīkls” sadzīvē noderīgas balvas.

Vēršam uzmanību, ka ikviens klients akcijā piedalās tikai vienu reizi, līdz ar to visas nododamās EEIA jāpiesaka vienā reizē! Tāpat lūdzam jau pieteikuma brīdī informēt SIA “ZAAO” speciālistu par nepieciešamību sagatavot un nosūtīt aktu kā apliecinājumu par EEIA savākšanu un nodošanu pārstrādei.

Elektriskās un elektroniskās iekārtas, kuras izmantojam mājsaimniecībās, birojos, ir izgatavotas no dažādiem materiāliem, elementiem, kuru sastāvā ir arī kaitīgas vielas, tādēļ ir būtiski tās neuzkrāt, nodot atkritumu apsaimniekotājam. SIA “ZAAO” Vides ilgtspējas pakalpojumu daļas vadītāja A.Smalkā Boriseviča norāda: “Katra mājsaimniecībā vai birojā sastopamā elektroiekārta var saturēt dažādas vielas, kā, piemēram, freonu, dzīvsudrabu, svinu, hromu, tāpēc tās nedrīkst nonākt vidē, mājsaimniecības bēniņos vai tikt ievietotas sadzīves atkritumos. Nododot EEIA pārstrādei, ir iespēja taupīt dabas resursus, jo pārstrādē nonākušās EEIA tiek izmantotas jaunu iekārtu ražošanā.”

Ne tikai nolietotas elektriskās un elektroniskās iekārtas var būt bīstamas. AS “Sadales tīkls” Mācību centra elektrozinību mācību vadītājs Artūrs Šmats uzsver: “Arī bojātu elektrotehniku nevajadzētu lietot. Pat, ja bojājums šķiet maznozīmīgs, tās turpmāka izmantošana var apdraudēt ikvienu mājsaimniecībā dzīvojošo. Arī neliels elektroierīces defekts var izraisīt spēcīgu strāvas triecienu, un tas var kļūt dzīvībai bīstams strāvas iedarbību pastiprinošos apstākļos, piemēram, netīšām aizskarot defektu ar mitrām rokām. Diemžēl katru gadu cilvēki gūst smagas traumas, lietojot bojātu sadzīves tehniku. Šogad dažādos apstākļos Latvijā jau 17 cilvēki guvuši elektrotraumas, to vidū 7 bērni. Iespēja nodot pārstrādei savu laiku nokalpojušu elektrotehniku ļaus ne vien rīkoties atbildīgi pret vidi, bet padarīt mājokli elektrodrošāku!”

Akcijas organizatori aicina ikvienu būt atbildīgam gan elektroiekārtu lietošanā, gan nolietotu elektrisko un elektronisko iekārtu utilizēšanā, gan arī jaunu iegādē, izvēloties kvalitatīvas ierīces, kas ilgtermiņā palīdzēs ietaupīt izmaksas par remontu, utilizēšanu, jaunu preču ražošanu, taupot dabas resursus un sperot soli ilgtspējīgas vides veidošanā.

SIA “Karcher” servisa vadītājs Lauris Baltgalvis atzīst: “SIA “Karcher” ilgtermiņa mērķis ir ne tikai rūpēties par tīru, sakārtotu un sakoptu vidi, bet arī par tās ilgtspējīgu saglabāšanu. Jau šobrīd aktīvi strādājam pie klimata ziņā neitrālas ražošanas, pārstrādes procesu ieviešanas un plastmasas iepakojumu samazināšanas. Lai saudzētu dabu un nodrošinātu bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu, SIA “Karcher” stingri iestājas par pareizu nolietotās elektrotehnikas, rezerves daļu, akumulatoru un citu materiālu pārstrādi un to nenonākšanu dabā.

Esam ļoti gandarīti par “EKO ZVANS” akciju un aicinām piedalīties ikvienu!”

2022. gada akcijas “EKO ZVANS” laikā tika saņemti 870 pieteikumi, no klientu adresēm savācot ap 100 t EEIA. Šajā pavasarī akcijā “Vislatvijas elektro talka” SIA “ZAAO” EKO laukumos tika savāktas 128,78 t EEIA, apliecinot, ka šāda veida atkritumi ik gadu ir bieži sastopami mājsaimniecībās. 

Atgādinām, ka nolietotas EEIA ikdienā bez maksas var nodot kādā no SIA “ZAAO” EKO laukumiem, (iedzīvotāji nepiedalās akcijā “EKO ZVANS!”) vai pieteikt to izvešanu no adreses, samaksājot 4,60 EUR transporta maksu, kas akcijas periodā netiek piemērota.  

Akcijas nolikums www.zaao.lv  

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SAS "Manpower Lit" filiāle "Manpower Lit" darbā iekārtošanās pakalpojumu sniedzējs IQOS Latvija aicina darbā Reģionālo konsultantu/-i Valmierā(uz noteiktu laiku) Ja Tev piemīt: Vēlme uzrunāt un apkalpot klientus, rast vispiemērotākos risinājumus Vēlme prezentēt IQOS produkciju Pozitīva attieksme, drosme un neatlaidība darbā ar klientiem Interese par uzņēmuma produktiem, nozares tirgus tendencēm un klientu atsauksmēm Spēja strādāt komandā, vēlme mācīties un attīstīties Precizitāte un atbildība Prasme būt aktīvam un uz rezultātu orientētam Labas latviešu valodas un komunikācijas prasmes Labas iemaņas darbā ar datoru un MS Office Iepriekšēja pieredze pārdošanas un klientu apkalpošanas jomā (vēlama) B kategorijas autovadītāja apliecība (vēlama) Mēs piedāvājam: Kļūt par plaši pazīstama inovatīva produkta ekspertu Pozitīvu darba vidi un saliedētu komandu, komandas veidošanas pasākumus Elastīgu darba grafiku Izaugsmes iespējas Ievadapmācības un iespēju regulāri papildināt zināšanas par produktiem Atalgojumu: stundas likmi 9.50 EUR pirms nodokļu nomaksas, piemaksas atbilstoši darba rezultātiem Mobilu darba vietu Valmierā un Valmieras apkārtnē, kā arī iespējami komandējumi Latvijā Piesakies šeit: https://directch.com/RomaFrontEnd?id=cda89a8a-c428-420e-be60-90b566df124e&source=Cits Tālrunis uzziņām: 67852920 e-pasts: riga@manpower.lv Profesija: KONSULTANTS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Pakalpojumi Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-10-05 Kontaktpersona: riga@manpower.lv

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras 5.vidusskola (turpmāk – Iestāde) aicina darbā apkopēju (1,0 likmes 40 stundas nedēļā). Darba vietas adrese: Raiņa iela 3, Valmiera, Valmieras novads. Ja Tev ir vēlme: • uzturēt un rūpēties par Iestādes tīrību un kārtību; • uzkopt ar rokām Iestādes telpas (gaiteņi, tualetes, darba kabineti u.c.) saskaņā ar higiēnas prasībām un telpu uzkopšanas plānu; • mazgāt grīdas, stiklotas virsmas, mazgāt logus un to rāmjus, palodzes, slaucīt putekļus no dažādām virsmām, apkopt telpaugus; • iztukšot atkritumu tvertnes; un ja Tev ir: • vispārējā vidējā izglītība vai profesionālā izglītība; • valsts valodas prasme atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: augsta pienākuma apziņa; pozitīva un atbildīga attieksme pret darbu; spēja patstāvīgi un rūpīgi strādāt; augsta saskarsmes kultūra; mēs piedāvājam: • atalgojumu 700 EUR mēnesī pirms nodokļu nomaksas; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu, estētisku un sakārtotu darba vidi; • atsaucīgu kolektīvu. Profesionālās darbības aprakstu (CV), pieteikuma vēstuli un izglītības dokumenta kopiju gaidīsim līdz 2024.gada 20.septembrim e-pastā:v5vadm@valmiera.edu.lv. Tālrunis informācijai: 64222443, 28607167. Informējam, ka Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu, atbilstoši fizisko datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: APKOPĒJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Raiņa iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darbības joma: Valsts pārvalde Pieteikto vietu skaits: 1 Aktuāla līdz: 2024-09-20 Kontaktpersona: v5vadm@valmiera.edu.lv 64222443

SIA „Firma Madara’89”- viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas, pārtikas mazumtirdzniecībā piedāvā darbu MAIŅAS VADĪTĀJAM ( - ai) veikalā „top!” Strenčos, Valkas ielā 2. Galvenie darba pienākumi: • Pārtikas un nepārtikas preču tirdzniecība; • Preču pieņemšana, pasūtīšana, uzskaite, izvietošana tirdzniecības zālē; • Preču realizācijas termiņu, marķējuma, kvalitātes, uzglabāšanas apstākļu un atbilstošas temperatūras kontrole; • Veikala darba organizēšana. Prasības kandidātiem: • Vidējā vai vidējā speciālā izglītība; • Pieredze pārtikas tirdzniecībā; • Datorzināšanas (MS Office); • Pārzināt tirdzniecību reglamentējošos dokumentus; • Organizatora spējas; • Precizitāte, augsta atbildības sajūta. Piedāvājam: • Veselības apdrošināšana; • Papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • Svētku dāvanas; • Atmaksātus papildatvaļinājumus; • Profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • Mūsdienīgu darba vidi; • Darba alga no EUR 820-1000 (bruto); • Darba laiks maiņās no plkst. 8.00-22.00. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv, ar norādi – maiņas vadītājs STRENČOS vai pieteikties personīgi,vai WhatsApp tel.nr. +371 29 906 049. Profesija: VECĀKAIS PĀRDEVĒJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Valkas iela 2, Strenči, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-09-20 Kontaktpersona: CV sūtīt: cv@madara89.lv vai WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. 29906049 Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

Mūsu partneri