Valmieras Ziņas

Valmieras Restorānu nedēļā lutinās gardēžus

Lasīšanas laiks: 4 min

Tuvojoties rudens pilnbrieda izskaņai, valmierieši un pilsētas viesi zina, ka nu ir laiks ne tikai meklēt siltāku jaku, kurai drīzumā ar lepnumu piestiprināt valsts karoga simbolu, bet arī laicīgi rezervēt galdiņu kādā no Valmieras mājīgajiem restorāniem un kafejnīcām, lai baudītu rudens garšu izmeklētos salikumus Valmieras Restorānu nedēļā no 18. līdz 27. novembrim. Viesus ar īpašu trīs kārtu maltīti un pieskaņotu dzērienu karti lutinās seši Valmieras ēdinātāji, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras novada Tūrisma pārvaldes mārketinga speciāliste Zane Krūmiņa.

Lai gan maltītēs varēs baudīt visu rudens garšu buķeti, katrs ēdinātājs būs īpaši izcēlis vienu sastāvdaļu – ķirbi, dzērvenes, čili piparu, sīpolu, baravikas un ābolu. Restorānu nedēļas apmeklētājiem būs unikāla iespēja baudīt trīs kārtu maltīti 30 EUR vērtībā ar pieskaņotu dzērienu izlasi par papildu samaksu. Lai nobaudītu īpašos piedāvājumus, nepieciešams veikt iepriekšēju rezervāciju.

Viesnīcas “Wolmar” restorāns dažādos garšu salikumos izcels vienu no iespaidīgākajām rudens ogām – ķirbi. Uzkodā tiks pasniegtas ķirbju pankūciņas ar burkānu kaviāru, ķirbja rikotu, kolrābi un skābā krējuma musu, bet pamatēdienā būs izvēle starp diviem ēdieniem – stori no vietējās saimniecības, kas pasniegta ar savojas kāposta medaljoniem, ķirbja-burkāna biezeni, marinētu melnsakni un baltvīna-sviesta mērci. Vai otra izvēle – gatavināta vērša gaļa no vietējās saimniecības ar biešu uzpūteni, kartupeļu kroketi, sīpola konfeti, ķirbja čatniju un sarkanvīna buljonmērci. Desertā – iebiezinātā piena fondants ar ķirbja ganaša pildījumu, burkānu-ābolu sorbertu un brūklenēm. Pieskaņotajā dzērienu kartē (12 EUR) būs rudens aperitīvs, vīni, bet deserta garšas papildinās ķirbju martini. Viss piedāvājums šeit.

Restorāna “Akustika” pavāri uzkodā gatavos mazsālītu Burtnieku ezera zandartu ar citrusa krēmu, marinētiem kolrābjiem un Latvijas fizāli. Pamatēdienā viesi baudīs grilētu Latvijas jēra cepeti ar burkānu biezeni un pistācijām. Restorāna īpašā garša būs dzērvenes, kas desertā veidos lielisku saspēli ar tumšās šokolādes musu un lazdu riekstu kraukšķiem. Pieskaņotajā dzērienu kartē (18 EUR) viesiem būs iespēja nogaršot divus dažādus, pie ēdiena pieskaņotus, vīnus. Papildu pieskaņotajai vīnu kartei būs iespējams nogaršot Restorānu nedēļas kokteili. Restorāns būs slēgts 21. un 22. novembrī. Viss piedāvājums šeit.

Ģimenes restorāns “Delizia”, kas īpaši padomājis arī par vietu spēlēm mazākajiem restorāna apmeklētājiem, šajā rudenī uzkodā piedāvās vēžu zupu, kas gatavota pēc 1795. gada receptes. Pamatēdienā – īpašā veidā pagatavota liellopa gaļa sarkanvīnā, pērļu sīpoli, bekons un violetais kartupelis. Desertā atklāsies restorāna īpašā sastāvdaļa – čili pipars, jo tiks pasniegta ābolu čili siera kūka ar iebiezināto pienu, valriekstiem, ābolu un saldo krējumu. Pieskaņotajā dzērienu kartē (12 EUR) varēs baudīt vietējos vīnus un vermutu. Restorāns būs slēgts 21 novembrī. Viss piedāvājums šeit.

Restorāns “Rātes vārti” savu īpašo rudens sastāvdaļu – sīpolu – pasniegs dažādu garšu salikumos. Uzkodā viesi baudīs ceptu vērša stobra kaulu ar vēršates sīpolu marmelādi un maizīti, bet pamatēdienā būs izvēle starp diviem ēdieniem – briedi ar kūpinātu brieža gaļas pastēti, selerijas saknēm, rudens ābolu krēmu, sīpolu un Ķelmēnu rupjmaizi, briedinātu sīpolu eļļā. Vai otra izvēle –  upeņu sulā noturēts sīpols ar kartupeļu čedaras krēmu, kartupeļu čipsiem un kaņepēm. Restorāns parūpējies, lai ikviens ļautu vaļu savai iztēlei, desertam dodot nosaukumu Pusmēness. Pieskaņotajā dzērienu kartē (15 EUR) būs vīni un kokteiļi. Viss piedāvājums šeit.

Kafejnīcas “Tērbata” īpašā rudens garša – baravika – caurvīs gandrīz visu ēdienkarti. Uzkodā tiks pasniegts pašgatavots ravioli ar baraviku un siera pildījumu, pamatēdienā būs izvēle starp diviem ēdieniem – liellopa-sēņu burgeru vai veģetāro portabello burgeru. Desertā tiks pasniegta rudenīga valsts svētku klasika – dzērveņu tiramisu. Pieskaņotajā dzērienu kartē (12 EUR) būs iespēja izvēlēties alkoholisko vai bezalkoholisko kokteiļu izlasi. Kafejnīca būs slēgta 21. novembrī. Viss piedāvājums šeit.

Par īstenu viesmīlību parūpēsies kafejnīca “Ahh-meat”. Uzkodā tiks pasniegta ķirbju krēmzupa ar kazas sieru un svaigi ceptu maizīti, bet pamatēdienā būs jāizvēlas starp diviem ēdieniem – lēni gatavotu jēru, blanšētiem dārzeņiem, ābolu-biešu biezeni vai arī grilētu laša fileju ar zaļo zirnīšu biezeni un karamelizētu sīpolu-kaperu mērci. Desertā – Creme brule, bet pieskaņotajā dzērienu kartē (15 EUR) – turku tēja, vīni un karstais dzērveņu dzēriens. Kafejnīca būs slēgta 20. un 27. novembrī. Viss piedāvājums šeit.

Novembra sākumā Visit Valmiera Facebook lapā norisināsies konkurss, lai noskaidrotu sešus laimīgos, kuri iegūs iespēju baudīt Valmieras Restorānu nedēļas piedāvājumu kādā restorānā. 

Pēc Valmieras Restorānu nedēļas piedāvājuma baudīšanas aicinām aizpildīt īsu aptauju par apmeklējumu: ej.uz/rudensVRN2022  

Uz tikšanos Valmieras Restorānu nedēļā – gardākajā rudens notikumā Valmierā! 

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA “Valmieras Olimpiskais centrs” Viesnīca „Sports Hotel” aicina pievienoties savai komandai  BROKASTU VIESMĪLI uz noteiktu laiku līdz 31.08.2025. Galvenās prasības klandidātiem: augsta atbildības izjūta un precizitāte darbā; uzturēt tīru un kārtīgu darba vidi un aprīkojumu; higiēnas un paškontroles normu ievērošana un to kontrolēšana; spēja patstāvīgi plānot savu darba laiku; labas latviešu valodas zināšanas; pieredze līdzīgā amatā tiks uzskatīta par priekšrocību. Amata apraksts: plānot un organizēt viesu apkalpošanu brokastīs; organizēt pasūtījumu izpildi; pagatavot un sagatavot brokastu produkciju; nodarboties ar viesu uzņemšanu; pasūtīt produktus un citus materiālus, kontrolēt to izlietošanu un uzgalbāšanu; piedalīties saimniecības struktūrvienības darba organizēšanā; brokastu zāles un virtuves sagatavošana brokastīm. Piedāvājam: pilnas slodzes darbu; draudzīgu un atsaucīgu kolektīvu; stabilu atalgojumu un sociālās garantijas; atalgojums: stundas tarifa likme pārbaudes laikā 4,65 EUR/h, pēc pābaudes laika 5.00 EUR/h (pirms nodokļu nomaksas); summēto darba laiku, darbu maiņās (06.00-14.30); dažāda veida “bonusus” pēc pārbaudes laika; darba vieta: viesnīca "Sports Hotel", Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras novads. Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam sūtīt uz e-pastu – egita.kise@sportshotel.lv līdz 30.04.2025. Tiks izskatīti tikai tie pieteikumi, kuros būs gan CV, gan motivācijas (pieteikuma) vēstule. Informācija par piedāvāto amatu pa tālruni +371 25464433 Kontaktpersona Egita Ķīse, Informācija par viesnīcu www.sportshotel.lv Pretendentu iesūtītie dokumenti un personas dati, uz vakances laiku un noteiktu laiku pēc norādītā termiņa beigām, pārziņa leģitīmo interešu ietvaros tiks uzglabāti pārziņa lietvedībā. Iesniedzot savu pieteikumu, Jūs piekrītat savu personas datu apstrādei norādītās vakances pretendentu izvērtēšanas un atlases procesā un saziņai ar Jums. Nosūtītajos dokumentos lūgums neiekļaut sensitīvus (īpašās kategorijas) personas datus. Savu piekrišanu datu apstrādei norādītajiem mērķiem varat atsaukt jebkurā laikā, sazinoties ar pārzini. Pārzinis garantē nenodot pretendenta personas datus trešajām personām, bez pretendenta rakstveida saskaņojuma. Pārzinis SIA “Valmieras Olimpiskais centrs”, reģistrācijas Nr. 54103025871, adrese: Čempionu iela 2, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201. Profesija: VIESMĪLIS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-04-30 Kontaktpersona: Egita Ķīse

Mūsu partneri