Lasīšanas laiks: 2 min
Soļankai ir bezgalīgi daudz variāciju. To var pagatavot arī tad, ja ledusskapī gandrīz nekā nav. Taču kādreiz vajag palutināt sevi ar kaut ko izsmalcinātu. Piedāvājam jums soļankas recepti, kuru nebūs kauns pasniegt pat svētku galdā.
Sastāvdaļas
- cūkgaļas kauliņi
- cūku nieres
- žāvēta gaļa
- desa
- grūbas
- kartupeļi
- sīpoli
- burkāni
- skābēti gurķi
- tomātu pasta
- olīvas
- citrons
- sāls, pipars
Gatavošana
Izvāra cūkgaļas kauliņus ar grūbām, pievienojot sāli un piparus. Atdala gaļu no kauliem un liek zupā.
Uz pannas apcep sagrieztus sīpolus un burkānus. Pievieno sagrieztus skābētos gurķus un tomātu pastu. Pasautē.
Tikmēr liek zupā vārīties kubiņos sagrieztus kartupeļus un vāra 5 minūtes.
Pēc tam pievieno zupai sautētos dārzeņus no pannas, sagrieztas vārītas nieres, žāvēto gaļu un desu. Pavāra, līdz kartupeļi mīksti. Liek nostāvēties vismaz stundu, lai produktu garšas savelkas, taču ideāla garša soļankai ir otrajā dienā. Pirms pasniegšanas pievienot šķīvī olīvas, citrona šķēlīti, zaļumus un skābu krējumu.
Labu apetīti!
Ja arī Tu zini kādu garšīgu recepti, atsūti uz redakcija@valmieraszinas.lv, un mēs to publicēsim!