Valmieras Ziņas

No 21.decembra valstī ieviesīs stingrākus ierobežojumus

Lasīšanas laiks: 4 min

Covid-19 izplatības ierobežošanai valdība ceturtdien lēma par stingrāku ierobežojumu ieviešanu no 21.decembra.

Ierobežojumi būs spēkā trīs nedēļas līdz 11.janvārim un tie neskars iedzīvotāju pārvietošanās brīvību.

Laika posmā no sestdienas, 19.decembra līdz 11.janvārim tirdzniecībā katru dienu tiks piemērots regulējums, kas līdz šim attiecās uz brīvdienām un svētku dienām, vienlaikus tiks paplašinātas iegādājamās preču grupas, ko šajā laikā drīkstēs tirgot, paredz ceturtdien valdībā pieņemtie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Varēs darboties tirdzniecības vietas, kurās drīkst tirgot šādas preču grupas – pārtikas preces, higiēnas preces, pirmās nepieciešamības saimniecības preces, tabakas izstrādājumus, augu smēķēšanas produktus, elektroniskās smēķēšanas ierīces un to šķidrumus, dzīvnieku barību un preces, preses izdevumus, sabiedriskā transporta biļetes, mutes un deguna aizsegus un individuālos aizsardzības līdzekļus, pašu ražoto lauksaimniecības produkciju, mobilo telefonu priekšapmaksas kartes, kā arī ziedus un Ziemassvētku eglītes.

Tāpat drīkst tirgot vairumtirdzniecībā būvniecības preces (būviztrādājumus).

Turpmākajās trīs nedēļās varēs darboties arī aptiekas, tajā skaitā veterinārās aptiekas, optikas preču veikali, degvielas uzpildes stacijas.

Detalizētāku regulējumu tirdzniecības vietām, tai skaitā preču sarakstus, sagatavos Ekonomikas ministrija.

Tāpat kā līdz šim tirdzniecība internetā netiks ierobežota.

Vienlaikus tirdzniecības vietām pastiprinātas arī prasības – vienam apmeklētājam būs jānodrošina ne mazāk kā 15 kvadrātmetri no pieejamās telpu platības, apmeklētāju veikalā nedrīkstēs būt vairāk kā pieejamo ratiņu vai groziņu, savukārt uz veikalu drīkstēs doties tikai pa vienam – līdzi drīkst nākt bērni līdz 12 gadu vecumam vai nepieciešamības gadījumā asistents.

Ar grozījumiem rīkojumā īpaši uzsvērts, ka ikvienam, kuram darba specifika atļauj strādāt attālināti no mājām, tas ir jādara. Darba devēja pienākums ir to nodrošināt. Šie nosacījumi attiecas gan uz valsts pārvaldes un pašvaldību iestādēm, gan privātiem uzņēmumiem. Tas nozīmē, ka klātienē strādās, piemēram, pārdevēji, šoferi, krāvēji, policisti, ugunsdzēsēji, apsardzes darbinieki, radio un televīzijas raidījumu diktori un operatori, mediķi un citi, bet ne, piemēram, biroja darbinieki.

Precizēta arī norma attiecībā uz ēdināšanu – tikai ražošanas uzņēmumus, kur nav iespējams nodrošināt drošas ēšanas pauzes, drīkstēs ēdināšanu nodrošināt uz vietas, ja vienlaikus ēd tikai tie cilvēki, kuri ikdienā ir kopā, pie galdiņa sēž tikai viens cilvēks un tiek ievērota divu metru distance.

Pastiprinot Covid-19 ierobežošanas pasākumus, no 21.decembra līdz 11.janvārim nestrādās bibliotēkas un apmeklētājiem būs slēgtas muzeju iekštelpas, šodien lēma valdība.

Kā aģentūru LETA informēja Veselības ministrijas (VM) komunikācijas speciāliste Anna Strapcāne, grozījumos par ārkārtējās situācijas izsludināšanu paredzēts, ka noteiktajā laikā nestrādās arī izstāžu vietas un citas kultūrvietas. Tāpat nedrīkstēs organizēt gadatirgus, ieskatot arī Ziemassvētku tirdziņus.

Lai gan apmeklētājiem būs slēgtas muzeju iekštelpas, turpinās darboties muzeju brīvdabas teritorijas, kurās būs jānodrošina cilvēku vienvirziena kustību, jānovērš cilvēku plūsmu sastapšanās un jānodrošina vismaz divu metru distancēšanās. Ar šādiem nosacījumiem darboties varēs arī dabas takas, norādīja Strapcāne.

Latvijas izglītības iestādēs 1.-6.klašu skolēniem ziemas brīvlaiks tiek pagarināts par vienu nedēļu, proti, līdz 8.janvārim, ceturtdien lēmusi valdība.

Klātienē, pat ne individuāli, nenotiks nekāda veida praktiskās nodarbības. Arī profesionālajā un augstākajā izglītībā, dažādos kursos  nodarbības drīkstēs notikt tikai attālināti. Izņēmums ir klīniskā prakse rezidentūrā.

Interešu izglītība un dažādi mēģinājumi arī drīkstēs notikt tikai attālināti, liecina valdības lēmums.

No pirmdienas, 21.decembra, līdz 11.janvārim Latvijā būs aizliegti visi skaistumkopšanas pakalpojumi un dzinējmedības, paredz ceturtdien valdībā atbalstītie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

No valdības lēmuma izriet, ka turpmākās trīs nedēļas skaistumkopšanas nozare nedrīkstēs strādāt, tostarp nevarēs sniegt frizieru pakalpojumus. 

Šajā periodā nedrīkstēs veikt arī fotosesijas un sniegt citus foto pakalpojumus, izņemot foto dokumentiem.

Vienlaikus sporta inventāra nomas pakalpojumus drīkstēs sniegt tikai ārpus telpām.

Nenotiks arī dzinējmedības.

Veselības ministrijā skaidroja, ka šie pakalpojumi ierobežoti, vērtējot vairākus aspektus, piemēram, vai pakalpojumu sniedz ilgāk par 15 minūtēm (kopā ar laiku uzgaidāmajā telpā), vai ir tiešs cilvēku kontakts pakalpojumu sniegšanas laikā, vai ir iespējams lietot sejas masku (piemēram, pie kosmetologa un fotosesijās tās nelieto), lielāko uzsvaru liekot uz kritēriju, vai bez šī pakalpojuma cilvēks var iztikt trīs nedēļas. 

Amatieru sporta treniņi no 21.decembra drīkstēs notikt tikai ārpus telpām, tajos pulcējot līdz desmit cilvēkiem un neizmantojot ģērbtuves, paredz ceturtdien pieņemtais valdības lēmums.

Tas nozīmē, ka sporta klubi neuzņems klientus iekštelpās – nestrādās trenažieru zāles un nevarēs doties uz klubu trenēties individuāli, skaidroja valdībā.

Saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu no 6.novembra līdz 11.janvārim valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija.

Ārkārtējās situācijas laikā noteikts pienākums nēsāt sejas maskas visās iekštelpās, tostarp sabiedriskajā transportā, izņemot mājās.

Pasažieru skaits sabiedriskajā transportā nedrīkst pārsniegt 50% no transportlīdzekļa ietilpības. Ja nav iespējams kontrolēt pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu, tad transporta līdzeklī jābūt norādēm par sēdvietu izmantošanu, nodrošinot fizisko distancēšanos.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SAS "Manpower Lit" filiāle "Manpower Lit" darbā iekārtošanās pakalpojumu sniedzējs IQOS Latvija aicina darbā Reģionālo konsultantu/-i Valmierā(uz noteiktu laiku) Ja Tev piemīt: Vēlme uzrunāt un apkalpot klientus, rast vispiemērotākos risinājumus Vēlme prezentēt IQOS produkciju Pozitīva attieksme, drosme un neatlaidība darbā ar klientiem Interese par uzņēmuma produktiem, nozares tirgus tendencēm un klientu atsauksmēm Spēja strādāt komandā, vēlme mācīties un attīstīties Precizitāte un atbildība Prasme būt aktīvam un uz rezultātu orientētam Labas latviešu valodas un komunikācijas prasmes Labas iemaņas darbā ar datoru un MS Office Iepriekšēja pieredze pārdošanas un klientu apkalpošanas jomā (vēlama) B kategorijas autovadītāja apliecība (vēlama) Mēs piedāvājam: Kļūt par plaši pazīstama inovatīva produkta ekspertu Pozitīvu darba vidi un saliedētu komandu, komandas veidošanas pasākumus Elastīgu darba grafiku Izaugsmes iespējas Ievadapmācības un iespēju regulāri papildināt zināšanas par produktiem Atalgojumu: stundas likmi 9.50 EUR pirms nodokļu nomaksas, piemaksas atbilstoši darba rezultātiem Mobilu darba vietu Valmierā un Valmieras apkārtnē, kā arī iespējami komandējumi Latvijā Piesakies šeit: https://directch.com/RomaFrontEnd?id=cda89a8a-c428-420e-be60-90b566df124e&source=Cits Tālrunis uzziņām: 67852920 e-pasts: riga@manpower.lv Profesija: KONSULTANTS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Pakalpojumi Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-10-05 Kontaktpersona: riga@manpower.lv

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras 5.vidusskola (turpmāk – Iestāde) aicina darbā apkopēju (1,0 likmes 40 stundas nedēļā). Darba vietas adrese: Raiņa iela 3, Valmiera, Valmieras novads. Ja Tev ir vēlme: • uzturēt un rūpēties par Iestādes tīrību un kārtību; • uzkopt ar rokām Iestādes telpas (gaiteņi, tualetes, darba kabineti u.c.) saskaņā ar higiēnas prasībām un telpu uzkopšanas plānu; • mazgāt grīdas, stiklotas virsmas, mazgāt logus un to rāmjus, palodzes, slaucīt putekļus no dažādām virsmām, apkopt telpaugus; • iztukšot atkritumu tvertnes; un ja Tev ir: • vispārējā vidējā izglītība vai profesionālā izglītība; • valsts valodas prasme atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: augsta pienākuma apziņa; pozitīva un atbildīga attieksme pret darbu; spēja patstāvīgi un rūpīgi strādāt; augsta saskarsmes kultūra; mēs piedāvājam: • atalgojumu 700 EUR mēnesī pirms nodokļu nomaksas; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu, estētisku un sakārtotu darba vidi; • atsaucīgu kolektīvu. Profesionālās darbības aprakstu (CV), pieteikuma vēstuli un izglītības dokumenta kopiju gaidīsim līdz 2024.gada 20.septembrim e-pastā:v5vadm@valmiera.edu.lv. Tālrunis informācijai: 64222443, 28607167. Informējam, ka Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu, atbilstoši fizisko datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: APKOPĒJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Raiņa iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darbības joma: Valsts pārvalde Pieteikto vietu skaits: 1 Aktuāla līdz: 2024-09-20 Kontaktpersona: v5vadm@valmiera.edu.lv 64222443

SIA „Firma Madara’89”- viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas, pārtikas mazumtirdzniecībā piedāvā darbu MAIŅAS VADĪTĀJAM ( - ai) veikalā „top!” Strenčos, Valkas ielā 2. Galvenie darba pienākumi: • Pārtikas un nepārtikas preču tirdzniecība; • Preču pieņemšana, pasūtīšana, uzskaite, izvietošana tirdzniecības zālē; • Preču realizācijas termiņu, marķējuma, kvalitātes, uzglabāšanas apstākļu un atbilstošas temperatūras kontrole; • Veikala darba organizēšana. Prasības kandidātiem: • Vidējā vai vidējā speciālā izglītība; • Pieredze pārtikas tirdzniecībā; • Datorzināšanas (MS Office); • Pārzināt tirdzniecību reglamentējošos dokumentus; • Organizatora spējas; • Precizitāte, augsta atbildības sajūta. Piedāvājam: • Veselības apdrošināšana; • Papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • Svētku dāvanas; • Atmaksātus papildatvaļinājumus; • Profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • Mūsdienīgu darba vidi; • Darba alga no EUR 820-1000 (bruto); • Darba laiks maiņās no plkst. 8.00-22.00. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv, ar norādi – maiņas vadītājs STRENČOS vai pieteikties personīgi,vai WhatsApp tel.nr. +371 29 906 049. Profesija: VECĀKAIS PĀRDEVĒJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Valkas iela 2, Strenči, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-09-20 Kontaktpersona: CV sūtīt: cv@madara89.lv vai WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. 29906049 Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

Mūsu partneri