Lasīšanas laiks: 2 min
Cūkgaļas krūtiņa kopā ar kartupeļiem un sautētiem kāpostiem ir ne vien latvisks ēdiens, bet piemērots svētku dienai, kad jāpaspēj paveikt daudz darbu. Šis ēdiens vairākas stundas gatavojas pats, ļaujot tostarp paveikt vēl citus svētku priekšdarbus.
Sastāvdaļas
- cūkas krūtiņa 2 kg
- tomātu mērce
- rupji malti melnie pipari
- 1 ķiploks
- sāls,
- mazliet etiķis
- garšvielas pēc katra paša ieskatiem un vēlamā stipruma
Gatavošana
Garšvielas sajauc un tajās liek gaļu, nosedzot trauka vāku. Ļauj marinēties vismaz 12 stundas.
Liek folijā un cepeškrāsnī.
Cep sākumā 200 grādu temperatūrā (apmēram 1 stundu), pēc tam apmēram pusstundu 150 grādu temperatūrā. Atgriež foliju un turpina gaļu apbrūnināt (apmēram 20 minūtes). Tauciņus var izmantot mērcei.
Latviskai un sātīgai maltītei cūkgaļas krūtiņa labi saskan ar kartupeļiem un sautētiem kāpostiem.