Lasīšanas laiks: < 1 min
Sastāvdaļas:
- 1 ēdamkarote nerafinētas olīveļļas
- 2 sasmalcinātas ķiploku daiviņas
- 1 mazs sīpols, kubiņos
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 4 glāzes ar nomizotiem, smalki sagrieztiem gurķiem
- 1, 5 glāzes dārzeņu buljona vai arī mazsālīta vistas buljona
- Puse tējkarotes sāls
- Ceturtdaļa tējkarotes svaigi maltu piparu
- Šķipsniņa Kajennas piparu
- 1 avokado, kubiņos
- Ceturtdaļas glāzes sasmalcinātu svaigu pētersīļu, nedaudz dekorācijai
- Puse glāzes beztauku jogurta bez piedevām
Pagatavošana
Sildiet eļļu uz vidēji augstas temperatūras. Pievienojiet ķiploku un sīpolu, laiku pa laikam apmaisot (1 – 4min). Pievienojiet citrona sulu un gatavojiet vēl minūti. Pievienojiet 3¾ glāzes gurķu šķēles, buljonu, sāli, piparus un kajennas piparus; sildiet uz uguns, kamēr sāk viegli vārīties. Samaziniet siltumu un vāriet, kamēr gurķi kļūst mīksti (6 – 8 min).
Pārlejiet zupu blenderī. Pēc tam pievienojiet avokado, pētersīļus un blendējiet ar mazu ātrumu, iegūstot viendabīgu masu. Ievērojiet piesardzību, darbojoties ar karstu šķidrumu! Pēc tam iegūto masu pārlejiet pasniegšanas traukā un sajauciet ar jogurtu. Atlikušo gurķi sagrieziet šķēlēs. Pasniedziet zupu siltu vai arī atdzesētu. Ja vēlaties, tad pirms pasniegšanas zupu var izdekorēt ar gurķa šķēlītēm un pētersīļiem.
Avots: http://www.eatingwell.com/recipe/252056/creamy-cucumber-soup/, Eating Well