Lasīšanas laiks: < 1 min
Sagatavošana 20 min, cepšana 1h
Nepieciešamie ingredienti:
500 g rabarberu (sagriezti gabaliņos, aptuveni īkšķa garumā)
100 g brūnais pūdercukurs
3 ēdamkarotes vīna (pēc izvēles)
Kūkas virsai:
140 g miltu
85 g atdzesēta sviesta
50 g gaiši brūnais muskvadas (nerafinēts) cukurs
sasmalcināti valrieksti
Pagatavošana
Rabarberus ielieciet cepšanas traukā, kopā ar cukuru un vīnu (pēc izvēles), pārklājiet trauku un vāriet sastāvdaļas zemā temperatūrā, ja vēlaties, tad var pievienot vairāk cukura. Kad rabarberi kļūst mīksti, bet vēl saglabā savu formu, pārlejiet to vidēja lieluma cepšanas traukā.
Uzsildiet krāsni līdz 180 – 200 grādiem. Lai pagatavotu masu, ko pārklāt rabarberiem, sviestu un miltus sajauciet kopā ar pirkstiem, līdz iegūstat mīkstu un drupenu masu. Pēc tam pievienojiet cukuru un riekstus. Pārklājiet trauku un cepiet 30 minūtes, līdz kūkas virs kļūst zeltaini brūna. Kūku pasniedz karstu.
Avots: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/420616/rhubarb-crumble, BBC good food