Lasīšanas laiks: < 1 min
Santa Maria Latvijā piedāvā lielisku laša recepti 4 porcijām.
Laiks: 45 minūtes
Grilēts lasis ar ziedkāpostu rīsiem ļaus jums izgaršot lasi no jauna.
Lasis
2 tējk. Santa Maria Garšviela grilētiem ēdieniem ar citrusu un garšaugiem
4 gab. laša steiki
2 ēd.k. rapšu eļļa
Ziedkāpostu rīsi
400 g rīvēts ziedkāposts
2 tējk.karijs
1 gab. smalki rīvēta ķiploka daiviņa
4 gab. plānās šķēlītēs sagriezti sīpolloki
2 ēd.k. sarkanvīna etiķis
20 g sasmalcināti pētersīļi
70 g svaigi mazie spināti
0,5 tējk. melnie pipari
Sāls
100 ml rupji sasmalcinātas mandeles
150 g drupināts fetas siers
Pagatavošana:
- Bagātīgi pārkaisiet lasi ar garšvielu grilētiem ēdieniem ar citrusu un garšaugiem. Lieciet lasi pannā ar ādu uz augšu.
- Cepiet, līdz viena puse kļūst zeltaini brūna – aptuveni 4 minūtes.
- Apgrieziet zivi otrādi un cepiet, līdz tā kļūst mīksta – vēl aptuveni 3 minūtes.
- Uzkarsējiet pannu un ielejiet tajā eļļu.
- Cepiet sarīvēto ziedkāpostu kopā ar kariju, ķiplokiem un sīpollokiem, līdz tie kļūst nedaudz mīkstāki.
- Pievienojiet etiķi, pētersīļus, spinātus, melnos piparus un sāli, samaisiet.
- Lieciet uz šķīvja, pārkaisiet ar mandelēm un drupinātu fetas sieru.
Padoms
Pasniedziet ar viegli atdzesētiem ziedkāpostu rīsiem!