Lasīšanas laiks: 2 min
Pavisam ātri pagatavojamām, bet sātīgām piektdienas vakariņām, piedāvājam recepti no portāla Simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas:
- 230 g makaroni
- 1/2 sīpolu, sasmalcinātu
- 1 ķiploku daiviņu, sasmalcinātu
- 60 g nesālīta sviesta
- 3 ēdamkarotes miltu
- 500 ml 2% piena
- 230 g rīvētu Čedaras sieru
- 1 tējkarote sinepes (pēc izvēles)
- 230 g sasmalcinātas vārītas vistas
- 1/4 tējkarotes sāls
- 1/4 tējkarotes melnie pipari
Maizes drupačām
- 2 ēdamkarotes nesālīta sviesta
- 40 g rīvmaizes
Pagatavošana:
- Sālsūdenī izvāra makaronus (uz paciņas skatīt konkrēto pagatavošanas laiku). Makaronus noskalo aukstā ūdenī, lai tie nesāktu lipt kopā. Uz brīdi noliek malā.
- Lielākā katlā uz vidējas uguns sakarsē sviestu. Kad sviests izkusis, pievieno sakapātos sīpolus un cep, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Tad pievieno ķiplokus un visu apcep vēl 30 sekundes. Iemaisa miltus un pacep vēl minūti.
-
Lēnām pievieno pienu, paralēli maisot. Sīpolu, ķiploku un miltu maisījums sāks sabiezēt, līdz ko tiks pievienots piens. Kad viss piens ir pievienots, masā iemaisa sarīvēto sieru un sinepes. Visu turpina gatavot, ik pa laikam apmaisot, kamēr siers ir izkusis.
- Kad siers izkusis, pievieno vistu un pagatavotos makaronus. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
-
Kad gatavošanas procesā rodas brīvs brīdis, vajadzētu pagatavot maizes drupačas. Mazāka izmēra pannā uz lēnas uguns izkausē sviestu, kad sviests izkusis, tajā iemaisa rīvmaizi. Visu kārtīgi samaisa un turpina gatavot apmēram 3-4 minūtes, paralēli maisot. Tad drupačas noņem no pannas un atdzesē.
-
Kad viss makaroni ar sieru un vistu kļuvuši krēmīgi, tos liek servējamajos šķīvjos un pārkaisa ar maizes drupačām!
Lai labi garšo!