Lasīšanas laiks: 2 min
Papildināta visa ziņa
30.septembrī Ikšķilē, Vidzemes pārtikas klastera uzņēmuma SIA “Sula” telpās notika kārtējā klastera dalībnieku tikšanās, kurā klātesošie iepazinās ar klastera jaunākajām aktualitātēm, uzņēma jaunu dalībnieku un diskutēja par biedrības izveidošanas jautājumiem, portāls “Valmieras Ziņas” uzzināja Vidzemes plānošanas reģionā (VPR).
Kā atzina sanāksmes dalībnieki, biedrība ir vispiemērotākais juridiskais ietvars, kādā iespējama turpmākā klastera attīstība. Dalībnieki uzskata, ka biedrības status ir nepieciešams, jo izveidotais ietvars turpmāk sekmēs produktīvu klastera darbību, attīstīts starptautisko sadarbību ar pārtikas un biotehnoloģijas nozarē saistītiem klasteriem Baltijas Jūras reģionā un Eiropas Savienībā, kā arī veidos sadarbības tīklu starp augstvērtīgas pārtikas ražotājiem un ar pārtikas ražošanas nozari saistītiem uzņēmumiem, zinātniski pētnieciskām institūcijām un izglītības iestādēm.
Klasterim noformējot biedrību, būs vairākas priekšrocības – plašākas iespējas piesaistīt finansējumu un daudzveidīgākas sadarbības iespējas. Kā arī klasteris varēs sekmīgāk piedalīties dažādos projektu uzsaukumos un konkursos.
VPR projektu speciālists Kristaps Ročāns portālam “Valmieras Ziņas” pastāstīja, ka biedrību plānots nodibināt šī gada laikā un patlaban norit darbs pie biedrības statūtu precizēšanas. “Gatavība veidot biedrību apliecina klastera uzņēmēju un pētnieku ieinteresētību klastera ilgtermiņa attīstībā. Izveidotā biedrības valde būs gatava atbildīgi lemt par klastera attīstības jautājumiem, kā arī paši klastera dalībnieki atbildīgāk iesaistīsies klastera darbībā,” atzina K.Ročāns.
Nākamā Vidzemes augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera sanāksme paredzēta novembrī, kad dalībnieki viesosies klastera uzņēmuma SIA “Rozīne” – Skrīveru mājas saldējuma telpās.
Par klasteri
Vidzemes augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera mērķis ir organizēt sadarbību un zināšanu pārnesi starp uzņēmumiem, organizācijām, izglītības iestādēm, zinātniskajām un pētniecības institūcijām, nolūkā veicināt veselīgas un augstvērtīgas pārtikas ražošanas attīstību uzņēmumu un Vidzemes reģiona izaugsmi.Klastera dalībnieku sadarbības prioritātes:
- Augstvērtīgas un veselīgas pārtikas patēriņa popularizēšana
- Augstvērtīgas un veselīgas pārtikas ražošanas un tehnoloģiju attīstība un virzīšana tirgū
- Lokālā un starptautiskā sadarbības tīkla attīstība.
Šobrīd klasterī darbojas dažādi pārtikas nozares uzņēmumi, kā arī vairākas izglītības,pētniecības iestādes un asociācijas.