Lasīšanas laiks: 2 min
Šokolādes un riekstu mīļiem piedāvājam gardu tartes recepti no portāla Simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas:
- 1 pagatavota mīklas pamatne (var pagatavot pats vai nopirkt jau gatavu)
- 230 g pekanrieksti
- 8 ēdamkarotes sviesta, sagriezts gabalos
- 50 g granulēta cukura
- 50 g brūnā cukura
- 85 g labas kvalitātes tumšās šokolādes (60-70%), sasmalcinātas (apmēram 2 -2,5 cm gabalos)
- 4 lielas olas
- 150 ml kukurūzas sīrupu
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- Pūdercukurs dekorēšanai
Pagatavošana:
- Uzkarsē krāsni līdz 190 C grādiem. Tartes pamatnes mīklu izrullē apmēram 30 cm diametrā. Pirms rullēšanas vajag galda virsmu nokaisīt ar miltiem.
- Mīklu noceļ no galda virsmas, liek virsū tartes pamatnes formai. Ar miltos apsmērētiem pirkstiem viegli piespiež mīklu pie apakšas un cepamās formas malām. Ar nazi vai virtuves šķērēm nogriež pāri palikušās mīklas malas. Ar dakšiņu dažās vietās sadursta mīklas pamatni.
- Mīklas pamatni liek atdzesēties saldētavā aptuveni uz 15 minūtēm, vai ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm. Kamēr mīkla ir sastingusi un kļuvusi auksta, bet nav sasalusi.
- Pāri mīklas pamatnei liek folija loksni ar spīdīgo pusi uz leju un foliju piespiež pie mīklas pamatnes un malām. Foliju piepilda ar kaltētām pupiņām. Mīklu liek cepties uz aptuveni 15 minūtēm, kamēr mīklas malas sāk palikt viegli brūnas. Uzmanīgi izceļ foliju ar pupiņām un mīklas pamatni cep vēl aptuveni 5 minūtes vai nedaudz vairāk, kamēr izskatās, ka mīkla sāk palikt gatava.
- Tarti izņem no krāsns un liek atdzesēties, bet krāsni ārā vēl neslēdz.
- Uz cepamās pannas liek riekstus un tos liek cepties cepeškrāsnī aptuveni uz 8 minūtēm, ik pa laikam apmaisot, lai no tiem sāktu izdalīties patīkams aromāts.
- Lielāka izmēra pannā uz lēnas uguns izkausē sviestu. Sviestu nedrīkst pārsildīt, tas nedrīkst mainīt krāsu. Pievieno abu veidu cukurus. Gatavo, nepārtraukti maisot, kamēr cukurs izkusis un kopā ar sviestu veido viendabīgu masu. Pievieno šokolādi un visu maisa, kamēr šokolāde izkususi. Pannu noņem no uguns un ļauj masai atdzist līdz remdenai temperatūrai.
- Atdzisušai šokolādes masai pievieno olas, kukurūzas sīrupu un vaniļu. Visu kārtīgi izmaisa.
- Tartes pamatnē izkaisa pekanriekstus, pāri lej šokolādes masu un visu vienmērīgi izlīdzina.
- Visu cep aptuveni 25 minūtes, kamēr tartes pildījums ir izcepies un ir viegli “pufīgs” viducī, mīklas maliņas kļūst brūnas.
- Kad tarte izcepusies, to atdzesē. Vēlāk uzmanīgi noņem apkārtesošās cepamās formas malas un ar divām lāpstiņām uzmanīgi tarti noceļ no cepamās formas pamatnes. Pāri pārkaisa pūdercukuru un tā ir gatava pasniegšanai!
Labu apetīti!