Lasīšanas laiks: 2 min
Veikalu plauktos parādījušās zemenes, lai tās varētu baudīt pēc iespējas garšīgāk, piedāvājam recepti zemeņu-baltās šokolādes musam no portāla Simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas:
- Aptuveni 700 g zemeņu
- 2 ēd.k. svaigi spiestas citronu sulas
- 230 g baltās šokolādes, smalki sagrieztas
- 1 ¼ tējkarotes želatīna
- 500 ml saldā krējuma
- 2 ēd.k. pūdercukura
Pagatavošana:
-
- Zemenes nomazgā un notīra no zaļajām lapiņām. Apmēram pusi no zemenēm sablenderē viendabīgā masā. Tad visu masu izspiež caur sietu, tādā veidā zemeņu masa paliks aptuveni 250 ml. Masai pievieno citronu sulu un pagaidām noliek malā. Atlikušo pusi no zemenēm sagriež šķēlītēs.
- Izkausē balto šokolādi.
- Aptuveni 60 ml auksta ūdens ielej mazākā bļodā, pāri pārkaisa želatīnu un ļauj tam uzbriest aptuveni 5 minūtes.
- Aptuveni 60 ml saldo krējumu ielej pannā un uzkarsē uz vidēji lēnas uguns. Iemaisa divas ēdamkarotes pūdercukura un visu uzvāra. Iemaisa želatīnu, kamēr tas izkususi. Visu masu ielej izkausētās šokolādes bļodā un visu kārtīgi izmaisa. Aptuveni 3/4 daļas no zemeņu masas iemaisa baltās šokolādes masā.
- Izmantojot elektrisko miskeri, uz vidēja ātruma, saputo atlikušo saldo krējumu. Vienu trešdaļu no putukrējuma iemaisa baltās šokolādes mikstūrā, pēc tam iecilā uzmanīgi arī atlikušo putukrējumu. Visu atvēsina ledusskapī uz stundu.
- Sagrieztajās zemenēs iemaisa atlikušo citronu sulu. Tās iemaisa musā. Musu liek deserta trauciņos un liek sastingt ledusskapī vēl vismaz uz stundu, vislabāk uz pāris stundām, vai, apklājot ar pārtikas plēvi, atstāt uz nakti.
- Kad esat gatavi pasniegt musu, pāri tam var pārliet zemeņu mērci (sablenderētās zemenes) un garnēt ar zemeņu šķēlītēm.
Lai labi garšo!