Lasīšanas laiks: 2 min
Svētdienas ir tās dienas, kad gribas sevi un savus mīļos palutināt ar kaut ko gardu. Piedāvājam recepti no portāla Simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas:
Aveņu mērcei
- 250 g saldētas avenes
- 150 g cukura
- 120 ml ūdens
- 2 tējkarotes citronu sulas
- 1 1/4 tējkarotes kukurūzas ciete
Pankūkām
- 160 g universālie milti
- 1 tējkarote cepamo pulveri
- 1/2 tējkarotes cepamā soda
- 1/4 tējkarotes sāls
- 3 ēdamkarotes cukura
- 300 ml paniņas
- 1 liela ola
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 90 grami šokolādes ( var izmantot šokolādes skaidiņas/lāsītes vai vienkārši sadalīt šokolādes tāfelīti mazos gabaliņos
- Sviests pannai
Pagatavošana:
- Avenes, cukuru, ūdeni, citronu sulu un kukurūzas cieti ieber mazā katliņā, visu samaisa. Uz vidēji lēnas uguns vāra, kamēr avenes sāk izšķīst un visa masa sāk vārīties. Vāra aptuveni 3-5 minūtes, kamēr masa sāk sabiezēt. Noņem no uguns un ļauj atdzist.
- Vidēja izmēra bļodā kopā samaisa miltus, cepamo pulveri, sāli, sodu un cukuru. Otrā mazākā bļodā kopā samaisa paniņas, olu un vaniļu. Paniņu maisījumu lej miltu masā un lēnām maisa, lai izmaisītu visus kunkuļus. Tad pievieno šokolādi un vēlreiz kārtīgi samaisa.
- Uzsilda pannu uz vidējas uguns. Uz pannas izkausē sviestu. Kausā iesmeļ apmēram 80 g pankūku mīklu un lej uz pannas, cep kamēr apakša kļuvusi zeltaini brūna un uz augšējās puses parādījušies burbuļi, tad ar pannas lāpstiņu pankūku apmet otrādi un apcep otru pusi. Visu atkārto ar atlikušo mīklu.
- Pasniedz siltas, pāri pārlejot aveņu mērci.
Labu apetīti!