Lasīšanas laiks: 2 min
Visu mīlētāju diena ir klāt! Ja trūkst idejas, kā iepriecināt savu mīļoto šajā dienā, tad piedāvājam portāla Simplyrecipes.com recepti sirsniņcepumiņiem, ar kuriem iepriecināt gan sevi, gan otru pusīti.
Sastāvdaļas:
- 110 g sviesta, istabas temperatūrā
- 1/2 glāze cukura
- 1 ola
- 1/2 tējkarote citrona miziņas
- 1/4 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- 130 g smalki samaltas blanšētas mandeles vai lazdu riekstus
- 300 g milti
- 1/2 tējkarote cepamais pulveris
- 1/2 tējkarote kanēļa
- 170 g aveņu ievārījuma vai citu sarkanu ievārījumu pēc izvēles
- Pūdercukurs
Pagatavošana:
- Izmantojot elektrisko mikseri, sviestu kuļ, kamēr tas kļuvis nedaudz “pufīgs”. Pievieno cukuru un turpina maisīt, pievieno olu, citrona miziņu un vaniļas ekstraktu.
- Kopā sajauc miltus, maltos riekstus, cepamo pulveri un kanēli. Sausās sastāvdaļas pa trijām reizēm pievieno sviesta masai, ik pēc katras daļas kārtīgi ar mikseri visu saimaisot.
- Mīklu samīca diska formā, ietin pārtikas plēvē un liek atpūsties uz stundu.
- Starp divām cepamā papīra loksnēm izrullē mīklu apmēram 0,3 mm biezumā. Pirms cepumu spiešanas, visu izrullēto mīklu (joprojām mīkla paliek starp divām cepamā papīra loksnēm) ieliek saldētavā uz 5-10 minūtēm.
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C.
- Vispirms izspiež visas cepumu formiņas, un pusei no tām ar mazāku cepumu formiņu spiežamo izspiež vidiņus.
- Cep visus cepumus aptuveni 12 minūtes 180°C grādos, kamēr maliņas sāk palikt zeltaini brūnas. Cepumus pēc cepšanas kārtīgi atdzesē.
- Uzkarsē izvēlēto ievārījumu vai džemu un noziež visu cepumiņa pamatni (to, kuram nav izspiests vidiņš), un otru cepuma formiņu ar izspiestu vidiņu uzliek virsū un viegli piespiež.
- Ja nepieciešams cepuma vidiņus vēl piepilda ar ievārījumu. Pāri pārkaisa pūdercukuru.
Lai sirsnīgi svētki un patīkama našķošanās!