Lasīšanas laiks: 2 min
Santa Maria Latvijā piedāvā recepti gardiem salātiem, kuru pagatavošana neprasa lielas pūles un daudz laika.
Sastāvdaļas 4 porcijām:
Laiks: 30 minūtes
Vistas salāti
3 gab. vistas krūtiņa
2 ēd.k. vistas gaļas garšvielas
3 ēd.k. rapšu eļļa
1 gab. gabaliņos sagriezta sarkanā paprika
1 gab. rupji sagriezta ledus salātu galviņa
100 g diedzēti zirņi
2 gab. mazos gabaliņos sagriezti nogatavojušies tomāti
0,35 gab. šķēlītēs sagriezts gurķis
2 gab. seleriju kāti
Salātu mērce
3 tējk. ābolu sidra etiķis
2 tējk. vistas gaļas garšviela
0,5 gab. smalki kapāts sarkanais sīpols
3 ēd.k. olīveļļa
Pagatavošana:
- Siltie vistas gaļas salāti ir viegli un izsmalcināti, bet vienlaikus sātīgi un sildoši.
- No abām pusēm pārkaisiet vistu krūtiņas ar vistas gaļas garšvielu. Pannā uzkarsējiet eļļu un apcepiet vistas gaļu uz vidējas uguns. Cepiet vistas gaļu 3 minūtes no katras puses, līdz tā ir gatava un viegli brūna. Pārlieciet uz šķīvja.
- Uzkarsējiet pannā eļļu. Noskalojiet un sagrieziet papriku lielos gabalos. Cepiet papriku 3 minūtes no katras puses, līdz tā viegli apcepas un kļūst mīkstāka. Pārlieciet uz šķīvja.
- Noskalojiet un lieciet salātu lapas, diedzētos zirņus, tomātus, gurķus, selerijas un papriku uz liela šķīvja. Sagrieziet vistas gaļu šķēlītēs un pārkaisiet salātiem.
- Bļodā sajauciet etiķi, piedevu vistas gaļas ēdieniem, smalki kapātu sarkano sīpolu un eļļu. Pārlejiet mērci salātiem tieši pirms pasniegšanas.
Lai labi garšo!