Lasīšanas laiks: < 1 min
Santa Maria Latvijā piedāvā lielisku recepti, kuru izmantot vakariņu galdam.
Sastāvdaļas 4 porcijām
Laiks: 45 minūtes
800 g neliela izmēra kartupeļu
4 ēd.k. kausēta sviesta
2 zariņi timiāna
150 ml dārzeņu buljona
2 daiviņas ķiploku
1,5 tējk. kartupeļu garšvielas
dīgsti pārkaisīšanai
Pagatavošana:
- Kartupeļus nomizo un sagriež 1,5–2 cm biezās ripiņās.
- Kartupeļiem pāri lej kausētu sviestu, ber timiāna lapiņas, sasmalcinātas ķiploka daiviņas un Santa Maria kartupeļu garšvielu. Kartupeļus iecilā un kārtīgi samaisa ar garšvielu maisījumu.
- Kartupeļus izkārto uz metāla krāsns pannas.
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 230 ºC temperatūrai, un liek cepties kartupeļus 10–15 minūtes no katras puses.
- Cepamajā pannā pievieno dārzeņu buljonu un karsē vēl 10 minūtes grila režīmā.
- Pasniedz karstus un pārkaisītus ar pikantiem zaļumiem, piemēram, sinepju dīgstiem.
Labu apetīti!